Skip to forum
Jak zainwestować wy...

Notifications
Clear all

Jak zainwestować wygrane pieniądze?

25 Posts
17 Users
0 Reactions
3,689 Views
maniek160593

Witam, wczoraj osiągnąłem swój największy sukces pokerowy. Potroiłem swój bankroll i mając teraz więcej środków chcę dysponować nim jak najlepiej, aby się pomnożył, a nie stopniał w wyniku mojej nierozwagi. Gram obecnie MTT i SnG 180 osobowe, a w pokera gram od 4 miesięcy.
Jak waszym zdaniem powinienem rozdysponować ten bankroll? W co zainwestować, aby dzięki temu się rozwijać?

Bardzo proszę o rady bardziej doświadczonych graczy, będą one bezcenne.
pozdro

Reply
24 replies
boxer82

Wg mnie nie powinines nagle skakac po stawkach - grałbym jeden poziom wyżej a reszte wypłacił
Nie napisąłeś jakie stawki grasz ale mysle że raczej mikro/niskie
Na twoim miejscu skorzystałbym z treningu
Sam sie ucze grac multi SNG i korzystam z trenera
Jak chcesz to dam ci namiar

Reply
MrLichu

Co oznacza potrojenie? Dobrze by bylo jakbys podal w $ ile to jest :), jesli potrojenie jest w miare konkretne to polecam zakup Holdem Managera.
Pomoze w rozwoju :f_thumbsup:

Reply
AdisJuve

Cześć maniek160593,

Gry MTT i SnG 180 charakteryzują się bardzo dużymi swingami. Jeśli osiągnąłeś sukces i Twój bankroll wzrósł, to sugeruję Ci spokój i kontynuowanie gry oraz nauki na obecnych limitach. Nie zawsze wyniki finansowe idą w parze z umiejętnościami. Aby się o tym przekonać potrzebujesz dużej próbki.

Kiedy poczujesz, że Twój roll jest wystarczający, a Twoje umiejętności wyższe od przeciwników to wówczas możesz przejść na stawki wyżej. Pamiętaj jednak, że w grach o których mowa potrzeba naprawdę wielu BI.

Jeśli zaś chodzi o inne inwestycję to możesz sprawdzić dział Poker Tools i zaznajomić się z dostępnym oprogramowaniem wspomagającym. Ewentualnie wykupić abonament na wyższy status (więcej materiałów szkoleniowych) lub skorzystać z prywatnych coachingów. Możliwości jest od groma.

Pozdrawiam.

Reply
maniek160593

W tej chwili mój bankroll to 400$, a gram głównie SnG180 z wpisowym 2,5$, wczorajszy sukces to poza szczęściem, które mi dopisało to przypadek, bo rejestrując się do 2,5$ przypadkiem zapisałem się do 3,5$+R... zorientowałem się gdy wyeliminowałem gościa, po czym ten wziął re-buy :fuckyeah
Holdem Managera zakupiłem przy okazji ostatniej promocji, Equilaba zaczynam powoli stosować, jednak nie bardzo jeszcze wiem jak go wykorzystywać w poszczególnych sytuacjach na stole.

AdisJuve, tak myślę że masz całkowitą racje, do tej pory nie osiągnąłem zbyt wielu wygranych. Prezentuje się to tak: http://www.officialpokerrankings.com/pokerstars/maniek160593/poker/ratings/98069A4FB70649F1842770B6EFB34A99.html?t=3
Myślę, że spokojnie mogę zostać przy 2,5$ i ewentualnie shotować na 3,5$+R lub 4,5$ jak myślisz?

Moje statystki:

Jakieś rady? Nad jakim elementem pracować?

Co do coachingów miałbym trochę problem organizacyjny, więc raczej zostanę przy wrzucaniu rozdań na forum, darmowych treningów i filmów.

Co powiecie na zakup książek? To dobre rozwiązanie gdy nie gram live?

Reply

bankroll to 400$ czy 4000$??
400$ to zaledwie 200Bi na twoich stawkach.. To dosyć agresywny BM , wiec nie masz czego wyplacac, poprostu graj dalej swoje stawki i tyle. Lepiej nic nie wyplacaj bo jak przyjdzie ds to szybko torbe dostaniesz. Ja zostawialem sobie okolo 300BI i 2 razy sie zbustowalem, ale gralem tylko mtt

Reply
sz3sz

400$ to za malo zeby grac nawet 2,5$ 180many

Reply
Dreadman7

Nie jestem graczem MTT i moja uwaga może być błędna, ale z tego co zauważyłem, to grasz na sieci IPoker, tak? W takim razie 200BI wydaje mi się jednak być dobrym bankrollem. Wiem, że wielu graczy uważa, że 300BI jest odpowiednim rollem na dane stawki, ale większość z nich gra na P*, gdzie field jest kilkukrotnie większy niż w turniejach na IPoker, przez co wariancja też jest tam większa.

pozdrawiam

Reply
mistrzwsadow

na MTT na takich roomach jak BOSS, czy ipoker wystarcza na start 100 euro.

