Skip to forum
[Trening] Sit and G...

Notifications
Clear all

[Trening] Sit and Go dla początkujących

330 Posts
84 Users
0 Reactions
32.1 K Views
MarioAK

Witam,

W tym temacie znajdziecie najważniejsze informacje o treningu, możecie tu także wyrazić swój feedback i zadawać pytania. Będziemy tutaj także informować o ewentualnych zmianach w rozkładzie.

Informacje o treningu:

• Nazwa: Sit and Go dla początkujących
• Trener: MarioAK
• Termin: wtorek 20:30-22:00
• Status: Basic

Tematyka treningów:

Na treningach nasz trener zazwyczaj gra 4-6 stolików przez pierwszą część treningu, dokładnie omawiając pojawiające się sytuacje i odpowiadając na pytania uczestników. Następnie, po wybraniu ciekawszych rozdań przechodzi on do ich analizy przy pomocy Equilaba i SNG Wizarda. Co jakiś czas na treningu omawiana jest gra innych użytkowników w formie sweata.

O trenerze:

MarioAK od dłuższego czasu oceniał rozdania naszych użytkowników z 6-18 osobowych Sit and Go. Od niedawna prowadzi swoje treningi oraz jest producent filmów dla początkujących. Nasz trener grywa turnieje Sit and Go z przedziału 7 $ - 15 $ na platformie PokerStars.

Zapraszamy do udziału w treningach!

Będziemy wdzięczni za każdy feedback i propozycje.

Dziękujemy.

Reply
329 replies
Czebix

No przede wszystkim to uważam, że jak już będą się na Party odbywały to chyba do prowadzenia treningu lepsze będą turnieje speed za 3$ niż te turbosy za dolara. Zmiany poziomu blindów są nieco wolniejsze i spokojniejsza gra co chyba pozwoli dokładniej opisać podejmowane decyzje a także pokazać trochę gry z każdej fazy.

Reply
MarioAK

Dzięki Czebix za trafną uwage i czynny udział w treningu:) Tak jak zauważyłes zabrakło mi trochę czasu na omówienie wszystkich rzeczy ze względu na szybko rosnące blindy.

Reply
Imo80

Dobry trening trener stara się odpowiadać na wszelkie zadawane pytania tłumaczy skąd co dlaczego popełniajac błąd potrafi sie do niego przyznać i wytłumaczyć dlaczego zle zagrał nie udaje ze wszystko było ok :P
Trening prowadzony pod uczniów oby tak dalej good jop sir !
EDIT mało można by dłuższe te treninigi zrobić

Reply
krakus73

pierwszy raz uczestniczylem w treningu we wtorek i naprawde byl super duzo wyjasnionych sytuacji omawiania rak, ale tak jak pisalem na treningu mozna by bylo go nagrac albo kilka odcinkow nawet bez wycinki,. Mnie najwieksz trudnosc sprawia ante i gra na bablu wiec chetnie bym poogladal takie filmiki .

pozdrawiam

Reply
Shadowemc

Dziękuję za bardzo dobry trening.

Trener wykazuje się ogromnym zaangażowaniem. Odpowiada w sposób wyczerpujący a także przystępny na zadawane pytania.

Apeluję o przedłużenie tego treningu do 90min aby móc jeszcze przeanalizować co ciekawsze (problematyczne) rozdania z przeprowadzonej sesji.

Co do przebiegu treningu to chętnie bym zobaczył wspomniane analizy problematycznych rozdań, czyli w jaki sposób zabrać się do analizy własnej gry po zagranej sesji.

Reply
Siekier24

Świetny trening, zagrałem po nim 4 turki i w dwóch zająłem pierwsze miejsce ;)

A poważnie, zaproponowane w poprzednich postach zmiany zostały zaaprobowane, co uważam wyszło na plus. Na pewno będę brał udział w kolejnych, szkoda, że za tydzień akurat robimy majówkę.

