Skip to forum
Starsy mikruski (45...

Notifications
Clear all

Starsy mikruski (45tki turbo, w końcu 1.5$!)

85 Posts
26 Users
0 Reactions
3,120 Views

Piona!

Jestem Maciek, mam 22 lata i studiuję za państwową kasę na polibudzie. Moja przygoda z pokerem zaczęła się daaawno temu, leciały na eurosporcie jakieś relacje z turniejów i się wciągnąłem. Pierwsze były jakieś freerolle na bukowskich roomach, radocha ze scashowania kilku centów. ;) Nawet nie pamiętam kiedy założyłem konto na starsach, dopiero później trafiłem na PS.com i było pozamiatane z podpięciem konta. Nie bardzo wtedy jeszcze ogarniałem, więc kapitał startowy przetorbiłem na Party :P Jakkolwiek uczyć się grać zacząłem późno, do tego ograniczony roll, pożerające czas studia, z czego wynikały krótsze i dłuższe przerwy.

W trakcie mojej przygody miotałem się po różnych grach, były już kiedyś turbo 45tki, 18tki na Starsach. Niedawno już myślałem, że znalazłem swoją niszę grając micro mtt na pszemku i rzeczywiście udawało się tam robić profit, ale ostatnio dopadł mnie tam duży swing, zacząłem trochę tiltować i chcąc chronić rolla zablokowałem się tam na jakiś czas. Postanowiłem wpłacić 20$ na Starsy i kolejny raz dać szansę 45tkom zaczynając od BI 0,5$. Volume wielkiego nie robię z racji tego, że mam tylko lapka z nie najwyższą rozdzielczością więc nie odpalę więcej niż 8 stołów na raz, a wolę je grać w setach i nie dokładać nowych tak, żeby na każdym w miarę zbliżone blindy były. Zagrałem na razie niecałe 190 sitów.

Aktualnie roll wynosi 36.83$.

Na razie za mała próbka, żeby był sens wykresy wrzucać. Lecą MM aktualnie i znalazłem żyłę T$ w postaci satelit ht 6max z dwoma płatnymi, więc parę MM już też zagrałem, ale nie pykło.

Na blogu pojawi się również kącik muzyczny, na początek

Motyw z It's All Gone Pete Tong w świetnym remixie. W sumie to chyba jedyny dobry remix tego utworu, inne po prostu go krzywdzą.

Reply
84 replies
maniek160593

Witam
Powodzenia w prowadzeniu bloga, na pewno bede zagladal, gdyz tez gram 45tki za 0,5$, wiec do zobaczenia przy stolikach ;)
Pozdrawiam

Reply
GlupiecBlazen

Ja też tu zajrzę :f_biggrin:
40 BI na poczatek? o.O
To ja jestem lękliwa fishka bo na 360's 10c mam 380 BI i się martwię że nie starczy :f_rolleyes:
Kawałek nie w mój deseń ale jest dobry, miło się słucha, polecam.

Reply

Napisane przez GlupiecBlazen
40 BI na poczatek? o.O

No na 360tki to by było mało, na 45tki za 0.5$ imo w sam raz. Na 1,5$ oczywiście nie wejdę z 40BI ;))

PS. Kochane UPC zafundowało mi ponad dziesięciominutowego disconnecta gdy w 5 sitach jakie mi z setu zostały było już semi ft. :ayfkm: Płacę 70zł za takie goofno, już radiówka byłaby stabilniejsza bo to nie jest pierwsza taka akcja, że urywa połączenie na kilka minut. Kilka minut w 45tkach turbo w fazie ante na sitoucie to kaplica. Już myślałem, że może będzie jakiś up w końcu po ostatnim swingu w dół bo w 4 z 5 były fajne stacki...

Reply
GlupiecBlazen

Ja mam radiówkę właśnie. Choc czasem też gdzieś sygnał pomyli drogi.
20$ na 360's za 10c za mało a na 0.50$ nie. Czemu? Czy fish może prosic o jakieś wyjaśnienie. Za duże swinigi na 360's? To może moje 38$ to też mało ?

Reply

Nie miałem na myśli, że 20$ na 360tki za 10c to mało, ale, że 40BI (czyli 4$) to mało. Już 45tki potrafią przyswingować na tyle, a im większy field tym te swingi mogą być większe.

Reply
TomaszPB

Napisane przez GlupiecBlazen
Ja też tu zajrzę :f_biggrin:
40 BI na poczatek? o.O
To ja jestem lękliwa fishka bo na 360's 10c mam 380 BI i się martwię że nie starczy :f_rolleyes:
Kawałek nie w mój deseń ale jest dobry, miło się słucha, polecam.

