Skip to forum
Notifications
Clear all

AK88 plo4

3 Posts
3 Users
0 Reactions
361 Views
pomurz

Prima Network $4.00 Pot Limit Omaha Hi - 4 players - View hand 1836726
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BB: $4.00 - VPIP: 67, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0.7, Hands: 21
CO: $2.71 - VPIP: 48, PFR: 16, 3B: 5, AF: 1.2, Hands: 357
Hero (BTN): $4.39 - VPIP: 22, PFR: 12, 3B: 3, AF: 3.0, Hands: 19211
SB: $8.25 - VPIP: 89, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0.9, Hands: 263

Pre Flop: ($0.06) Hero is BTN with 8 :club: K :club: A :heart: 8 :spade:
1 fold, Hero raises to $0.12, SB calls $0.10, BB calls $0.08

Flop: ($0.36) 4 :heart: 7 :club: A :spade: (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $0.28, SB calls $0.28, BB folds

Turn: ($0.92) T :club: (2 players)
SB checks, Hero bets $0.62, SB calls $0.62

River: ($2.16) 5 :diamond: (2 players)
SB bets $1.08, Hero folds

SB z ftcbet:44, WTSD:29

Na turnie chyba lepiej było zaczekać i wziąć freecard bo mam sd value a betem nie wyciągnę chyba za dużo value? Przeciwnik jest pasywny więc nie boję się, że zostanę wyblefowany na riverze jeśli teraz poczekam. Na donkbet na riverze nie mogę callowac a nie wydaje mi się, żebym go kiedykolwiek zrzucił raisem więc ez fold.
Pytanie czy gdybym dostał na riverze znowu check to jest to dobry spot do zagrania 3rd barrela mając blockery do strita? Na tego przeciwnika raczej nie za bardzo ale na TAGa? Mógłby callować dwa barrele z Ax więc chyba było by wystarczająco dużo fold equity.

Reply
2 replies
Paddre

Na tak lużne blindy bym to foldował preflop. Najczęściej będziesz grał w 3 osoby które nie wyblefujesz postflop, a ręka nie robi praktycznie nutsów i rzadko trafisz board na którym będziesz się czuł pewnie.

Na flopie cbet z TPTK dla mnie jest ok,

Turn jest najczęściej blankiem, otwiera także kilka drawów. Również masz value od dobierających rąk z flopa, chyba że statystyki dotyczące foldów na cbety mówią coś innego (np przy wysokim fold to cbet flop mozesz sie spodziewac, ze ma również TPTK lub lepiej)

Na riverze masz łatwy fold, kompletują się flopowe wrapy. Jak by był check to ja już nigdy nie betuje rivera, nie widzę słabszych rąk które tutaj sprawdzają. Przeciwnik jest fishem więc nie mozesz spodziewać się że sfolduje tutaj jakikolwiek układ lepszy od TPTK, więc bet był by paleniem kasy.

Reply
variat

Blindy coprawda sa luzne, ale sa pasywne, wiec AK88 ss do A to dla mnie na pewno reka na open i jaj nie bede foldowal.

flop to jest std cbet - nie wymaga raczej zadnego komentarza

Na turnie na tak mega luznego fisza ja gram 2nd barrel, bo:

a) on calluje wszystkie Axy na flopie i dalej ma tam czesc gorszych Axow
b) dalej jest masa rak z 56 albo pair + gs u takiego luznego fisza
c) Lapiesz dodatkowe equity
d) Praktycznie nigdy nie dostaniesz tam ch/r, wiec nie bedzie sytuacji, gdzie bedziesz musial zrzucac swoje equity (nie dostaniesz ch/r, bo od jakiej reki? Taki pasywny fisz nawet jak trafil top two to i tak pewnie czesto zagra ch/c)

Na river po checku na pewno grasz chb, bo on nie zrzuci zadnej lepszej reki. Gdy on bettuja 1/2, to ja mu daje po prostu kredyt, bo jest pasywnym fiszem, a jest bardzo malo rak z flopa bez sdv -> jedynie drawy do strita.

Nice hand dla mnie

Reply