Skip to forum
Barrelowanie dry bo...

Notifications
Clear all

Barrelowanie dry boardów vs. nieznany gracz & vs. loose opponents

2 Posts
2 Users
0 Reactions
775 Views
Rodrigo1988

Mam problem z barrelingiem flopów QQ2, KKT, JJ3, szczególnie przeciw nieznanym graczom bądź luźnym:

AD.1 )Jaka powinna być moja standardowa strategia gdy podbijam np. z late i dostaje call z blindów a na flopie pojawia się KK5?

A) z air ( middle pair QQxx i gorzej) gram c-bet

B) Jak grać ze średnimi made hand np. z Overpair AAxx?

C) z Kxxx , bet żeby wyciagać value? czy check /call bo flop jest tak suchy że nie wyciągniemy z niczego value tylko wyizolujemy się z lepszymi rękoma, a może c/r?

D) z KKxx, K5xx a więc monsterami chec/call czyli slowplay?

AD.2) Jeżeli c-betowałem i dostałem call, co do zasady powinienem przeciwko nieznanym graczom odpuszczać z air i średnimi made hand i grać check/behind? a z Overpair?

jak moja gra powinna się zmieniać jeżeli flop jest two tone?
jak moja gra powinna się zmieniać jeżeli znajdę się w takim spocie bez pozycji, jak wtedy rozgrywać air, średnie made hand, mocne made hand i monstery?

Reply
1 reply
variat

Siema,

AD.1 )Jaka powinna być moja standardowa strategia gdy podbijam np. z late i dostaje call z blindów a na flopie pojawia się KK5?

Jako std grasz po prostu cbet, bo jest on sam w sobie autoprofitowy z wiadomych wzgledow - on wystarczajaco czesto gra ch/f.

Na tym boardzie paradoksalnie u wiekszosci przeciwnikow ch/c range jest silniejszy niz ch/r range (ch/c to najczesciej Kx albo AA, ktorego nie 3betowali - bardzo rzadko ktos tu zagra ch/c z nisza PP, natomiast ch/r go polaryzuje, wiec ma blefy, ktorych nie moze miec grajac ch/c).

Po ch/c odpuszczasz swoje air z wyzej wymienionych powodow, natomiast na ch/r duzo zalezy od przeciwnika. Najczesciej odpuszczem, bo calling range z blindow to glownie wysokie karty, wiec duzo Kx, natomiast alternatywna opcja jest min3bet bluff albo float (ale tutaj na pewno wazne jest info i w przypadku flaotowania dobrze byc na deepach i na pewno to nie jest std na micro)

A) z air ( middle pair QQxx i gorzej) gram c-bet

z PP gram najczesciej bardzo podobnie jak z air. Majac np. AQQ na KKx na przeciwnika, ktory ma maly bet oop turn i nie bedzie probowal wyrzucic mnie z rozdania moge zagrac chb, bo na flopie jest WA/WB, wiec nie ma value w betowaniu ani nie ma potrzeby przed niczym sie protectowac

B) Jak grać ze średnimi made hand np. z Overpair AAxx?

Dokladnie to, co napisalem wyzej. Czesto mozesz zagrac chb flop, jesli board jest rainbow, bo masz WA/WB (na boardzie z fd musisz bronic sie przed fd + na agro gosci wole wygrac pota na flopie, niz zobaczyc bet na turnie)

C) z Kxxx , bet żeby wyciagać value? czy check /call bo flop jest tak suchy że nie wyciągniemy z niczego value tylko wyizolujemy się z lepszymi rękoma, a może c/r?

Znowu zalezy. Np. z JT98 na JJ2 moge ip zagrac chb, bo nie ma value w betowaniu za bardzo i np. gosc jest agro na turnie, wiec wezme value od jego blefow.

oop tripsy jednak cbetuje, bo chce byc rowniez jakos zbalansowany. ch/c na KKx jest duzo mocniejszy niz cbet. z tripsem na A moze zagrac cbet/min3bet (balansuje swoje blefy), zeby dac mu zludzenie FE i dac mu cos spazznac, for value gdy raisuje mnie gorszy trips i najczesciej majac zywe, gdy trafil swojego fula. Srednie trpsy z zywymi moge zagrac spokojnie cbet/call, bo raz, ze na nutsy mam outy, a dwa, ze ludzie rzadko dalej blefuja na turnie.

Jeżeli c-betowałem i dostałem call, co do zasady powinienem przeciwko nieznanym graczom odpuszczać z air i średnimi made hand i grać check/behind? a z Overpair?

Zalezy od struktury, boardu przeciwnika, jego range z preflopa.... Najczesciej nie bareluje gdy ktos mnie calluje, bo ludzie nie moga zrzucic overpair. Czasami oop na jakims boardzie typu 442 z AA moge zagrac cbet, ch/c, ch/decyzja, na gosci ktorzy floatuje i wiem o tym

Ja natomiast polece Ci cos innego. Odnosze wrazenie, ze chcesz byc przygotowany na absolutnie kazda karte i kazdy mozliwy scenariusz, a to jest niemozliwe w pokerze, a juz tym bardziej w omahe. To wszystko zalezy od przeciwnika, boardu, czytania range juz od preflopa, czytania statystyk itp itd. Im lepsze to bedzie i im wiecej doswiadczenia, tym latwiej sie to bedzie rozgrywalo. Na micro sparowane boardy najczesciej grasz po prostu cbet i bierzesz pota. na agresywnych gosci, u ktorych widzisz, ze duzo ch/r moze czasami sie odwinac min 3betem.

Reply