Wskakuj na 0,25$ 45tki i 90tki non turbo ;) Tam powinieneś szybciej zarabiać.

No i kolejny na moich stawkach. Powodzenia keica, niech Ci się uda. Według mnie 40BI na te limity to trochę mało i jeśli już koniecznie chcesz grać te sity to zrób sobie tak, że jeśli spadniesz do 15$ (a teraz masz te ~35$) to schodzisz na 0,25$. No chyba, że w razie niepowodzenia masz kasę aby wpłacić kolejne 20$. Na 1,50$ polecam Ci wejść z 300$ czyli 200BI. Ja tak będę wchodził na nie.

Pozdrawiam :)

Reply

Pora na małe podsumowanko dnia poprzedniego.

Roll: 44.39$
profit (jednodniowy): 7.56$

Spadłem już dzisiaj nawet do 31$, swój udział w tym miał disconnect na 10min, kiedy na kilku stołach miałem semi ft, wspominałem już o tym wcześniej.

Później były okazje, żeby się porządnie odbić od dna, było sporo ft, ale zawsze w kluczowych spotach wyglądało to tak: http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/1251863_45E699D680 :facepalm: :facepalm:
Efekt jest taki, że w dwóch ostatnich setach dzisiejszej sesji (16 sitów) było 50%ITM a nawet jednego HU nie było, mimo iż w większości przypadków to ja siedziałem za kierownicą ft. :ayfkm:

@TomaszPB
200BI to strasznie dużo na 45tki, wejdę przy około 120BI.
Do 15$ już raczej nie spadnę, są jakieś limity badlucka :D

Wstał nowy dzień, mam trochę czasu, a więc (nie skopiował się znacznik czasu, chodzi mi o Malkovicha w 2:10 :D):

Reply

Dzień na lekkim plusie, w sumie jak na to volume to nawet nieźle, ale więcej niż 10 stołów w secie nie odpalę. :(

Roll: 52.32$
Profit: 7.93$

Ogólnie jestem trochę zdziwiony poziomem zaregowania tych stawek, non stop w lobby mi lista na pomarańczowo miga a co chwilę kolejnych oznaczam...

Wykresu z 45tek na razie nie będę wklejał, po 255 sitach ROI 18.4%. Muszę zagrać drugie tyle jeszcze, żeby dostać 10 bucksów z tego programu VIP Stellar Rewards.

Jeszcze ciekawostka:

Wykres z satelit ht 6max za 0.35$ ;))) Oczywiście w T$, nie $. Są zabawne, 90% ludzi nie wie jak je grać. Grają albo za luźno, albo zbyt pasywnie, nie potrafią w większości kooperować na bubble'u.

No i kącik muzyczny, dzisiaj klasyk klasyków, najbardziej legendarnych z legendarnych

Reply

Dzisiaj rozegrałem 24 sity w trzech setach (tragiczny volume, muszę coś z tym zrobić bo nie ma to sensu na dłuższą metę; może będę odpalał po 12 stołów i dokładał nowe cały czas, żeby robić te 50 dziennie chociaż). Pierwszy i trzeci set porażka, coolery, dziwne zagrania fishy wynagradzane przez starsy, natomiast w drugim secie "przyżarło". Cudzysłowie ze względu na to, że po prostu się ręce utrzymywały. :pokerface: Ogółem na plus, chociaż czekam na taki prawdziwy heater :D

Szipłem jeszcze jakąś satke za FPP, więc z dopłatą 1$ gram jutro majkromiljonsa o 10:00.

Roll: 58.17$
Profit: 5.85$

Jutro piątek nieparzysty a więc wolne na uczelni, może uda się zrobić większy volume, fajnie by było zagrać setke sitów. Regi na stych stawkach robią masakryczny jak dla mnie volume, TomaszPB gra 30 stołów jednocześnie, kilku innych również 20+. Natomiast ciekawi mnie, co ten pacjent robi na tym limicie, IMO sie trochę marnuje bo jest dobry. http://pokerprolabs.com/alex_hulk/pokerstars

Reply

Dzisiejszy dzień to jakiś czeski film. Runnowałem cały czas tak: http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/1277609_E0DB06D22A (to akurat MM) i tak: http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/1281301_059857540C a to tylko wierzchołki góry lodowej, a jednak wyszedłem niemal break even, chociaż w pewnym momencie myślałem, że skończę jakieś 30BI na minusie.

