Skip to forum
Full Tilt Poker odp...

Notifications
Clear all

[Closed] Full Tilt Poker odpina konta wszystkich graczy z PokerStrategy.com!

126 Posts
65 Users
0 Reactions
15.8 K Views
Head Admin
Marta

Cześć wszystkim!

Ten wątek przeznaczony jest na dyskusję o decyzji Full Tilt Poker wiążącej się z usuwaniem przypisania kont. Sytuacja została opisana w naszym newsie:

W tym newsie znajdziecie informację o odpinaniu kont graczy przez Full Tilt Poker:

-> Full Tilt Poker odpina konta wszystkich graczy z PokerStrategy.com

W tym newsie znajdziecie porównanie starego i nowego systemy VIP na Full Tilt Poker:

-> Porównanie starego i nowego systemu VIP na Full Tilt Poker

Chcielibyśmy przedstawić naszą opinię na zagadnienia, które zostały już poruszone wcześniej. Mianowicie fakt, że odpięcie kont może być korzystne dla graczy, zakładając, że zaoszczędzone pieniądze zostałyby przeznaczone na obniżenie rake'u lub zwiększenie wartości bonusów. Te nadzieje są złudne. Pierwsze sygnały - patrząc na informacje odnośnie nowego programu VIP Full Tilt Poker - pokazują, że regularni gracze otrzymają znacznie gorszą niż uprzednio ofertę. To wpisuje się w powszechnie panującą opinię na rynku pokerowym, gdzie regularni gracze są "złem koniecznym" w oczach poker roomów (przed którym należy chronić graczy rekreacyjnych) i jeżeli należne im korzyści zostaną odebrane, pogodzą się z tą sytuacją z powodu braku alternatyw. Zmiany te są wprowadzane stopniowo i ostrożnie, tak aby gracze łatwiej je zaakceptowali.

Jako szkoła pokera oraz społeczność, bardzo mocno sprzeciwiamy się każdym posunięciom mającym na celu dyskryminację graczy, dla których poker jest poważnym zajęciem. Wypowiadamy się na ten temat publicznie, zarówno tutaj na forum, jak również "za kulisami".

Pomimo niezliczonych wysiłków, w efekcie końcowym, pod uwagę brane są jedynie opinie graczy. Wznowienie działalności Full Tilt Poker może zapoczątkować niebezpieczny precedens na rynku pokerowym oraz może służyć jako przykład dla innych poker roomów w przyszłości.

Ten niekorzystny trend będzie stopniowo rósł w siłę, do momentu aż sami gracze nie zdecydują się na walkę z nim.

Jeżeli podzielasz powyższe obawy, możesz skontaktować się z Full Tilt Poker pisząc na adres support@fulltiltpoker.com.

125 replies
wukaesiak

Moje konto na ftp i tak nie było podpięte :f_smile: od początku twierdziłem, że bez powrotu amerykanów będą to starsy bis i nic się nie zmieni, a teraz wychodzi, że jeszcze nie bedzie rb, więc nie wiem kto tam będzie grał, oprócz Bąbla oczywiście :D

ed. monopol nie służy żadnej branży :rage: dlatego trzymajmy kciuki za bwin.party i ich mariaż z zyngą :f_love:

Coś mi się zdaje, że ten nowy "twór" długo nie pociągnie. Ja myślałem, żeby tam wrócić, ale skoro nas nie chcą to biorę co moje i spadam. A nowych rybek też nie przyciągną swoją reputacją bo każdy nowy będzie bał się tam wpłacić bojąc się, że za chwilę znowu znikną z rynku. Moim zdaniem gra tam będzie mega nieopłacalna z względu na 99% regów, którzy pewnie dostaną tam jakiś bonus i będą go chcieli jak najszybciej wyrobić

bl00dp3t

Co by nie było to wykupili ftp dzięki czemu odzyskam swoje pieniądze i za to jestem im wdzięczny. Skoro otworzyła im się prawnie furtka żeby zerwać z wami umowę to wcale się im nie dziwie, że to zrobili, bo po co mają wam płacić pieniądze za rake starych graczy.

dark1one

Jak dla mnie strzał w stopę. Zgadzam się z lucmaciem, gry nie będą mocno profitowe, czy nowi gracze będą się pojawiać to jedna wielka niewiadoma, a teraz jeszcze coś takiego...
Nie mam podpiętych starsów, a chciałbym mieć złoto, full tilt zapowiadał się fajną alternatywą... Mam nadzieję, że nie wyniknie z tego wojna z regami...