Reply
Fumel

Przyłączam się do poprzedników - trening naprawdę na wysokim poziomie. Wielkim plusem jest uprzejmość i zaangażowanie trenera.

Reply

Byłem na pierwszym treningu mario ale moge powiedziec ze byl na prawde super. Mario prawie za kazdym razem mówił jaki range grałby w danej sytuacji, nie ograniczał się tylko do czegoś w stylu A7-fold, co dla poczatkujacych jest bardzo przydatne.

Reply
esbes

Jak dotąd 1 trening opuściłem, każdy inny był na prawdę bardzo pouczający. Analiza rozdań jak i sama gra + komentarz = wielki plus. Chętnie nagrałbym ten filmik do analizy ale gram obecnie większość stt więc odpada.

Pozdrawiam

Reply
MarioAK

Dzięki za pozytywny feedback:) Co do tego filmu to chodzi właśnie o stt najlepiej na PartyPoker. 4-6 stołów. Chciałbym z niego zrobić sesion review za 2 tygodnie. Jeżeli jest ktoś chętny to proszę o info. Za tydzień jak obiecałem będą dla odmiany 18tki na P*. Pozdrawiam

Reply
wiarygodny

treningi na naprawdę bardzo solidnym poziomie! Bardzo odpowiada mi sposób prowadzenia: MarioAK ma naprawdę dużą wiedzę, którą stara się w sposób jasny i zrozumiały przekazać, stara się odpowiadać na wszystkie zadawane pytania a przy tym nie daje do zrozumienia, że niektóre z nich mogą być 'głupie' (generalnie 'nie kozaczy', co mnie akurat bardzo denerwuje u niektórych coachów czy producentów filmików) :)

p.s. chętnie bym podesłał materiał na trening za dwa tygodnie tyle, że gram 6$ Speed, więc nie wiem czy to się nada. Jak nie to mogę zagrać seta 3$, na pewno na tym nie stracę :)

Reply
MarioAK

Grałeś kiedyś 30man turbo na ongame? Regularnie startują $1,2; $3,3 (najwięcej i najszybciej), $5,5. Z $11, $22 w prime time jest dobrze a wyżej bardzo mało startuje (są jeszcze $54). 6 miejsc płatnych, 3 min blinds co sprawia, że gra się je do 45 minut na bardzo płytkich stackach. Co ciekawe w sharkscope'owych leaderboardach dla any game 2-3 tables w przedziale 2-5 dolarów większość graczy jest z ongame a to jedyne turnieje pasujące w tej sieci.
Może miałbyś ochotę przyjrzeć im się i zrobić jakieś session review?

Reply
przemek20011

Mogę ci wysłać z 10$ speed na PP

Reply
mat1ipoker

Napisane przez borysu
Grałeś kiedyś 30man turbo na ongame? Regularnie startują $1,2; $3,3 (najwięcej i najszybciej), $5,5. Z $11, $22 w prime time jest dobrze a wyżej bardzo mało startuje (są jeszcze $54). 6 miejsc płatnych, 3 min blinds co sprawia, że gra się je do 45 minut na bardzo płytkich stackach. Co ciekawe w sharkscope'owych leaderboardach dla any game 2-3 tables w przedziale 2-5 dolarów większość graczy jest z ongame a to jedyne turnieje pasujące w tej sieci.
Może miałbyś ochotę przyjrzeć im się i zrobić jakieś session review?

+1
Jeszcze dodam, że dzięki takiej płytkiej strukturze na FT często struktura stacków jest sick i jest sporo ciekawych sytuacji do rozkminiania

Reply
MarioAK

30os to juz mtt imo:) Przemek pierwszy był wiarygodny. W razie czego się odezwę ale 10$ to troszkę za wysoko jak na treningi dla poczatkujących.

Reply
przemek20011

To jakbyś robił cos dla wyzszych statusów daj znać to chętnie podeślę do oceny swoje zagrania =)

Reply
MarioAK
Czebix

Kolejny świetny trening, dobrze, że już wydłużony. Dzięki wielkie :f_thumbsup:

Reply