Skip to forum
Notifications
Clear all

PLO10 T887ds

3 Posts
2 Users
0 Reactions
469 Views
Bejkker

PokerStars Pot-Limit Omaha, $0.10 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP ($3.05)
CO ($12.66)
Button ($10)
Hero (SB) ($10)
BB ($12.58)
UTG ($18.47)

Preflop: Hero is SB with 8, 10, 7, 8
3 folds, Button bets $0.35, Hero calls $0.30, 1 fold

Flop: ($0.80) 4, 9, 5 (2 players)
Hero checks, Button bets $0.50, Hero calls $0.50

VIllain 20/14 AF 2.8 steal z BTN 26% cbet 70%, probka 465

Pre dalem call gdyz uwazan ze za mna byl murek to BTN moze stealowac troche szerzej niz te 26%, w sumie anwet jezeli stealuje tyle to call wydaje mi sie ok z ta reka. Pytanie o flopa, koles tutaj cbetuje z wiekszoscia swojego zakresu, myslalem na c/r jako semibluff gdyz c/r wyrzucam jego cale air ktorego jest tutaj troche, sam nie posiadam sd value, a jezeli dostane reraise to amm izi fold. Jezeli callnie to zostaja praktycznie same nfd, OP+FD itd i koles jest dosc czytelny i moge go wyrzucic na zapewne wiekszosci turnow co powinno przynosic zysk w dlugim okresie. Za callem przemawia fakt ze on nigdy na turnie mnie nie bd blefowal ale tak naprawde nie wiem gdzie jestem z ta reka czy ion betuje lepszego fd top two z gs np i tak jakby gram troche w ciemno. CHybaze na karowym turnie sam bede leadowal i zrzucal go z jego made handow. Jezeli judge by mi wytlumaczyl bardziej idee c/r jako semibluff to bylbym wdzieczny, czy tez to co napisalem wystarcza

Reply
2 replies
Bejkker

Podbijam

Reply
variat

Siema, dobrze, ze podbijasz, bo nie zauwazylem w ogole tego rozdania.

jesli chodzi o preflop to ja gram bardzo tight z blindow i mysle, ze na micro nie mozna grac za bardzo tight z blindow, mozna tylko za luzno. Na pewno wielu graczy nie pomyslaloby nad foldowanie tego na pf, natomiast ja vs gracz, ktory wyglada na ogarnietego moge to foldowac ze SB.

na flopie ta reka to bedzie nadal moj ch/c range -> masz flushdrawa, masz gutshota nutsowego, 9 jest karta pivot (to znaczy, ze na turnie masa kart daje Ci super equity (6,7,8,T,J) + 88 zawsze jest jakims tam bonusem. Mysle, ze to za silna reka zeby grac ch/r/f. ch/r bede gral z top mojego folding range (czasami donkbet, ale sb vs BU vs gosc, ktory cbetowac bedzie pewnie blisko 100% - czesciej ch/r). bardziej do ch/r podobalaby mi sie karta typu 7789 bez fd:

a) mamy blockery do wielu rak
b) mamy fajne equity, w postaci gs, czescto 8 jest dobra, 7
c) jest troche za slaba na ch/c ze wzgledu na za malo dobrych dla nas kart w turnie

Reply