Ogółem rozegrałem dzisiaj 67 sitów

Roll: 57,45$
Profit: -0,72$

Jutro musi być lepiej, nie widzę innej możliwości.

Edit: Nie zna granić głupota. http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/1287330_D827F14978

Reply

Dzisiaj rozegrałem 42 sity i udało się wyjść na plus. Byłoby lepiej gdyby przeciwnicy nie posiedli wielce przydatnej umiejętności wygrywania 30/70 przy 4 left :ayfkm:. Cieszy to, że zacząłem wygrywać więcej HU, w tej chwili jest to ok 65%. Jeszcze 140 sitów i wrzucę pierwszy wykres (przy 500), póki co ROI 22.9% i tak się już od pewneo czasu waha między 18-23%. Postanowiłem, że na 1.5$ wejdę przy 120BI, jestem zmotywowany jak nigdy do przestrzegania BRM. Posłuchałem dwóch treningów lechrumskiego i generalnie dobrze gada. W sumie póki co nie dowiedziałem się niczego co by odwróciło moje postrzegania pokera, mojej gry, wszystko to już gdzieś w życiu codziennym słyszałem, ale fajnie odnosi to do pokera.

Zostałem stacknięty na Main Event MM, więc wish me luck, postaram się stackera uczynić bogatszym o 100k w poniedziałkowy poranek (siebie przy okazji o jakąś przyjemną sumkę też :D)

Roll: 65.11$/180$
Profit: 7.66$

PS. Czy ktoś gra w GPRO?

Reply

Ledwo przed chwilą odpadłem z mejn iwentu mincashując. Szkoda, że nie przyżarło bo poziom mizerny. Udało się niedługo przed bubblem wygrać sporą pulkę, fiszak mnie calldownował z KJ na K high suchym boardzie vs moje AK. Niedługo po tym dostaję na BU JJ, short się wysypuje, kolejny z trochę więszym stackiem po tanku też pushuje co mi tylko oddsy poprawia i za ok. 35% stacka raczej snapcall. Pokazują A5 i A9 i niestety pokerstars magic river. Przenosi mnie na inny stół, dostaję AK, standardowo otwieram, dostaję z SB call od dośc nabudowanego, flop nietrafiony ale dość niski i suchy więc gram std cbet i idzie raise od SB. Później aż do bubble'a generalnie card dead, dwie ręce po bubble'u dostaję TT, po becie z EP i shipie shorta mam izi overpusha za 8BB, ale niestety 77 < TT < A9, shorta kryłem minimalnie i w następnej ręce na auto olku byłem i cześć.

Zarobiłem się jak głupi na tym MM, po odliczeniu zwrotu i cut'u inwestora zostało mi niecałe 5$ ;))

Sitów zagrałem dzisiaj dość symbolicznie, ale jakiś minimalny plus wyszedł, w sumie włączając ten gruby score z mejn iwentu:

Roll: 79.10$/180$
Profit: 13.99$

W tym tygodniu będzie słabo z czasem, więc pewnie nie co dzień się pojawi jakaś aktualizacja.

Reply

Ostatnie dwa dni zapowiadały się ch***o jak mielone w tanim barze, a wyszło jak mielone robione pierwszy raz samemu -> da się zjeść, ale czegoś im brakuje. Miałem nie grać prawie w ogóle w tym tygodniu, ale udało się shipnąć w poniedziałek koło na uczelni jako jedynemu z grupy czym wygrałem sobie dwa dni niczym niezmąconego grindu. :fuckyeah Wiadomość o tym przyszła w poniedziałek w nocy, więc dzisiaj (w sumie to już wczoraj) rano wsunąłem śniadanie, połknąłem kapsułkę z magnezem, dziewczyna wyszła na zajęcia (spokój cisza, chociaż nie przy Faithless cicho nie jest :pokerface: ), siadam z kawusią do lapka, odpalam Starsy, HM'a i.... i dupa, zapomniałem, że trial się w nocy skończył. :facepalm:. Na szczęście jest jeszcze PT3 z nieruszanym trialem, ale co się z nim musiałem siłować (skurczybyk mi non stop duplikaty rąk znajdował i nie wyświetlał HUDa póki wszystkiego nie przemielił, a że rąk w trzy dupy i jeszcze trochę...), to moje.

Zagrałem dzisiaj około 60 sitów (muszę ogarnąć PT3 bo coś mnie ewidentnie w ciula robi) i mimo iż runnowałem cały dzień tak: http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/1326152_66D6C5AA86 to z samej gry jestem tylko 14BI na minusie.

