Skip to forum
Notifications
Clear all

PLO10 A875ds

2 Posts
2 Users
0 Reactions
634 Views
Bejkker

Ongame/betfair Pot-Limit Omaha, $0.10 BB (5 handed) - Ongame/betfair Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button ($42.34)
SB ($12.60)
BB ($12.58)
UTG ($27.05)
Hero (MP) ($20.07)

Preflop: Hero is MP with A, 7, 8, 5
1 fold, Hero bets $0.40, Button calls $0.40, 2 folds

Flop: ($1) Q, 10, J (2 players)
Hero bets $0.70, Button calls $0.70

Turn: ($2.40) K (2 players)
Hero checks, Button bets $1.75, Hero folds

Villain 31/6 AF 2 fold to cbet 58 WTSD19 probka 160

Pre otwieram calkiem fajna reka. Na flopie z powodu malej ilosci dobrych kart na next street cbetuje z nadzieja ze mam Feq i spasuje dostaje jednak call. Pytanie o turna bo jest to dla mnie troche ciezkie, otoz sadzilem ze ten K dosc dorbze trafia w jego calling range z flopa jakis GS/OESD/para+ i jest tez opcja ze posiada sec strita ktorego ja tutaj nie zrzuce, tak mi sie wydaje, jezeli ja zabetuje dostane raise spoko zrzucam swoj nut fd ale tak pomyslalem ze jezeli zaczekam to drawy beda dobierac ktore teraz sa zdominowane, 2 pary rowniez przeczekaja a nie mam jakiegos wysmienitego eq na nie teraz i po callu z flopa i takim turnie, no.. pytanie czy sfolduje betujac u niego 2 parki? Koles ma niby male WTSD ale sam nie wiem. Problem jest tego typu ze ja czekajac mowie give up a mam troche tego eq wiec chyba lepiej zagrac bet/fold liczac ze wyrzuci swoje drawy i 2 pary anizeli grac c/?

Reply
1 reply
variat

preflop zupelny std. spokojnie moge to czesto otworzyc nawet z MP, bo reka jest fajnie skoordynowana

Na flopie to jest jednak zdecydowanie ch/f dla mnie. nie masz absolutnie equity na calling range, oprocz bd i jakies gs do najnizszego z mozliwych streetow. Oprocz braku equity kluczowy jest fakt, ze ten board perfekcyjnie trafia jego range i on tutaj po prostu najczesciej sie zahaczy i nie bedzie foldowal. Krotko mowiac ch/f, bo masz bardzo malo FE i prawie brak equity + jestes oop co jest wazne w kontekscie zarowno gry na turnie, jak i FE, ktore bedzie mniejsze.

Turn to jest wlasnie potwierdzenie teorii, ze lepiej ch/f, bo spada Ci bd do nutsow i Ty grasz ch/f. To, co sie stalo na turnie powinno dac Ci duzo do myslenia w konktescie gry na flopie.

Turn jest bardzo problematyczny, bo zeby bet/fold byl ev+ to oprocz dodatkowego equity musisz wzmnocnic ev tego zagrania o cos jeszcze czyli:

a) FE na turnie
b) FE na riverze, gdy bedziesz barelowal

Jesli nie widzisz FE na turnie ani nie masz zamiaru barelowac rivera, zeby go wyrzucic to mimo dodatkowego equity to bedzie po prostu ev-. Dylemat na turnie jest tylko i wylacznie konsekwencja flopa, bo jesli sam widzisz, ze na turnie nie mozesz nic barelowac to nie powinienes cbetowac flopa -> to jest bardzo zle w kontekscie teorii gry i Twojego range.

po checku i jego becie nie masz equity na call pod flusha + ja nie spodziewam sie, zebys dostal value na river gdy spadnie bd fd, wiec z prostej matematyki raczej grasz tam ch/f.

Reply