Skip to forum
Notifications
Clear all

Plo20 Akqt#2

3 Posts
3 Users
0 Reactions
538 Views
Refic

$0.10/$0.20 Pot Limit Omaha Hi
Prima
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG perren ($27.28) 136bb
UTG+1 Refic ($20) 100bb
CO Heirloom ($19.85) 99bb
BTN TheOwn3r ($20.20) 101bb
SB double6 ($25.96) 130bb
BB Wondah ($45.64) 228bb

Pre-Flop: ($0.30, 6 players) Refic is UTG+1 K♥ Q♥ A♣ 10:diamond:
1 fold, Refic raises to $0.70, Heirloom calls $0.70, TheOwn3r calls $0.70, double6 calls $0.60, 1 fold

Flop: 2♠ A♠ J♣ ($2.90, 4 players)
double6 checks, Refic checks, Heirloom checks, TheOwn3r checks

Turn: 6♣ ($2.90, 4 players)
double6 bets $3, Refic folds, 2 folds

W tej ręce pogubiłem się na flopie, nie wiedziałem czy cbetować w tylu graczy. Odpusciłem cbeta, bo bałem się przebicia któregoś z nich i ewentualnego stackowania. Ale teraz jak o tym myślę, to może powinienem grać tutaj cbeta, dowiedziałbym się gdzie stoje.

Luźno tutaj nikt mnie nie przebije, w ich top range'u może być praktycznie tylko JJxx, AJxx, oraz jakieś kombinacje parek + fd. To nie jest tak dużo i może cbet byłby skuteczny?

Pozdro

Reply
2 replies
trzysiek

imo cbet, masz TPTK+wrapa, cbetem wywalasz ich m.in. ich niskie fd, czy nawet 2xxx z 3 żywymi, które prawie zawsze spasują, a zabierają Ci sporo equity. Na raise w multiwayu na flopie, który tak dobrze trafia twój open z wczesnej, myślę, że można foldować, chyba że dostaniesz dobre oddsy.

Reply
variat

imo cbet, masz TPTK+wrapa, cbetem wywalasz ich m.in. ich niskie fd, czy nawet 2xxx z 3 żywymi, które prawie zawsze spasują, a zabierają Ci sporo equity. Na raise w multiwayu na flopie, który tak dobrze trafia twój open z wczesnej, myślę, że można foldować, chyba że dostaniesz dobre oddsy.

DOkladnie tak. Masz TPTK (blocker do rak callujacych ewntualnie), wrapa i ja gram tutaj b/f. Na tej strukturze boardu nie powinienes czesto dostac raise, a jesli juz go dostaniesz to na pewno od tak silnej reki, ze spokojnie mozesz sie zrzucac (ewentualnie callowac po oddsach)

Na turnie oczywiscie fold, sa dwa fd, gosc betuja za pota i masz dwoch graczy za soba.

Reply