ALE, przed chwilą wbiłem 750VPPs w tym roku, a więc bonusik 10$. Miałem nadzieję, że jak dzisiaj przyżre to się będę mógł pochwalić, że jestem w połowie drogi na 1,5$, ale trzeba to odłożyć (przydałby się jakiś limit pośredni między 0,5$ a 1,5$ bo grindowanie tych 0,5$ jest żmudne).

Roll: 89,76$/180$
Profit: 10,66$ (powiecie, że się nie zgadza bo mówiłem, że jestem 14BI na minusie a z tego wychodzi, że brak even, ale wcześniej porównywałem to ze stanem z poniedziałku, gdzie w mini sesji byłem na plusie)

Reply
TomaszPB

Muszę przyznać, że idzie Ci solidnie. Oby tak dalej ;)

Reply

Dzięki Tomaszu, ale nigdy nie jest tak, żeby nie mogło być lepiej. :)

Ostatnie dwa dni ultra kokowe, po ponad 80 sitach jestem b/e mimo iż gram dobrze. Jest to cholernie irytujące, no ale w sumie dobrze, że b/e a nie na sporym minusie bo fiszaki w ZAJEBISTEJ formie w ostatnich dwóch dniach.

1 - ultra profitowy call od nabudowanego fisza, zbyt duża ilośc żetonów wypala mózgi rybom.

2 - tu overcall typa marginalny, ale na jego miejscu chyba też bym sprawdził; spocik pokazuje jak ostatnio runnuję. :facepalm:

Reply
winkel1989

kropa !

Reply

Generalnie ciągle jestem break even. Dzisiaj była fajna szansa na przełamanie, 4 ft z fajnym stackiem + sft to na ft odpadałem już nawet AK < AJ łapiąc K na flopie, runner-runner straight :facepalm: przy 4 left gdy villain grał jakieś śmieszne open limpy na 10BB i tym podobne akcje na wszystkich stołach. Na semi ft 5-handed pushuje AQo z CO za 10BB, dostaje call od SB i BB obaj również na ok 10BB. SB pokazał AQ i tu ok, ale overcall od BB z AKo chujowy tym bardziej, że na takich równych stackach to zbyt szeroko nie pushuje ani ogarnięty SB z KT raczej też nie calluje... Koniec końców ostatnie 150 sitów niemal b/e, niemal bo jest mikroskopijny profit + 10$ bonusu:

Roll: 100.89$/180

a więc jako, że startowałem z 20$ to oficjalnie jestem w połowie drogi na 1,5$. Gdybym nie grał MM po drodze to pewnie ze 120$ już by było, ale wilka ciągnie do mtt'owego lasu.

BTW. Jutro fajny mecz FCB - BvB, więc pewnie standardowo z okazji fajnego meczu będą domowej roboty burgery + piwo, czas zmienić opony na zimowe :D :sdrink

Reply

Najbardziej dramatyczny początek sesji ever. Kilkanaście BI w dupe, przejebałem WSZYSTKIE 80/20 na topowe stacki a było ich w większości sitów. W ostatnim jak już myślałem, że przynajmniej część odrobie to było tak: chujnia
Nawet nie wiem czy po takim dymaniu przez fisze chce mi się grać dalej...

Zrobiłem sobie krótką przerwę, zagrałem jeszcze jednego seta sitów i efekt jest taki, ze na 20 sitów jednego mincashowałem, więc na dzisiaj podziękuję. Po 150 sitach b/e myślałem, że już tylko do góry da się iść, ale takiego dymania jak w tej mini sesji to nigdy nie miałem. Każdy ship w dupe, każde 80/20 w dupe, każde 70/30 w dupe, dramat.

Reply
Certh

Nie załamuj się - jeśli grasz dobrze, to graj swoje.
Po takiej sesji, gdzie nic nie idzie, najlepiej zrób sobie wolne, zrelaksuj się, odpręż i zwyczajnie zapomnij na chwilę o pokerze. Skup się na czymś co sprawia Ci przyjemność.

Po jakimś czasie, gdy się wyluzujesz przeanalizuj czy to co zagrałeś zagrałeś dobrze, czy podejmowałeś poprawne decyzje.

"Pocieszę" Cię, ale przeglądając wykresy ogarniętych regów, prawie każdy miał okres przynajmniej 1k sitków break even. To spotyka każdego i trzeba to zaakceptować.

Pracuj nad grą i nie daj się wariancji!

Pozdro! _thumbsup:

Reply