Skip to forum
Game Cubed - nowy p...

Notifications
Clear all

Game Cubed - nowy pomysł Laurenta Tapie

8 Posts
8 Users
0 Reactions
1,444 Views
Thorek

Jak pisaliśmy w tym newsie, Laurent Tapie chce otworzyć nowy poker room. Co sądzicie o tej sytuacji? Czy stworzenie "Game Cubed" ma szansę dojść do skutku? Czy platforma Laurenta Tapie miałaby możliwość zostania jednym z największych poker roomów w sieci? Zapraszamy do dyskusji w tym wątku.

Reply
7 replies
szok38

Plany Tapie zupełnie mnie już nie interesują .
Natomiast wspomniani w newsie pracownicy PK jak najbardziej . Jeśli zaczną odchodzić , będziemy mieli prawdopodobnie znak końca mrzonek o jakiejś przyszłości FTP .

Reply
jerry2008

Pojawienie się takiego poker romm-u w momencie kupna FTP przez P* mogło by być genialnym posunięciem .
Wystarczy tylko pomyśleć co zrobią gracze , gdy Starsy kupią FTP - na pewno wielu z nich wypłaci kasę i będzie przyglądać sie z boku na to jak funkcjonuje nowo-stare FTP . I właśnie tutaj Laurent Tapie może trafic z nowym room-em , aby pozyskać tych oczekujących graczy. Drugą sprawą jest ściągniecie jak największej ilości donków .

Reply
Maksymus007

mnie zastanawia, jaki w ogóle jest problem zalożyć pokerroom.
Oprogramowanie? Skoro iPoker czy Party z tym swoim zartem funkcjonuja nadal, to w mojej ocenie stworzenie, od strony technicznej, nie jest wielkim wyzwaniem. Jako, że wszystko to działa półlegalnie, to ani kontroli ani niczego innego obawiac się tez nie trzeba, podatki na Isle Of Man czy innej wyspie do najwyższych nie należą.. A co decyduje, ze ktos gra na tym a nie innym romie? Dobre pytanie :) IMO wiec stworzenie roomu przez kogos kto ma np. 200 000 EUR środków nie jest wielkim problemem.
W teorii wystarczyłoby oferowac lepsze bonusy - np niż P* - a to szczególnie trudne nie jest..

Reply
Masqb

lol @ 200k EUR

Kilka lat temu czytałem, że założenie skórki Ipoker to było chyba ~$3kk, nie licząc kosztów marketingu (które imo będą kilkukrotnie większe)

Teraz te koszty są pewnie dużo większe bo coraz więcej krajów wystawia licencje (co koniec końców prowadzi do gigantycznego zwiększenia kosztów dla nowych firm). Za kilka lat zostaną pewnie ze 4 poker roomy działające globalnie i kilkanaście mniejszych lokalnych.

Co do stworzenia dobrego softu to imo to jest bardzo kosztowne. PS i ś.p. FTP to są tylko poker roomy. Reszta graczy to spółki akcyjne gdzie poker to jakiś tam ułamek obrotów i bardzo ciężko przekonać akcjonariuszy do wyłożenia gigantycznych pieniędzy na soft pokerowy skoro kasyna i tak przynoszą dużo więcej kasy.

Tapi jeśli chce wyłożyć te $80kk (co miał dać za FTP) w założenie nowego roomu to imo może mu się udać zaistnieć (szczególnie, że podczas tego cyrku z FTP miał dobry wgląd w to jak był prowadzony jeden z najlepszych poker roomów)

Reply
Edziorrr

Napisane przez Maksymus007
Oprogramowanie? Skoro iPoker czy Party z tym swoim zartem funkcjonuja nadal, to w mojej ocenie stworzenie, od strony technicznej, nie jest wielkim wyzwaniem. Jako, że wszystko to działa półlegalnie, to ani kontroli ani niczego innego obawiac się tez nie trzeba, podatki na Isle Of Man czy innej wyspie do najwyższych nie należą.. A co decyduje, ze ktos gra na tym a nie innym romie? Dobre pytanie :) IMO wiec stworzenie roomu przez kogos kto ma np. 200 000 EUR środków nie jest wielkim problemem.
W teorii wystarczyłoby oferowac lepsze bonusy - np niż P* - a to szczególnie trudne nie jest..

Co brakuje softowi PP? Imo to jeden z lepszych.

Reply

[Treść edytowana]

//Spam - imgoingtomirage

Reply

Napisane przez Edziorrr

Napisane przez Maksymus007

Co brakuje softowi PP? Imo to jeden z lepszych.

Stoły są spoko, ale lobby... Zwiesza się, działa w oparciu o przeglądarke internetową i ma kilka denerwujacych bugow

Reply