Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] 88 Nl25

8 Posts
7 Users
0 Reactions
423 Views
howks

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;MP3$18,45:09/44/0/1,0/0/0/100/-;Hero$25,40:///////;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with 8♦, 8♣
MP2 folds, MP3 calls $0,25, Hero raises to $1,25, 3 folds, MP3 calls $1,00.

Flop: ($2,85) 7♦, T♠, 8♥ (2 players)
MP3 checks, Hero bets $2,00, MP3 calls $2,00.

Turn: ($6,85) 9♣ (2 players)
MP3 checks, Hero checks.

River: ($6,85) 2♦ (2 players)
MP3 bets $15,20 (All-In), Hero folds, MP3 gets uncalled bet back.

Final Pot: $6,85

Dobry fold czy powinienem sprawdzic ?

7 replies
simon1989

Moim zdaniem jednak dobry fold. Sprawdzenie w dłuższym okresie czasu powinno być EV- bo co tutaj bijesz...właściwie tylko bluff, chyba, że to maniak ale nie wygląda mi na takiego...

Jest jeszcze możliwość, że koleś zauważył słabość na turnie i zwyczajnie takim overbetem chciał Cię zrzucić wykorzystując strukturę boardu...Ciężko wyrokować jednak na nieznanego gracza moim zdaniem tylko zrzutka wchodzi tutaj w grę...

howks

Tak też wtedy pomyślałem o mojej słabości na turn, ale też mi to wyglądało że trafił a na tak ewidentnym bordzie nie chciał mnie wystraszyć na turn a na river chciał nadrobić stracona pulę.

tezapl

nom tak, izi fold na river, agresja mala a rzucenie all ina przez donka przwaznie jest oznaka dobrej reki czyli dzierzył jopka
na turnie przeczekal bo chcial check raisowac pewnie
a ze nie zabetowales to chcial nadrobic na river

a co do rozdania to masz seta i ladujesz bet/fold do turna a pozniej na river check, moze call zalezy jak oceniasz sytuacje

sosick84

Wiekszy bet na flopie przy tak drawowym boardzie. Turn i river OK.

Bielanek

Wszystko ok. Grając check behind na turn mamy szansę złapać full house i wyciągnąć całego stacka od takiego gościa bo ten call na flopie jest podejrzany.

PLxxx

Moim zdaniem zle rozegrany turn, tam powinien byc Bet w okolicach puli i sprawa by sie wyjasnila. Jak koles by sprawdzil to najprawdopodobniej byloby free showdown a jesli pozniej zagralby taki bet na river wtedy wiadomo ze fold. A tak to zrzuciles seta a on rownie dobrze mogl miec over pare albo jakies 2 parki i wyfishowal Cie po Twojej slabosci na turnie.

ebdul18

Można było rzeczywiście zagrać trochę większego beta na flopie. Z fiszem zawsze lepiej jest zagrać za więcej, bo jemu to nie robi różnicy za ile sprawdza. Oprócz tego jest wiele kart, których nie chcesz zobaczyć na turnie.
Po pojawieniu się najgorszej możliwej karty ja tutaj gram check behind. Jak dostaniemy jakiś normalny raise to będziemy mieli hard time folding, a tak to mamy redrawa do full house i myślę, że warto z tego skorzystać. Na river musisz już raczej spasować. Ciężko podejrzewać żeby gracz taki jak ten zagrał takiego blefa.