Skip to forum
Notifications
Clear all

nl bb vs sb KQ85ds

4 Posts
3 Users
0 Reactions
525 Views
mat2000

iPoker - $0.02 PL Hi (6 max) - Omaha Hi - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: $5.22
BTN: $1.97
SB: $3.10
Hero (BB): $3.00

SB posts SB $0.01, Hero posts BB $0.02

Pre Flop: (pot: $0.03) Hero has Q:club: 5:heart: K:club: 8:heart:

fold, fold, SB raises to $0.06, Hero calls $0.04

Flop: ($0.12, 2 players) 8:diamond: Q:diamond: 7:heart:
SB bets $0.10, Hero raises to $0.42, SB raises to $1.38, Hero raises to $2.94, SB calls $1.56

Turn: ($6.00, 2 players) 2:club:

River: ($6.00, 2 players) T:diamond:

SB shows K:heart: K:diamond: A:diamond: 8:spade: (Flush, Ace High) (Pre 66%, Flop 58%, Turn 42%)
Hero mucks Q:club: 5:heart: K:club: 8:heart: (Two Pair, Queens and Eights) (Pre 34%, Flop 42%, Turn 57%)
SB wins $5.60

villain 25/19 ale tylko 26 rak

pf call moim zdaniem standard. Oceniam go na dość mocny range.
trafiamy top2, raisuje, żeby płacił za dobieranie. po 3becie oceniam go na sety, gorsze dwie pary (rzadko), overpara, overpara + fd lub sd, tp+fd lub oesd, może czasami jakiś gs+fd. Fold z oddsami jakie mamy moim zdaniem nie wchodzi tutaj w grę. Zagrałem push bo na turnie za duzo kart jest niebezpiecznych i damy się dość łatwo wyblefować, a będziemy potrzebowac tylko 28% equity. Ale teraz w sumie nie wiem. Może faktycznie lepiej tylko zcallowac i na river zależnie od karty grać fold lub push?

edit:
plo2 - sorry za błąd w tytule.

Reply
3 replies
Paddre

Jeśli oceniasz go na dość mocny range to fold preflop. Vs tight gracza prawie zawsze będziesz zdominowany.

As played, nie widzę sensu w raisowaniu tego cb. Jeśli już, to jest to raise/fold, stół jest drawowaty, masz tylko 2 pary bez możliwego redrawa. Zakładałeś, że range przeciwnika jest mocny, więc 2parki vs jego range nie dotrą prawie nigdy do showdownu, gdyż jego żywe karty najczęściej są lepsze niż Twoja 8, a bez TP+FD on się nie zestackuje na takim flopie.

Ja bym zagrał call flop, i decyzja na takim turnie w zależności od przeciwnika, albo raise/fold flop gdybym wiedział, że przeciwnik często zrzuca cb do raise. Zwłaszcza tak deep (150BB) to ja nigdy bym się nie stackował z słabymi 2 parkami, które łatwo mogą być pokonane przez TP+3 overcards lub FD.

Reply
Paddre

.

Reply
variat

Nie no, BB vs SB takiej reki nie mozna zrzucic preflop wlasciwie przeciwko nikomu

Na flopie polecam tylko call. gdy on callnie Twoj raise, to bedzie na turnie bardzo nieprzyjemne SPR, a cala masa kart albo psuje Ci reke albo akcje: kazdy :diamond:, J, T, 9, 6 -> na tych kartach jestem pewien, ze masz ciezkie spoty. dodaktowo 5 i 4 nie sa takie przyjemne. Dodatkowo na jego stackoff range na tym flopie naprawde marne equity bedziesz mial, bo beda to sety, jakies 2 pary + fd, i wrapy z fd.

Reply