Skip to forum
Notifications
Clear all

PLO10 AT97ds

2 Posts
2 Users
0 Reactions
652 Views
Bejkker

Ongame/betfair Pot-Limit Omaha, $0.10 BB (4 handed) - Ongame/betfair Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB ($14.72)
Hero (UTG) ($10.28)
Button ($9.80)
SB ($23.32)

Preflop: Hero is UTG with 7, A, 9, 10
Hero bets $0.40, Button calls $0.40, 1 fold, BB (poster) calls $0.30

Flop: ($1.30) 2, Q, 3 (3 players)
BB checks, Hero bets $0.90, 1 fold, BB calls $0.90

Turn: ($3.10) 6 (2 players)
BB checks, Hero checks

River: ($3.10) 6 (2 players)
BB checks, Hero bets $2.40, BB calls $2.40

Villains : na BTN 16/8 AF 9 fold to cbet 57 na bb 24/16 AF 2.8 fold to cbet 42 probki 300 i 200rak

Pre otwieram, czesto kupuje BTNa i chce grac IP vs slaby gracz na sb. Dostaje jednak 2 calle. Na flopie zdecydowalem sie cbetowac, otoz ich range callowania to glownie bd fd i AQ a w stosunku do calego rangu bez tego czesto zbierma pule, cbetuje dostaje 1 call. Na turnie postanowilem to zagrac pasywnie, uzupelnil sie oczywisty draw. Na river ciekawostka otoz wiekszosc z graczy jezlei trafia fd na turn to rga chb lcizac ze ja zabetuje i albo graja c/r albo call i lead na riv. BOard sie sparowal postanowilem repowac boat, WTSD tego rgacza jest na poziomie 27% i ocenilem go na rgacza w maie ogarnietego wiec zabetowalem mocniej aby to wygladalo ze mam tego boat i chce value wyciagac od fd bo repuje waski zakres, pytanie o cala linie czy jest ok?

Reply
1 reply
variat

preflop zupelny std, owieram to rowniez czesto z MP

Na flopie ja wole poddac pota w 3 osobowej puli, bo nie masz w ogole equity, doslownie zero, prawie zero (bd fd). Gdyby board byl raibow to moglbym myslec o cbecie, jednak na tym boardzie nie sadze, zeby on byl autoprofitowy, wiec bez equity wole poddac pota.

Turn easy chb, bo to nie jest struktura boardu, gdzie on moze miec chociazby drawy do strita, z ktorych go teraz mozesz wyrzucic.

Na river ja nie betuje, bo Jesli on ma Qx to moze zagrac hero calla (ma blockery do fula, ktore chcesz repowac i mozesz CIe postawic na blef) + nie chce przekonywac sie na wlasnej skorze czy on tu zrzuci flusha.

Reply