Napisane przez lukmac82
Coś mi się zdaje, że ten nowy "twór" długo nie pociągnie. Ja myślałem, żeby tam wrócić, ale skoro nas nie chcą to biorę co moje i spadam. A nowych rybek też nie przyciągną swoją reputacją bo każdy nowy będzie bał się tam wpłacić bojąc się, że za chwilę znowu znikną z rynku. Moim zdaniem gra tam będzie mega nieopłacalna z względu na 99% regów, którzy pewnie dostaną tam jakiś bonus i będą go chcieli jak najszybciej wyrobić

Mnie ich decyzja wcale nie dziwi. Mają już największy room, który ma >50% rynku światowego to z nowym nabytkiem chcą spróbować nową strategię, skierowaną pod graczy rekreacyjnych. Zero rakebacku etc. ale sporo freerolli i depozyt bonusów. Wychodzą z założenia że jak będą fishe to regi i tak za nimi podążą.

Wbrew temu co Marta myślisz to nie jest niebezpieczny precedens. Już mamy sukcess story tego typu tzn. sieć pacyfic poker (aka 888), affiliaci nie dostają już rev share, dostępne jest tylko CPA, rake jest capped na 4$, regi mogą grać max 6 stołów, sporo jest historii o banowaniu wygywających graczy (na zasadzie nie chcemy ciebie tutaj) i co? Ich zyski z pokeroomu rosną w postępie geometrycznym i traffic też nie ma się źle.
FTP wydaje się próbować iść tą samą drogą co 888

queristo

Napisane przez franeczek
Wychodzą z założenia że jak będą fishe to regi i tak za nimi podążą.

I tu mają rację. Jeśli będą w stanie przyciągnąć graczy rekreacyjnych i nie przesadzą z ograniczeniami (np. max liczbą stołów, separowaniem fishów od graczy wygrywających, itp.), to regularsi pogodzą się z nowymi realiami, bo ostatecznie dobry winrate > dobry rb.

johnybravo80

Napisane przez Marta
Mianowicie fakt, że odpięcie kont może być korzystne dla graczy, zakładając, że zaoszczędzone pieniądze zostałyby przeznaczone na obniżenie rake'u lub zwiększenie wartości bonusów. Te nadzieje są złudne.

Proszę o źródło. Jakie będzie rake na FTP? Jak dokładnie będzie wyglądał program VIP na FTP? Bo jak na razie to nie widzę żadnych konkretów, a jedynie gorzkie żale i chęć nastawienia graczy przeciwko FTP.

Ja wyrobie sobie opinie o tym co się dzieje na FTP jak poznam więcej szczegółów.

PrzemoPL

Mimo wszystko macie racje. Ale teraz się zastanówmy przez chwilę... jeżeli FTP idzie w strone rekreacyjnych graczy i robi wszystko w tym kierunku, to czy nie wydaje się wam, że gra tam będzie EV+ nawet bez rakebacku i bonusów ? ;>. Pewnie i tak wszystkie regi zostają na p* dla rakebacku. Wydaje mi się, że była by to dobra opcja a być może niewykluczone będziemy płacić troszeczke mniejszy rake a to jest możliwe jak najbardziej i opłacalne tymbardziej :D

shovi

Napisane przez PrzemoPL
Mimo wszystko macie racje. Ale teraz się zastanówmy przez chwilę... jeżeli FTP idzie w strone rekreacyjnych graczy i robi wszystko w tym kierunku, to czy nie wydaje się wam, że gra tam będzie EV+ nawet bez rakebacku i bonusów ? ;>. Pewnie i tak wszystkie regi zostają na p* dla rakebacku. Wydaje mi się, że była by to dobra opcja a być może niewykluczone będziemy płacić troszeczke mniejszy rake a to jest możliwe jak najbardziej i opłacalne tymbardziej :D

Ale Strategia nie będzie miała profitu z tego, że będziesz tam wygrywał ;)

MikeS121

Zarys nowego systemu VIP na FTP został już przedstawiony przez managera FTP w poniższym poście.
http://forumserver.twoplustwo.com/showpost.php?p=35243734&postcount=1520
Poza tym, muszę zauważyć, że wbrew temu co kilka osób sugeruje, nowy FTP nie zamierza definitywnie zerwać ze współpracą z afiliatami. Informowali oni już wcześniej, że co prawda wszystkie dotychczasowe umowy zostaną zerwane, jednakże mają zamiar uruchomić nowy system współpracy z afiliatami w pierwszym kwartale 2013 roku. Nie wiem skąd wzięło się to nagłe oburzenie ze strony PokerStrategy, gdyż informacje te były podawane do wiadomości publicznej już jakiś czas temu i byłoby zaskakujące, gdyby zarząd nowego FTP zdecydował się faworyzować jakąś firmę kosztem pozostałych. System afiliacyjny na pewno powróci w niedalekiej przyszłości, choć nie wiemy jak to będzie wyglądało. Błagam, nie róbcie z tego tragedii na miarę wybuchu bomby atomowej ;)

