Skip to forum
Pokerzyści w słucha...

Notifications
Clear all

Pokerzyści w słuchawkach

19 Posts
15 Users
0 Reactions
2,137 Views
sebura

Oglądam niektóre materiały archiwalne WSOPa i niektórzy pokerzyści grają w słuchawkach. Czy oni słuchają jakiejś ulubionej muzy i czy im nie przeszkadza w koncentracji? Grał ktoś kiedyś z was z muzą na uszach? Pomaga w koncentracji?

Reply
18 replies
thomaPL

przeciez to sprawa w 100% indywidualna
sluchawki to wyciszenie / uspokojenie ulubiona muza lub wrecz przeciwnie odciecie sie i pobudzenie ostrym bitem / basem / gitara - co kto lubi.
Poza tym czesto pozwalaja sie odciac od bezsensownych romow przy stole.
Musisz sprawdzic jak u Ciebie to dziala.
Ja np jestem uzalezniony od muzyki, slucham jej od przebudzenia az po usypianie prawie non stop.

Reply

Ja również gram ze słuchawkami na uszach i np mi muza często pomaga przy tilcie pomaga się odprężyć i szybciej wrócić mi do gry. Mam również kumpla który też pogrywa i on przy każdej sesji słucha ostrego rocka i metalu i twierdzi że bardzo mu to pomaga, to kwestia indywidualna i myślę że nie wszystkim muzyka będzie pomagać.

Reply
JohnnieD

Ja nie wyobrazam sobie siedzenia przy kompie i nie sluchania muzy... W glosnikach zawsze leca lata 80, mi pasuja do sesji :D Zawsze poprawiaja humor po jakims badbeacie czy cos.

Reply
ksrpi989

wyobraz sobie ze grasz duzy turniej live i teraz niech ok 500 osob zacznie napier**lac zetonami ... nastepnie wyobraz sobie, ze jesli chcesz zajsc wysoko w turnieju to musisz wytrzymac w tym halasie kilka-kilkanascie godzin .. milo jest tak siedziec ?? jakos trzeba sie skoncentrowac, niektorzy jednak nie potrafia w takim halasie wiec m.in. dlatego zakladaja sluchawki ;]

Reply
zylka5

Co prawda nie grywam na żywo prawie wcale, ale jeżeli chodzi o zwykłe sesje internetowe, to nie potrafię grać słuchając jakiejkolwiek muzyki. Bardzo mnie to dekoncentruje i nie jestem w pełni skupiony. Porównując mój post do reszty w tym temacie, można wywnioskować, że to jest kwestia zależna od osoby i jej własnych preferencji.

Reply
karakanFTP

Ja rowniez nie moge grac w pokera i sluchac muzy. Co wiecej nie moge wykonywac zadnych czynnosci wymagajacych skupienia przy muzyce, nawet spokojnej. Jak ktos juz powiedzial jest to kwestia w 100% indywidualna.

Reply
gregwolves

Ja kiedyś czytałem artykuł lub oglądałem filmik (nie pamiętam) o muzyce przy stole na słuchawkach i/lub w trakcie sesji online. Mimo, że to jest sprawa indywidualna to naukowcy udowodnili jedną zależność - słuchając swojej ulubionej muzyki i tekstów np. jeżeli chodzi o teksty hip hopowe albo rockowe, ogólnie o muzyke z tzw. przesłaniem, to obecność tekstów wpływa ujemnie na gracza/dekoncentruje. Po sobie wiem, że słuchając ulubionego rapu podczas sesji nie jestem w 100% skoncentrowany. Przerzuciłem się na house/chillout gdyż ta muzyka praktycznie nie ma żadnych tekstów i skupiam się na grze słuchając tylko bitów. Digitally imported jest fajnym internetowym radiem z tymi gatunkami. Polecam

Reply

Ja słucham audycji Armina van Buurena - A State of Trance (Teraz był epizod 563) i przy graniu słucha się wyśmienicie, jest to rodzaj - trance.
Nie ma tam żadnych słów poza tym, że sam Armin oderwie się raz na 20-30 min przedstawić piosenkę. Polecam :fdrink

Reply
naturehol

zapodaj linka gdzie słuchasz ;p

Reply
A1varo

Według mnie w obecnych czasach gra w słuchawkach powinna być zabroniona - za łatwo o oszustwo

Reply

Napisane przez naturehol

Jeśli mówisz do mnie to każda audycja jest w czwartki o 20.
Jeśli chcesz zobaczyć na jakich radiach to leci i wogóle to wbij na strone stateoftrance.com. Ja często nie wyrabiam na tą godzinę dlatego odsłuchuje to na youtube.com wszystki odcinki są powkładane. Jeden epizod trawa 2h, moim zdaniem każda druga godzina epizodu jest lepsza bo jest tam poprostu czysty trance. A w pierwszej Dj stara się chyba wprowadzić jakieś nowe trendy tzn jakis Progresiv trance albo coś takiego.

Reply
naturehol

dobra obczaje sobie, dzięki

Reply
Rumunus

Najlepsza muzyka w sam raz na długą sesje MTT.

Spoiler

Reply
sebura

Napisane przez Rumunus
Najlepsza muzyka w sam raz na długą sesje MTT.

Niesamowite bogactwo tekstu, dzięki, zaraz wypróbuje na Zoomie NL5 :D

Reply
AceBestini

Grając live należy potrafić korzystać ze słuchawek. Ile razy robiłem :facepalm: , gdy przeciwnik wyciągał co 10 rozdań jedną słuchawkę z ucha i mówił "Słucham?", "What?"...

Reply
philenvyy

Napisane przez naturehol

Najlepiej (najlepsza jakość) ASOTa będziesz miał jak sobie poszukasz epizodu na hoście hulkshare. Można słuchać od razu a tez jest piekielnie szybki transfer i ściągnięcie 200 mb zajmuje parenaście chwil.

Reply
sebura

Znając siebie, wartość dodaną koncentracji osiągnąłbym ze słuchawkami jedynie przy 4 Seasons Vivaldiego.

Reply
02bub02

Napisane przez gregwolves
Digitally imported jest fajnym internetowym radiem z tymi gatunkami. Polecam

Dzięki za cynk! Bardzo fajne radio. I do nauki też się nadaje :)

Reply