Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tożsamość zborka

592 Posty
187 Użytkownicy
31 Reakcje
75.9 K Wyświetlenia

Witam. Nazywam się Krzysztof (dla bliskich Zborek lub Krzysiek) - z zawodu jestem nauczycielem WF-u. Obecnie jednak przebywam na zwolnieniu chorobowym.

Forum pokerstrategy przeglądam regularnie od kilku dni. Bardzo zaimponowała mi historia trenera Bąbel 92 który w stosunkowo krótkim czasie pokonał wszystkie stawki i został trenerem. Strasznie chciałbym osiągnąć taki sukces. Polecono mi założenie bloga abym mógł śledzić swoje postępy oraz dostawać rady od innych forumowiczów.

Niestety moja historia nie rozpoczęła się zbyt szczęśliwie. Mimo iż kolega zainstalował mi oprogramowania Manager 2, szybko przegrałem 20 złotych na platformie titan poker (nie polecam nikomu tej sieci, bardzo podejrzane rozdania). Myślałem że będzie już tylko lepiej, ale myliłem się. Miałem otrzymać pieniądze od pokerstrategy na trójwymiarowej sieci PKR, ale pieniądze nie pojawiły się i postanowiłem spróbować szczęścia na stronie na której już kiedyś grałem - Poker Stars.

Wpłaciłem na Poker Stars 100 PLN i skusiło mnie by zagrać szybki turniej o wpisowym 7 dolarów. Nie uwierzycie - zająłem 1 miejsce zgarniając prawie 30 dolarów i niemalże podwajając swój początkowy kapitał. Niestety nie cieszyłem się zbyt długo. Postanowiłem spróbować sił na grach stolikowych (wpisowe 5 dolarów) i po serii pechowych rozdań mój kapitał wynosi już jedynie 21 dolarów. Przyznaję szczerze że grałem bardzo słabo - często obstawiałem na pusto zdenerwowany poprzednimi porażkami.

Ku mojemu zdziwieniu gdy zalogowałem się dziś tu okazało się że mam status srebrny (nagły przeskok od basic do srebra?). Bardzo mnie to ucieszyło - mam teraz dostęp do wielu materiałów szkoleniowych i filmów. Nie wiem tylko czy uczciwie zapracowałem na ten status, gdyż nie grałem zbyt długo. Mimo to bardzo się cieszę. W końcu mogę obejrzeć filmy trenera "Bąbel" (którego bardzo z tego miejsca pozdrawiam) jak i innych trenerów pokerstrategy.com

Chciałbym wstawiać dużo obrazków z Manager 2 tak jak inni pokerzyści, ale nie wiem jak to zrobić - mam nadzieję że znajdzie się ktoś miły i mi pomoże.

Odpowiedz
Cytat
591 odpowiedzi
zdrojek24

Witam.

Co do obrazków to:
-otwierasz odpowidni wykres, robisz "print screen"
-wklejasz print screen np. w painta i zapisujesz na dysku
-potem musisz znaleźć jakąś stronę na którą prześlesz obrazek. Polecam:
http://imageshack.us/
- jak juz tam masz, to najeżdżasz na informacje o obrazku i będzie tam kod jaki masz wpisać w poście forumowym aby się tam wyświetlił.

Co do Twojej gry to poczytaj o bankroll managment najpierw.

zdecyduj czy grasz:
-cash
-MTT
-S&G

Na gry cash z wpisowym "x" potrzebujesz około 25*x. Czyli z wpisowym 2$(NL2) potrzeba 50$ około bankrolla.
Na MTT potrzeba około 100 wpisowych (na turniej za 7$ to będzie 700$) :)

Jeśli nie będziesz przestrzegał takich zasad no to niestety ale sukcesu nie osiągniesz.
Po Twoim poście widzę że nie grywałeś wcześniej nic w pokera , więc najpierw się naucz dobrze strategii, potem zacznij od najniższych limitów i spokojnie się ucz.
:sdrink

Odpowiedz
Cytat
Memoriales

Ja jestem w pokerze kompletnym laikiem, za duzo napisac nie moge ale błedem było ze nie grales standardowego 2% BI. To bardzo dobra bariera ktora poczatkujacym nie czysci konta :) pozdrawiam i powodzenia !