Turnieje na początek:
1+Re
1e
0,5+Re
0,5e

Max ilość osób : 100.

Wariancja do przeskoczenia, wystarczy cierpliwość do samego końca. Nawet nie interesuje Cię ICM :-) Budowałem rolla w ten sposób 6-7 razy. Raz się nie udało. Na ogół jak już wyjdziesz ze stówki, to miesiąc-dwa - będą DOBRYM graczem i masz rolla na ABI50.

Reply
NightRage18

Napisane przez boxer82
Sam sie ucze grac multi SNG i korzystam z trenera
Jak chcesz to dam ci namiar

boxer ja bym prosił namiar

Reply
Rysiobrutal

wyplac 100 dolarow postaw na 2 mecze o lacznym kursie 2.0 i masz podwojone :ayfkm:

Reply
maniek160593

Rysiobrutal, ostatnio postawiłem na Chelsea - Newcastle i Lyon - Valenencies. Kto interesuje się piłką wie, że Chelsea to dobra drużyna i walcząc o puchary musiała wygrać mecz z Newcastle. Nie byłem jedyną osobą, która postawiła ten mecz i przegrała swój kupon... Sport jest nieprzewidywalny i osobiści wolałbym zainwestować w swoje umiejętności i na nich opierać los swoich pieniędzy niż stawiać 'w ciemno' na niby faworyta.

Może ktoś mi poradzić coś bardziej rozsądnego i związanego z pokerem?
Pozdrawiam.

Reply

dział stacking sam Poszukuje stejka , zainwestuj we mnie , wyrobię bonus i oddam z procentem , kasa będzie pracować :) :f_biggrin:

Reply
Zielony2009

Teraz mnie załamałeś. Rysiobrutal posłużył się ironią/żartem.

Jest mnóstwo sposobów żeby ulokować pieniądze na świetni % w internecie. Wystarczy kapitał i karta kredytowa (np. taka na netka czy mb). Stawianie u buka zawsze będzie nie opłacalne chyba, że masz określony system.

Reply
Rysiobrutal

co do tego meczu to wiedzialem ze chelsea nie wygra ale za to balem sie postawic na newcastle wiec to olalem sroki sa ostatnio w formie a chelsea zmeczona bo ma naprawde ciezka koncowke

hehe tamto oczywiscie byla ironia ale jakbys chcial jakies mecz na sobote to ci moge cos doradzic

Reply
Kady82

Napisane przez Zielony2009
Teraz mnie załamałeś. Rysiobrutal posłużył się ironią/żartem.

Jest mnóstwo sposobów żeby ulokować pieniądze na świetni % w internecie. Wystarczy kapitał i karta kredytowa (np. taka na netka czy mb). Stawianie u buka zawsze będzie nie opłacalne chyba, że masz określony system.

Jestem ciekawy, jakieś konkrety??

Reply
jerry2008

napisane przez maniek160593
Rysiobrutal, ostatnio postawiłem na Chelsea - Newcastle i Lyon - Valenencies. Kto interesuje się piłką wie, że Chelsea to dobra drużyna i walcząc o puchary musiała wygrać mecz z Newcastle. Nie byłem jedyną osobą, która postawiła ten mecz i przegrała swój kupon...

To nie był najlepszy wybór , jeżeli chodzi o mecze . Liga francuska , jezeli chodzi o typy to jedna z trudniejszych lig , to co sie tam dzieje przechodzi ludzkie pojecie . Nie mówiąc juz o włoskiej , w której większość meczy to jedna wielka ustawka.
Wybór meczu Chelsea - Newcastle -> po kursie ok. 1, 45 dla mnie jest pomyłką. Miej na uwadze ,ze Newcastl też walczy o kwalifikacje do LM i tez musiał wygrać .
Tak na marginesie Chelsea jest słaba w tym sezonie i nie wiem jak Barca mogła z nią przegrać.

Reply
Zielony2009

[Treść edytowana]

//Skoro regulamin nie pozwala to proszę go przestrzegać - imgoingtomirage

Reply
maniek160593

Dobra chłopaki, może bukmacher ze mnie słaby, aczkolwiek nie to było motywem przewodnim tego tematu.

Temat dyskusji trochę odbiegł od zamierzonego, dlatego z powrotem chcę wrócić do kwestii inwestowania.

zjemcibuty2, stacking wezme pod uwagę, dzieki.

Wracając do mojego problemu... Ostatnio mało gram i nadal mam 400$ i chce grać SnG180 osobowe i MTT. Jak sporzytkować te pieniadze by polepszyc swoje umiejetnosci pokerowe, aby stac sie wygrywajacym graczem ? Czekam na Wasze propozycje.
Pozdro

Reply

[Treść edytowana]

//Spam - imgoingtomirage

Reply