Skip to forum
Notifications
Clear all

PLO 10 Zoom 9865ss

3 Posts
3 Users
0 Reactions
500 Views

PokerStars - $0.10 PL Hi (6 max) ZOOM - Omaha Hi - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $8.46
SB: $16.66
BB: $7.00
UTG: $10.05
Hero (MP): $10.53
CO: $4.69

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has 6:diamond: 5:heart: 8:heart: 9:heart:

fold, Hero raises to $0.35, fold, BTN calls $0.35, fold, fold

Flop: ($0.85, 2 players) T:spade: J:heart: 3:heart:
Hero bets $0.70, BTN calls $0.70

Turn: ($2.25, 2 players) Q:diamond:
Hero checks, BTN bets $1.07, Hero calls $1.07

River: ($4.39, 2 players) J:spade:
Hero checks, BTN bets $1.67, Hero calls $1.67

BU unk

PF i flop standard.
Na turnie wydaje mi się, że bet będzie lepszy, bija mnie tylko AK, na resztę prowadzę lub mam flipa.
Na river bet/fold czy check/fold ?

Reply
2 replies
kisiellodz

Turna betuję, bo on na flopie mógł mnie sprawdzać z dwoma parkami, z flushdrawami i ze stritdrawami. Ten ostatni mógł mu się uzupełnić, ale AK to zaledwie mały procent jego range'u, a betuję, żeby zrzucić 2 parki i żeby nie dać za darmo dobierać wyższym flush drawom.

Na unka gram check/fold na river. Betowanie nie ma tu sensu, bo nic gorszego Cię tu nie sprawdzi, jedyne co Cię sprawdza to AK (fulle podbijają).
Zastanawiam się tylko, co w przypadku, gdy mamy ready, że przeciwnik jest agresywny na riverze i może często blefować po naszym checku. Wtedy lepiej zagrać blockbet/fold czy check/call?

Reply
variat

pf i flop std tak jak mowisz

Na flopie zdecydowane bet/fold, tam jest masa dwoch parek, rak typu KQ, flushdrawow i bierzesz po prostu opd tego value. Gdy dostajesz raise grasz vs AK i mozesz foldowac. Bije Cie jeszcze K9, o ktorym zapominasz, ale on tego nie bedzie raczej raisowal na turnie, wiec zagra call i nadal masz swoje flushowe outy.

Na river za ta cene moge w sumie callowac (zalezy tez na pewno od przeciwnika), bo dostajemy swietna cene i bardzo rzadko musimy byc z przodu, a on ma rowniez w swoim range busto fd. Dodatkowo sety raisuja flopa, czesto JT raisuje flopa, wiec nie zostaje az tak bardzo duzo kombinacji fuli. Na duzy bet na pewno folduje, natomiast na taki maly jak on jest dodatkowo agro, to moge callowac i zrobic notke.

Kisiellodz, betowanie na river nie ma sensu bez wzgledu na przeciwnika, bo nie sprawdza nas ani jedna gorsza reka. Jedyna opcja to ch/c i czesciej bedziesz szli w tym kierunku w zaleznosci od przeciwnika i sizingu.

Tomkx, naprawde szczera rada ode mnie, zacznij myslec przy wstawianiu rozdan. To nie jest tak, ze Ty nie umiesz, tylko idziesz na skroty. Jestes na river to zastanow sie:

a) Jaki on ma range (z preflopa, flopa i turna)
b) jakie rece sprawdzaja bet
c) jakie rece moga betowac po checku

Gdybys to zrobil, w zyciu bys nie pomyslal o opcji bet/fold

Reply