Skip to forum
"Pokerowe emigracje...

Notifications
Clear all

"Pokerowe emigracje" - oddajemy w wasze ręce nowy cykl artykułów

119 Posts
40 Users
1 Reactions
32.4 K Views

Mamy przyjemność zaprezentować wam nowy cykl artykułów pt. "Pokerowe Emigracje". Właśnie ukazał się pierwszy artykuł serii, w którym na świecznik wzięta została Tajlandia, jako potencjalny cel pokerowych eskapad.

Nie ma sensu powtarzać tutaj założeń oraz szczegółów cyklu, wszelkie informacje odnaleźć możecie bowiem w pierwszej jego odsłonie. Już teraz zapraszamy do lektury!

"Pokerowe emigracje", Tajlandia cz.1

W tym wątku zachęcamy was natomiast do wyrażania swojego feedbacku i zgłaszania propozycji tych zakątków świata, którymi w waszej ocenie powinniśmy zająć się w kolejnych odcinkach cyklu.

Mamy nadzieję, że formuła przypadnie wam do gustu i wspólnie stworzymy coś wyjątkowego.

Z wakacyjnym pozdrowieniem ;)

Dotychczas ukazały się następujące odcinki cyklu:
- Tajlandia cz. 1,
- Tajlandia cz. 2,
- Malta cz. 1,
- Malta cz. 2.
- Teneryfa
- Gibraltar cz.1
- Gibraltar cz.2
- Wielka Brytania (wydanie specjalne)
- Wielka Brytania (cz.2)
- Bułgaria cz.1

- Bułgaria cz.2
- Wietnam
- Meksyk

Reply
118 replies
bl00dp3t

Ja mieszkam teraz w Wietnamie, jak by było kiedyś zapotrzebowanie na ten kraj to służę pomocą imo bardzo ciekawy kraj gdzie np. piwo kosztuje 1$ za 3l :)

Reply

Spodziewaj się moich odwiedzin! :) Dzięki za cynk, odezwę się na pewno.

Reply
imfar

Hej.

Super pomysł z tym cyklem :f_thumbsup:. I dobra pierwsza odsłona :f_thumbsup:.

Jeżeli chciałbyś uczynić ten cykl pełniejszym, chętnie przeczytałbym o jakości i opłatach za usługi tamtejszej służby zdrowia, wszak nigdy nic nie wiadomo :rolleyes:, oraz o surowości tamtejszego prawa. Wieloletnie więzienie za obrazę monarchy czy posiadanie :club: - o tym warto wiedzieć.

Pozdrawiam

Reply
sz3sz

zdecydowanie zawrzyj informacje o ubezpieczeniach zdrowotnych

wyjazd for living to nie tylko dobre zycie ale i szara rzeczywistosc :)

pomysl i wykonanie jak do tej pory 10/10 :)

Reply
szoker22

w Wietnamie ? chłopie gdzie cie tam pognało :ayfkm: _ugly:

Reply
Trzmielu

Good job :sdrink Brakowało czegoś takiego. Tylko nie zapominaj, że to strona pokerowa, wypadałoby napisać coś o sytuacji prawnej pokera w danym kraju, oraz na przykład, czy są jakieś kasyna, możliwość gry live itd.

Reply
Gali92

Napisane przez imfar
Hej.

Super pomysł z tym cyklem :f_thumbsup:. I dobra pierwsza odsłona :f_thumbsup:.

Jeżeli chciałbyś uczynić ten cykl pełniejszym, chętnie przeczytałbym o jakości i opłatach za usługi tamtejszej służby zdrowia, wszak nigdy nic nie wiadomo :rolleyes:, oraz o surowości tamtejszego prawa. Wieloletnie więzienie za obrazę monarchy czy posiadanie :club: - o tym warto wiedzieć.

Pozdrawiam

Dokładnie, warto wiedzieć takie rzeczy, tak jak np. w Tajlandii, gdzie za posiadanie małej ilości lekkich narkotyków możesz wylądować na kilka lat w tajskim(!) więzieniu. Gdzie za coś takiego w cywilizowanym kraju dostaniesz co najwyżej grzywnę (EU).

PS. gaaish, uchylisz rąbka tajemnicy i zdradzisz jaki kraj opiszesz po wywiadzie z kfasem ?
PS2. Świetny pomysł na serię ;D

Reply

Dzięki za feedback, zarówno tu, jak i w komentarzach do artykułu.