Napisane przez PrzemoPL

To nie jest też tak różowo. Taką strategię ma room 888, oferują jak najmniej regom, mają dużo wyższy rake i utrudniają życie regom jak tylko mogą. Do tego oferują grosze affiliateom, a ostatnio przestali oferowac rev share (co było pewnie powodem przerwania współpracy z pokerstrategy). Zyskownośc z pokera mają dużo większą niż party poker czy bwin które powinny być dużo większe a nie są.

Jakbyś dodał rakeback etc. to zyski regów są dużo niższe ale poziom wciąż sporo niższy więc jak nie jesteś w stanie wygrywać na P*, Party czy Ipoker to co zrobisz :nh

Tylko że dla samej firmy (tutaj Cassava bo ona jest właścicielem 888 i całej sieci) to jest bardzo dobry biznes. Z perspektywy właściciela dymanie regów i utrudnianie im życia wydaje się być bardzo profitową strategią co dla nas regów grających często for living nie jest dobrą wiadomością...

Napisane przez MikeS121
Zarys nowego systemu VIP na FTP został już przedstawiony przez managera FTP w poniższym poście.
Poza tym, muszę zauważyć, że wbrew temu co kilka osób sugeruje, nowy FTP nie zamierza definitywnie zerwać ze współpracą z afiliatami. Informowali oni już wcześniej, że co prawda wszystkie dotychczasowe umowy zostaną zerwane, jednakże mają zamiar uruchomić nowy system współpracy z afiliatami w pierwszym kwartale 2013 roku. Nie wiem skąd wzięło się to nagłe oburzenie ze strony PokerStrategy, gdyż informacje te były podawane do wiadomości publicznej już jakiś czas temu i byłoby zaskakujące, gdyby zarząd nowego FTP zdecydował się faworyzować jakąś firmę kosztem pozostałych. System afiliacyjny na pewno powróci w niedalekiej przyszłości, choć nie wiemy jak to będzie wyglądało. Błagam, nie róbcie z tego tragedii na miarę wybuchu bomby atomowej ;)

Tylko że myślisz że affiliaci, zwłaszcza ci duzi będa chcieli z nimi jeszcze współpracować?? Pokerstars wysłało klarowny sygnał i nie honorując tych umów z przeszłości żaden rozsądny affiliate im nie zaufa

PrzemoPL

Franeczek, mówisz o platformie 888 jako niedostępnej dla regów :D pewnie i tak jest, nie grałem się nie wypowiem :D Tylko nie wierze, że FTP po swojej dawnej reputacji miało by tak samo się zniżyć do poziomu TYLKO i wyłącznie dostępu dla graczy niedzielnych. Nie twierdze także, że to będzie raj dla regularsów. Mówię tylko to, że gra tam będzie sporo EV+ a nie ma takiej opcji, aby FTP karało za regularne granie na ich sofcie :))

MikeS121

Napisane przez franeczek

Napisane przez MikeS121

Tylko że myślisz że affiliaci, zwłaszcza ci duzi będa chcieli z nimi jeszcze współpracować?? Pokerstars wysłało klarowny sygnał i nie honorując tych umów z przeszłości żaden rozsądny affiliate im nie zaufa

W tej kwestii będziemy musieli poczekać na rozwój wypadków, a do tego czasu nie dzielmy skóry na niedźwiedziu - jestem przekonany, że nie będzie tak źle, jak wiele osób wróży. Afiliaci mają swój interes, FTP ma swój interes, a jeśli w niedługim czasie powróci na stanowisko wicelidera rynku, to z pewnością największe firmy będą także chętne do wznowienia współpracy z nimi. Taka jest moja opinia ;)

slawciu

A ja mam inne pytanie:

Skoro FTP nie będzie już w ofercie PS to rozumiem że postąpicie tak samo jak z pewnym roomem który był w Waszej ofercie a już nie jest. Nie będzie można o nim rozmawiać na forum, wystawiać stakingów oraz że wszystkie materiały które mają cokolwiek wspólnego z FTP zostaną usunięte z tego serwisu? Oznaczałoby to stratę WIELU filmików co raczej nie jest dobrym pomysłem...

