Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO15 AKJ9ss

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
441 Wyświetlenia
Bejkker

Ongame/betfair Pot-Limit Omaha, $0.15 BB (6 handed) - Ongame/betfair Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button ($31.03)
Hero (SB) ($14.55)
BB ($19.31)
UTG ($15)
MP ($43.41)
CO ($22.05)

Preflop: Hero is SB with K, J, 9, A
1 fold, MP bets $0.60, 2 folds, Hero calls $0.45, 1 fold

Flop: ($1.35) 3, Q, 9 (2 players)
Hero bets $0.90, MP calls $0.90

Turn: ($3.15) A (2 players)
Hero bets $2, MP calls $2

River: ($7.15) 6 (2 players)
Hero checks, MP checks

Villain 35/21 AF 2.8 flop cbet 71, fold to donkbet 55% probka 670

Pre call nie chcialem tego 3betowac OOP, oraz ze wzgledu na fakt ze na BB mialem luzniejszego gracza i chcialem zeby wszedl z gorsyzmi drawami. Zapewne zeby bylt am tajcik to wolalbym to 3betowac pre, przejac inicjatywe, zmniejszyc spr i w razie 4beta miec izi fold. Na flopie zdecydowalem sie na donket, mam middle pair+ gs, on tutaj bedzie cbetowal cale swoje air ale i to co trafil a nie chcialem c/c z taka reka ktora ma jako takie eq i szanse zlapania 2giej parki, aczkolwiek nawet jak zlapie ta 2 aprke nie bede taki szczesliwy, wiec zdecydowalem sie na donkbet i proe wziecia puli tu i teraz z marginalnym sd. Czy takie myslenie jest ok? Dalej turn to kontynuacja agresji i na riv sadzilem ze po jego Ag freq riv(39%) mzoe jakies busted str8 draws zabetowac ale jednak kombinacja ktora mnie bije i jest najabrdziej mozliwa to AQ i ona mnie raisuje zapewne na turn dla informacji badz tez value, wiec mam thin vbet ana riv tak sadze.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Ja bym zupełnie inaczej tą rękę rozegrał.

Pre 3bet, licząc jeszcze, że BB wejdzie ze zdominowaną reką.
Co przemawia za 3betem to to, że gram OOP, łatwiej będzie się stackowac na flopie z mniejszym SPR

Na flopie nie widzę sensu w graniu donkbeta.
Wolę zagrać ch/c bo turn może znacząco poprawic moją rekę.

Turn i river gram jak ty.

Odpowiedz
Cytat
variat

Preflop jesli MP jest bardzo agresywny to jest opcja 3betu, ale na pewno jest to bardzo mareginalne. DS bym 3betoal juz prawie zawsze, natomiast ss to chcialbym to robic bardziej vs luzny CO i BU albo naprawde luzny MP.

flop jest ciekawy. Ja szczerze mowiac to, co trafiamy traktuje bardziej jako top mojego folding range, a nie bottom mojego ch/c calling range. Chodzi o to, ze 2nd pair i gutshot wydaje mi sie nieco za slabe zeby oop grac ch/c (ip juz zdecydowanie bardziej call mi sie podoba). Jednak znowu to za fajna reka zeby grac z nia ch/f.

Board jest dosc suchy i jesli przeciwnik cos cbetuje, to ja moge to nawet ch/r dla semiblefu. Donkbet tez jest spoko.

Chodzi o to, ze jesli mam nieco za slaba reke na call - cos pomiedzy ch/f, a ch/c (a ta reka oop wlasnie jest dla mnie na granicy) to albo donkbetuje albo czasami ch/r. Tutaj pokusilbym sie o ch/r, bo jednak tak samo bym gral z setem spodziewajac sie na boardzie rainbow cbeta od wiekszosci graczy. Dla mnie to jest plus, ze poszerzam swoj ch/r range i go balansuje.

Tak jak zagrales to na turnie easy bet for value i protection, ale nieco wiecej polecam Ci to robic za 2.4$ jakos

Na river na boardzie z fd to juz easy, easy ch/c, bo jest masa busto drawow. Na tym boardzie nie ma tego tak duzo i czesto zagram sam thin vbeta, a na bardziej agro pomysle o ch/c.

Tomkx,

Generalnie nasza roznica w zdaniach na temat tego rozdania bierze sie z jednego faktu. Ty zalozyles, ze ta reka jest fajna na ch/c. Ja wlasnie uwazam, ze ip to bylaby spoko reka na call, natomiast oop 2nd pair + gs to jest odrobine za malo i tak naprawde nie mam super duzo fajnych turnow i ciezko bedzie to rozgrywac turn i river grajac ch/c. Gdyby mial KQJ to wtedy juz mam easy ch/c.

Odpowiedz
Cytat