Ok sorry moja pomylka. Ja i tak bym gral bet/fold - bo gdybysmy zabetowali w granicy 20$ musialby nas przebic na okolo 65-70bb wrzuconych przez niego do puli. Szczerze watpie, zeby zrobil tak z czyms slabszym niz Ax - bo to by bylo po prostu glupie i liczenie na farta, ze jednak nie mamy tego Asa tylko jakas wysoka parke.
Statystyka check/raise 22% nie odnosi sie tylko do 3betowanych potow, tylko tez do zwyklych, nawet tych limpnietych. Wiec nie mozna powiedziec, ze bedzie nas tutaj check/raisowal w 22%. Wg. mnie on po prostu mial cos mocnego (conajmniej AQ a najbardziej prawdopodobne AK) i wiedzial, ze robiac donk wyrzuci wszsytkie 1010-KK z rozdania. Byl dosc przekonany, ze hero zrobi cb i ze uda wyciagnac mu sie dodatkwe kilkanascie bb (ja bym tak zagral np. z AK, bo i tak na turnie wzialby slabsza karte a na river pewnie zfoldowal do mojego beta, wiec nie ma sensu dac mu dobierac nawet do tych 3 outow).
Twoja linia jest dobra, ale zbyt kosztowna wg. mnie, bo:
1. na turnie dostaniemy tego check/raisea - przegralismy
2. na turnie zrobimy call, na river zrobimy call - przegralismy i tak prawie calego stacka (32,5bb na flopie, na turnie gosciu zrobi bet 20bb w puli na riv bedzie 72,5bb na river zrobi bet 36bb - stracimy lacznie ~75bb) - A jak czesto przeciwnik bedzie tak bluffowal na river? Wg. mnie prawie nigdy
W tych sytuacjach przegrywamy, wygrywamy w sytuacji tylko i wylacznie kiedy przeciwnik zagra bet turn, check river.
I wg. mnie (zainspirowany Twoim pomyslem rozegrania tej reki) oprocz bet/fold na flopie, ta linia rowniez ma duzy sens.
Czyli check behind na flopie, call na turnie i fold lub minivaluebet/fold na river.
Jedyny minus to wlasnie para na rece, ktora dobierze do 2 outow i bedziemy wtedy zli