Head Admin
Marta

Hej slawciu,

na chwilę obecną forum Full Tilt Poker zostanie bez zmian, nie będziemy również przeszkadzać w dyskusjach na powiązane tematy, tak będzie do 6 listopada. Co nastąpi później? Nie znam póki co odpowiedzi na to pytanie.

Pozdrawiam

Napisane przez PrzemoPL
Franeczek, mówisz o platformie 888 jako niedostępnej dla regów :D pewnie i tak jest, nie grałem się nie wypowiem :D Tylko nie wierze, że FTP po swojej dawnej reputacji miało by tak samo się zniżyć do poziomu TYLKO i wyłącznie dostępu dla graczy niedzielnych. Nie twierdze także, że to będzie raj dla regularsów. Mówię tylko to, że gra tam będzie sporo EV+ a nie ma takiej opcji, aby FTP karało za regularne granie na ich sofcie :))

Pewnie że tak bo to jednak wciąż dziecko Pokerstars, ale jak bys poczytał na 2+2 co sie wyprawia na 888 tot o jest żenada. To nie jest blokowanie dostępu dla regów a bardziej jak największe uprzykrzanie im życia w nadziei że sobie darują i pójdą gdzie indziej.

Dla mnie to jest klarowne że FTP robi podobnie-deposit bonusy, mega dużo freerolli etc. a przy tym bardzo słaby program loyality (czyli dokładnie tak jak na 888)

Head Admin
Marta

Chciałabym wspomnieć jeszcze o jednej rzeczy, mianowicie PokerStrategy.com odesłało do Full Tilt Poker ponad 485 000 graczy. Większość stanowili gracze rekreacyjni, którzy skorzystali z oferty darmowego kapitału na tym roomie.

Z punktu widzenia firmy - współpraca z Full Tilt Poker nie jest niezbędna do funkcjonowania, od Czarnego Piątku, po dzień dzisiejszy, firma działała. Kwestia nie rozchodzi się o pieniądze - zaproponowaliśmy znaczne ucięcie prowizji, także motywacją naszego działania nie jest chęć zysku.

Martwi nas kilka innych rzeczy. Pierwszą z nich jest niejako zabranie graczom tego, co było oferowane przy zakładaniu konta - większość graczy z PokerStrategy.com założyła konto na FTP, aby zdobywać StrategyPoints oraz stały rakeback 27%. Po odpięciu przez Full Tilt trackingu, wszystkie te benefity zostaną unieważnione. Oferta alternatywna jest - ale czy lepsza? To jest kwestia na długą dyskusję (tutaj o tym pisaliśmy).

Kolejny temat to próba dyskryminacji regularsów / graczy wygrywających - na PokerStrategy.com jest ich więcej niż gdziekolwiek. Jeżeli sami gracze nic z tym nie zrobią, sytuacja ta ma potencjał do tego, aby wraz z czasem się rozwinąć i pogorszyć (bo gracz regularny przyjmuje wszystko, jak jest). W związku z tym, nieuniknionym następstwem jest spadek atrakcyjności pokera wśród graczy wygrywających, którzy będą musieli się naprawdę natrudzić, aby mieć przyzwoity zysk. W tym newsie ten temat został przedyskutowany, a w rzeczywistości sytuacja opiera się na przykładach zmian w strukturze rake'u, redukcjach zysku w programie VIP, wzroście opłat na rynkach uregulowanych, itd.

shovi

Napisane przez franeczek

Napisane przez PrzemoPL

Pewnie że tak bo to jednak wciąż dziecko Pokerstars, ale jak bys poczytał na 2+2 co sie wyprawia na 888 tot o jest żenada. To nie jest blokowanie dostępu dla regów a bardziej jak największe uprzykrzanie im życia w nadziei że sobie darują i pójdą gdzie indziej.

Dla mnie to jest klarowne że FTP robi podobnie-deposit bonusy, mega dużo freerolli etc. a przy tym bardzo słaby program loyality (czyli dokładnie tak jak na 888)

A nie sądzicie, że może się okazać, że starsy z dobrym (najlepszym na rynku?) RB po prostu będą roomem dla ceshówek, natomiast słabszy pod tym względem FTP ma być celowany jako room dla turniejowców?
Na ósemkach gdzie nie spojrzę, to wszyscy marudzą że słaba oferta, że daje po dupie regom... ale co drugi stacking, jeszcze kiedy były partnerem PS, był właśnie na tym roomie.
Może o to tu chodzi? Więc ludzie grający MTT raczej nie będą narzekać imo. A dla keszy i tak każdy wybiera P*