Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] 66 nl100

11 Posts
6 Users
0 Reactions
812 Views
Bilson

** Hand History for Game 1481144087 ** (Party)
$100.00 USD NL Texas Hold'em - Sunday, March 01, 01:49:18 ET 2009
Table Bad Beat TH 1 (Real Money)
Seat 9 is the button
Seat 3: pyrrhic ( $98.00 USD )
Seat 10: HERO ( $115.88 USD )
Seat 1: Martukas ( $167.15 USD )
Seat 2: Ressoa ( $115.30 USD )
Seat 4: artigan80 ( $31.80 USD )
Seat 5: -seth- ( $124.74 USD )
Seat 6: Hollyship ( $20.00 USD )
Seat 7: berri ( $69.50 USD )
Seat 8: MICK196 ( $95.95 USD )
Seat 9: lologan ( $153.36 USD )
pyrrhic posts small blind [$0.50 USD].
artigan80 posts big blind [$1.00 USD].

** Dealing down cards **
Dealt to HERO [ 6♦ 6♥ ]
-seth- calls [$1.00 USD]
Hollyship folds
berri folds
MICK196 folds
lologan folds
HERO calls [$1.00 USD]
Martukas calls [$1.00 USD]
Ressoa calls [$1.00 USD]
pyrrhic folds
artigan80 checks

** Dealing Flop ** [ 3♠, 6♣, 8♥ ]
artigan80 checks
-seth- checks
HERO checks
Martukas bets [$3.00 USD]
Ressoa folds
artigan80 calls [$3.00 USD]
-seth- folds
HERO calls [$3.00 USD]

** Dealing Turn ** [ 3♥ ]
artigan80 checks
HERO checks
Martukas bets [$4.00 USD]
artigan80 calls [$4.00 USD]
HERO calls [$4.00 USD]

** Dealing River ** [ 5♦ ]
artigan80 checks
HERO [$8.00 USD]
Martukas calls [$8.00 USD]
artigan80 folds

HERO shows [6♦, 6♥ ]
HERO wins $40.40 USD from main pot

Wiem ze nie zagralem tego optymalnie. Nie wiedzialem za bardzo jak wyciagnac wiecej value. raise na turnie raczej od razu wygladalby na monstera, na flopie to samo.

10 replies
rusher88

Przede wszytskim, powinienes podbic preflop. A na flopie cbetowac. Jesli dostalbys 1 lub wiecej calli, pasuje odpalic 2nd barrel, a na river zagrac value beta.

Jesli obrales linie call preflop, to na flopie mogles slowplayowac ( chociaz tego unikamy, wiec raise tez zlym pomyslem nie jest ). Nastepnie na turnie powinienes zagrac raise, a na river bet. // badz od razu turn bet, river bet.

Chociaz osobiscie uwazam, ze pockety dobrze jest podbijac preflop, gdyz may w takim wypadku mozliwosc cbetowania i ugrania duzej puli. Kiedy grasz call... ciezko jest na suchym flopie ugrac cokolwiek, kiedy nie ma drawow, ani nikt nie przebijal za Toba.

RobredoV

Moim zdaniem jak juz obrałes taki kierunek grania, to chcac czy nie, na turnie musisz budowac juz pule, zagranie value raise na turnie w wysokosci około 1/2 puli. Jak widac sa drawy do strita i koloru, moze ktos je ma i wejdzie do puli. Jak sie dopełnia to zapłaci czy wszystko.
Uważam że ten kierunek grania przy parkach 22-66 jest lepszy od podbijania przed flopem. I nie mówcie mi że mam to udowodnic bo nie posiadam jeszcz statystyk z 1000 rozdan z tymi parkami.

rusher88

RobredoV napisał
Uważam że ten kierunek grania przy parkach 22-66 jest lepszy od podbijania przed flopem. I nie mówcie mi że mam to udowodnic bo nie posiadam jeszcz statystyk z 1000 rozdan z tymi parkami.

Wiec uwierz tym co maja po 100k + rozdan z nimi... ze lepiej oplaca sie grac raise niz call, kiedy nikt przed Toba nie podbija. To nie jest tak ze mi sie uwidzialo "no panowie parki podbijamy" i pisze to kazdemu bez zastanowienia.

RobredoV

Ciekawe kto ma 100 000 rozdan i wiecej z takimi parkami, daj mi takie statystyki to uwierze. Bo wydaje mi sie ze glupoty gadasz. Napawno ty tylu nie masz.

rusher88

Chyba troche sie zagalopowales. Nie napisalem ze ja mam, tylko zebys uwierzyl tym ktorzy to sprawdzili. Wszystkie strategie pokerowe opieraja sie na obliczeniach matematycznych, a takie nie sa robione z probki 1000 hands a znacznie, znacznie wiekszej. Patrze na handy z moich ostatnich dni i tak na okolo 15k rozdan przypada mi jakies 500 small pocket pairs. Wiec mysle ze grubo przesadzasz z tym ze "ciekawe kto ma" oraz "na pewno Ty nie masz" bo mozesz sie przejechac... :)

Poza tym nie czepiaj sie akurat 100k, mysle ze dobrze wiesz o co mi chodzi, tylko bronisz swoich racji w troche nieodpowiedni sposob.