Na pewno macie rację co do pisania o ubezpieczeniach zdrowotnych, miałem to na uwadze cały czas i pod koniec jakoś mi wypadło, już nawet zrobiłem rozeznanie, szkoda. Na pewno od przyszłego odcinka o tym będzie.

Słuszna jest też uwaga jeśli chodzi o pisanie o zagrożeniach, zarówno prawnych, jak i z punktu widzenia ogólnego bezpieczeństwa, będę starał się poświęcać temu więcej uwagi, jakkolwiek część z tych kwestii poruszona będzie w wywiadzie z kfasem, który ukaże się niebawem.

Jeśli chodzi o sytuację prawną pokera i używki inne niż alkohol - musicie zdawać sobie sprawę, że niestety nie zawsze mogę o tym pisać. Ciężko jest na ten temat napisać cokolwiek, żeby nie napisać za dużo, mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli. W sytuacji, gdy w miejscu, o którym będę pisał, poker będzie uregulowany, na pewno o tym wspomnę.

Poker live - słuszna uwaga, od teraz również stanie się to stałym elementem odcinków.

Dzięki za pomoc, jak już wspominałem:

wspólnie stworzymy coś wyjątkowego.

pozdrawiam ; ]

ps. Póki co nie chcę zdradzać kolejnego kraju bo parę kwestii się jeszcze dociera, mogę tylko powiedzieć, że prawdopodobnie będzie to miejsce, w którym byłem i które uwielbiam :)

Reply
imfar

Jasna sprawa :f_thumbsup: wiem, że nie o wszystkim możesz pisać i pewne informacje można próbować sobie samemu wyszperać. Chciałem tylko zaznaczyć, że teks o wysokich karach za posiadanie, udział w bójce, granie online, czy bieganie nago ;) wcale nie oznacza, że do tego zachęcasz. Nie piszesz przecież gdzie to kupić i za ile. To raczej przestrzeganie, bo jest wiele przyjemniejszych miejsc na świecie niż tajskie więzienie.

Nie upieram się, ale wzmianka o wysokiej, jak na polskie standardy, surowości prawa (ogólnie) nie powinna być źle widziana w prezentacji.

Pozdrawiam

Reply
kilnamanaght

Super pomysł :] . Mam nadzieje że napiszesz art o Ameryce Środkowej ( Meksyk, Costa Rica !!, Panama ). Chętnie przeczytał bym także o Puerto Rico, Dominika :f_cool:

Reply
mko101

Napisane przez kilnamanaght
Super pomysł :] . Mam nadzieje że napiszesz art o Ameryce Środkowej ( Meksyk, Costa Rica !!, Panama ). Chętnie przeczytał bym także o Puerto Rico, Dominikana :f_cool:

+1

Reply

Dobre :nh bede zagladał :fdrink

Reply

Właśnie ukazała się druga część pierwszego odcinka - zapraszam do feedbacku :)

KLIK

Reply
imfar

Dobra robota :f_thumbsup:

Reply

gaaish nie wiem z jakich materialow korzystasz, ale na 2+2 masz topic, w ktorym masz mnostwo ocen i komentarzy. Jesli go nie czytales to moze sie przydac- glownie ameryka, ale tez azja. Standardowo europa, a afryka kilka przykladow doslownie, ale na pewno mozna cos z tego wyciagnac.

Reply
Certh

buejk - nie chce mi sie szukac na forum, wrzucisz linka do tego watku na 2+2?

gaaish - dobra robota, chcialoby sie rzec: jak zwykle :)

Reply

Piękne dzięki za miłe słowa, będę się starał, żeby było coraz lepiej :)/

Również byłbym bardzo wdzięczny za tego linka, co prawda korzystałem trochę z 2+2 ale nie pamiętam, żebym znalazł taki wątek zbiorczy,

Reply
Certh

Dzieki, przejrzalem caly topic. Najbardziej urzekl mnie ten fragment:

Anyone with experience from Eastern Europe?

yes, everyone living there wants to emigrate to the West

east Europe is cheaper but
1) it's not very safe,
2) almost nobody can speak English there (or any other western language),
3) in most of these countries online poker is illegal. I believe it's legal and tax free in Croatia but I'm not sure.

:(

Reply