Skip to forum
Notifications
Clear all

PLO10 9876ss

2 Posts
2 Users
0 Reactions
428 Views
Bejkker

Ongame/betfair Pot-Limit Omaha, $0.10 BB (5 handed) - Ongame/betfair Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP ($16.07)
Hero (Button) ($10.30)
SB ($3.40)
BB ($3.88)
UTG ($7.30)

Preflop: Hero is Button with 8, 7, 6, 9
UTG calls $0.10, MP bets $0.30, Hero raises $1.20, 3 folds, MP calls $0.90

Flop: ($2.70) 6, 4, 3 (2 players)
MP checks, Hero checks

Villain ktory otwiera 80/20 AF 2.3 ale b mla probka

Pre 3betowalem z pozycja, wolalem sprobowac grac HU z pozycja vs range otwierajacego i wyczyscic sobie outy. Sadze ze na flopie zagralem zbyt weak, otoz powinienem tutaj cbetowac, mam pare gs i sporo dobrych akrt w turnie, range otiwerajacego o ile moge cos powiedziec na podstawie tej probki to czeso OP, wysokie karty i betujac buduje pule na turn jezeli trafie, jezeli nie to zawsze bd mogl realizowac swoje eq. Nie spodizewam sie czesto c/r w tym spocie wiec powinien tutaj byc izi cbet, on czesto mzoe mnie obstawic na wyzsze karty i OP swoja OP i na turnie sie wyplacic nawet.

Reply
1 reply
variat

pf dobry 3bet z wiadomych powodow

na flopie ja gram cbet/stackoff. Po pierwsze masz ogromne FE, bo on bardzo rzadko trafi ten board i czesciej bedzie mial tutaj air. Po drugie on moze na tym boardzie liczyc na FE i ch/r gole fd, jakies overpair + fd. Po cbecie np. za 2$ bedziesz potrzebowal juz 30% z kawalkiem i mysle, ze bedziesz mial to equity na jego range

Reply