RobredoV

dobra, dobra gadki szmatki a zadnych dowodów. To tak jak ludzie kiedys mówili ze ziemia jest plaska i wszyscy im wierzyli, no bo wszyscy tak mówili i trzeba było im wierzyc. Umysły ludzi jednak sie rozwineły, szczególnie w dziedzinie matematyki, nikt ci teraz nie uwierzy w twoją teorie jak nie podeprzesz tego dowodami. Takie puste gadanie że ktos to udowodnił, ktos to sprawdził, moge przyrównac do tego ze na saturnie istnieje forma życia bo moja babka mi tak mówła a ona słyszała to z bardzo wiarygodnym zródła jakim jest radio maryja. :]
Jak nie zobacze to nie uwierze. Wydaje mi sie, że żeby rozpatrzyc niektóre problemy w pokerze potrzebujemy ogromną baze danych, żeby wywnioskowac jakąs teorie potpartą dowodami.
Przykladowo do takich parek jak 22-66 potrzebujemy około 10000 rozdan od jednego gracz z takimi własnie kartami aby miarodajnie ocenic gre danego gracza. Ale żeby ocenic teorie gry tymi parkami i udowodnic je. Potrzebujemy 10000 takich graczy.
Wiec rusher nie wciskaj mi juz kitu i namawiaj do swojej teori, bo nawet nie wiesz ile czynników wplywa na dana decyzje w danym momencie. Daj mi tylko statystyki z tymi parkami od kogokolwiek.
I możemy je wspólnie analizowac. Bez obrazy :]

Dałeś dwa zupełnie inne przykłady i nie ma co ich porównywać. Kiedyś ludzie po prostu mówili że ziemia jest płaska i ok, ale nikt tego nie zbadał. Natomiast że z parami warto podbijać to zostało udowodnione. I nie mów mi że Ty trumfalnie chcesz dowody tego, bo nawet gdybym Ci przedstawił dowód to i tak byś tego nie zrozumiał. Trzeba do tego ogromnej wiedzy z matematyki probabilistycznej i jeszcze kilku innych działów matematyki. Wątpie aby ktoś tutaj na forum potrafił przedstawić takie dowody. No ale skoro Ty mówisz że chcesz dowód to zakładam że pewnie byś go zrozumiał, a jeśli byś go zrozumiał to na pewno posiadasz taką wiedze aby ów dowód samemu przeprowadzić.
Przecież teraz nikt nie zdobędzie tak ogromnej bazy tylko po to aby Ci pokazać, że tak rzeczywiście jest.
EOT :)

RobredoV

No własnie o to mi chodzi ze nikt nie ma takich dowodów

Natomiast że z parami warto podbijać to zostało udowodnione Wątpie aby ktoś tutaj na forum potrafił przedstawić takie dowody.[

Koles pogubiles sie w zeznaniach. Patrz co piszesz bo mieszasz a sensu dalej z tego nie ma. Skąd wiesz ze są, doktorat z tego pisales.
Ja mówie ze są duchy w moim pokoju. Ale matematyka to nie duchy.

dowody czy nie dowody limpowanie bez pozycji takich kart jest malo oplacalne. bez pozycji ciezko zbudowac pule, implied odds sa male i czesto przeceniane. Jaka inna reka mogla by wyplacic stacka na takim boadzie, wyzszy set, moze 2 pary u jakiegos maniaka. Izolujac limpera masz wieksza szanse na gre z pozycja, wieksza pule ktora masz szanse zgarnac contibetem przy nieulepszonym ukladzie lub podczas trafienia seta duzo wieksza szanse wygrania calego stacka.
Granie fit or fold na NL100 nie jest tak dochodowe jak na nizszych stawkach, wielu graczy przecenia IO.
(oczywiscie czasami fit or fold jest bardziej EV+ niz izolowanie, naprzyklad w bardzo luznych i grach gdzie implied odds sa bardzo wysokie)

RobredoV napisał
Przykladowo do takich parek jak 22-66 potrzebujemy około 10000 rozdan od jednego gracz z takimi własnie kartami aby miarodajnie ocenic gre danego gracza. Ale żeby ocenic teorie gry tymi parkami i udowodnic je. Potrzebujemy 10000 takich graczy.

to było mocne...
to tak jakbyś napisał że ktoś dodawał 2+2 10k razy ale żeby powstał z tego dowód że wynik = 4 to trzeba 10k osób i każdy z nich musiałby dodawać 2+2 10k razy.

Od kiedy to dowody matematyczno-logicznie powstają indukcyjnie?

co do grania PFR z niskimi parkami:
piszę w ciemno że każdy wygrywający gracz który ma dużą bazę rozdań i niskie parki gra PFR (pomijam decyzje na różnych streetach ale powinny być optymalne [EV+] - z punktu widzenia wiedzy o pokerze powszechnie uznawane za poprawne) jest z nich na + lub przynajmniej na 0.

jeśli chcesz grać niską parkę preflop limp/call to zawsze drożej zapłacisz za zobaczenie flopa. Na flopie nie trafisz seta i foldujesz do CB agresora z preflopa.

jeśli podbijesz na preflopie zawsze masz szansę wygrania puli na flopie po CB, jeśli nie trafiłeś seta.

nie mówię też że na każdych stawkach trzeba raisować niskie parki ale on NL10 to już spokojnie a to jest NL100 więc tym bardziej. Stajesz się mniej czytelny a o to właśnie chodzi.

pozdro

edit: wątek już starawy więc może niepotrzebnie odświeżany.