Skip to forum
Jak powiedzieć jej ...

Notifications
Clear all

Jak powiedzieć jej rodzicom, że GRAM W POKERA?

62 Posts
51 Users
0 Reactions
8,941 Views
Dandex

Chciałbym powiedzieć jej rodzicom że gram, ale nie wiem jak to zrobić żeby od razu mnie z jej domu nie wyrzucili. A muszę im powiedzieć, żeby pomogli mi w pewnej sprawie.
Czy mieliście podobny problem? I jak go rozwiązaliście?

Reply
61 replies

'mamo, tato, mam juz 15 lat, i moge sam decydowac, co robie z moimi kieszonkowymi!'

Reply
fidelloz

Powiedz "Gram w pokera" :ayfkm:

Reply
Dandex

Proszę o poważniejsze potraktowanie tematu. _smile:

Reply

Jesli temat jest powazny tak samo jak pytanie, to wal na gg-39199699 albo skype- koli893. Postaram sie pomoc;]

Reply
HollyGrail

"Inwestuję w Internecie."

Reply

powiedz, ze jestes analitykiem inwestycji czasu rzeczywistego.

Reply
pozdroANDpocwicz

pokaż im jaki masz winrate na nl1k i wtedy powiedz, ze grasz w pokera :P

Reply

"Jestem zarażonym dżumą bezrobotnym arabem gotowym oddać życie za jihad"

jej rodzice: O.O

Ty: "żartowałem, gram w poker"

Reply
fidelloz

Napisane przez sickpastor
"Jestem zarażonym dżumą bezrobotnym arabem gotowym oddać życie za jihad"

jej rodzice: O.O

Ty: "żartowałem, gram w poker"

czemu jej :P

Reply
babel92

Myślę, że ten wpis może Ci się przydać:
Cel NL1000 UPDATE

Pozdrawiam _thumbsup:

Reply
aenimka

pokaz najpierw jej zdjecie a potem czy warto sie szarpac

Reply
Skibcio

Napisane przez Dandex
Chciałbym powiedzieć jej rodzicom że gram, ale nie wiem jak to zrobić żeby od razu mnie z jej domu nie wyrzucili. A muszę im powiedzieć, żeby pomogli mi w pewnej sprawie.
Czy mieliście podobny problem? I jak go rozwiązaliście?

A musisz mówić? Jeśli z nimi nie mieszkasz i nie widzą jak grasz to może lepiej powiedzieć, że zajmujesz się inwestycjami w internecie. Większość ludzi w Polsce chyba lepiej zareaguje jak im powiesz, że grasz na giełdzie niż że grasz w pokera. Do giełdy często nie będą mieli pytań i temat się urwie, a do pokera to i owszem.
No chyba, że są to ludzie "wyrozumiali" nie wiem jak to nazwać i wiesz, że jest szansa, że dobrze to przyjmą.

Jeśli dobrze pamiętam to jeden z Polskich blackmemberów nie pochwalił się rodzicom, że utrzymuje się z pokera...

Reply
pozdroANDpocwicz

Napisane przez babel92
Myślę, że ten wpis może Ci się przydać:
Cel NL1000 UPDATE

Pozdrawiam _thumbsup:

przeczytałem cały wpis i nie znalazłem NIC co by się mogło przydać... na pewno dobry link?

Reply
BleakAmaranth

Napisane przez aenimka
pokaz najpierw jej zdjecie a potem czy warto sie szarpac

No właśnie, najpierw musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy ten spot jest EV+.

Reply
Teges

Imo kazdy rodzic inny, i sam powinienes to wiedziec czy możesz powiedziec, czy musisz ich okłamywać, u mnie cala rodzinka wie co robie, bo nie chciałbym okłamywac najbliższych :).

Reply
johnybananas

pokaż wykres starczy

Reply
sqrviel

Jeżeli nie musisz mówić, to tego nie rób. IMO tu nie chodzi o logiczne wytłumaczenie - patrz na mój wykres, tylko bardziej postrzeganie Ciebie jako "hazardzistę", który może doprowadzić ich córkę do ruiny finansowej i emocjonalnej. Ja tak właśnie jestem postrzegany przez rodziców mojej lubej, gdzie to ona powiedziała swoim rodzicom, że od czasu do czasu gram w pokera... :facepalm:

Reply
Certh

Zgadzam sie, ze jesli nie musisz, to nie mow.
Chyba, ze Jej rodzice, sa naprawde spoko, nowoczesni, etc. Ale wtedy nie prosilbys nas o rade, tylko powiedzial Im wprost, bo wiedzialbys jak zareaguja.

Zawsze mozesz powiedziec, ze zajmujesz sie "krotkoterminowymi inwestycjami walutowymi o podwyzszonym ryzyku". Zwykle to ucina wszelkie pytania :)

Reply
maciasowy

Really, macie po 18 lat? W kraju gdzie panuje 25% bezrobocie wśród młodych ludzi, gdzie większośc absolwentów zarabia g... pieniądze na umowach śmieciowych ty chesz sie wstydziś tego że zarabiasz całkiem niezłe pieniądze z dużą szansą na jeszcze większe w niedługim czasie, co pozwoli Ci jak ich córce na dobre życie-? w końcu poker to gra umiejętności i logicznego myślenia więc jak państwo nie daje Ci szansy na spokojne życie na etacie to wziąłeś swoje życie w swoje ręce. Gdybyś założył swój nietrafiony biznes to czym by się to różniło?Tu wydajesz swoje pieniadzę- no bo nie wpłacasz swojej by grac na nie na swoim limicie tylko odpukać schodzisz niżej jakby co. Masz skill by zarabiać w pokerze, więc czemu nie korzystać z tego?

Reply