Odpowiedz
Cytat
Sierzput

Też mialem taki problem. Gralem kiedys i na bubblu babcia zdzelila mnie kapciem, ze poker to zlo, i caly roll poszedl w pizdu, bo gralem biga 5.5$ a tyle czasu najpierw zbieralem te pieniadze. Tylko po to by okazalo sie ze poker to zlo. Dobrze ze babcia wtedy zaaragowala, bo pewnie teraz bym byl uzalezniony od tej stronniczej gry, ktora oszukuje nas na kazdym kroku. Jak to jest niby ze jak ja mam 2.5% na wygranie to nie moge wygrać, a jak oni maja 0.3% to wygrywaja, to jest chyba nielogiczne, dobrze ze zdarzylo sie to tylko raz, ale i tak caly bank konto poszlo w pizdu. I jak ze slynnego filmu: I w pizdu wyladowal i caly misterny plan tez w pizdu. Powodzenia zborek, ale jak bym mogl, jeblbym cie kapciem, zebys nie zostal czasem hazardzista, bo buk nie bedzie dla ciebie taki laskawy.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Napisane przez Sierzput
Też mialem taki problem. Gralem kiedys i na bubblu babcia zdzelila mnie kapciem, ze poker to zlo, i caly roll poszedl w pizdu, bo gralem biga 5.5$ a tyle czasu najpierw zbieralem te pieniadze. Tylko po to by okazalo sie ze poker to zlo. Dobrze ze babcia wtedy zaaragowala, bo pewnie teraz bym byl uzalezniony od tej stronniczej gry, ktora oszukuje nas na kazdym kroku. Jak to jest niby ze jak ja mam 2.5% na wygranie to nie moge wygrać, a jak oni maja 0.3% to wygrywaja, to jest chyba nielogiczne, dobrze ze zdarzylo sie to tylko raz, ale i tak caly bank konto poszlo w pizdu. I jak ze slynnego filmu: I w pizdu wyladowal i caly misterny plan tez w pizdu. Powodzenia zborek, ale jak bym mogl, jeblbym cie kapiem, zebys nie zostal czasem hazardzista, bo buk nie bedzie dla ciebie taki laskawy.

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Nie wiem co chciałeś swoim postem wnieść do tego bloga? Wyżalić się?

"bo gralem biga 5.5$ a tyle czasu najpierw zbieralem te pieniadze."
Gratuluję zainwestowania całego swojego Wielkiego bankrolla w jeden turniej MTT. Skoro poker to zło to zawsze możesz z babcią posłuchać jakiegos radyjka lub jechać na wycieczkę do Torunia.

Odpowiedz
Cytat
SGorgo

Witaj krzyszfotzborek,

Po pierwsze!
Pamiętaj, że nie grasz aby zarabiać tylko aby się uczyć a nauka kosztuje. Wielu z nas przegrało swój pierwszy depozyt lub kapitał startowy ale jeżeli poświęcisz czas na naukę to gra będzie Ci przynosić o wiele więcej przyjemności a z czasem może zostaniesz graczem wygrywającym.

Wybierz w co chcesz grać i na poczatek poświęć się danej odmianie. Nauka wszystkiego naraz moim zdaniem jest bez sensu bo niby wszystko to Poker a gra zupełnie inna.

Napisałeś: "Mimo iż kolega zainstalował mi oprogramowania Manager 2, szybko przegrałem 20zł" ale pomyśl co wiesz o HM2?

Napisałeś: nie polecam nikomu tej sieci, bardzo podejrzane rozdania - Jeżeli już na początku myślisz, że soft Cię oszukuje TO DAJ SOBIE SPOKÓJ Z POKEREM!

Czytaj, czytaj, czytaj pamiętając, że nie wystarczy przeczytać ale zrozumieć a pewnych rzeczy się nauczyć na pamięć.

Oglądaj filmy i RÓB NOTATKI!

Bierz udział w treningach gdzie zawsze możesz zapytać jak czegoś nie rozumiesz.

Polecam już od początku naukę z Equilabem: http://pl.pokerstrategy.com/software/10/

Powodzenia przy pokerowych stołach (może na początek stole) i wracaj do zdrowia.

Odpowiedz
Cytat

...bo buk nie bedzie dla ciebie taki laskawy.

w 3-literowym słowie 2 poważne błędy :rage: :facepalm:
Bóg

hehe kolega chyba wierzy w "buka" :D

Odpowiedz
Cytat
hvnnn

Też coś machnę od siebie. Wybierz odmianę, następnie czytaj arty, oglądaj filmy. Potem obowiązkowo filmiki od lechrumski (masz troszkę problemy z mindsetem). Następnie do stołów i wstawianie rozdań do oceny/ na bloga (trochę linczu i zaraz zaczniesz grać jak należy:)). Gl przy stołach

Odpowiedz
Cytat
Kady82

Dobrze się zapowida. Bede zaglądał, pisz dalej. :D

Odpowiedz
Cytat
Greendam

Powodzenia w pogoni za marzeniami !

Niech

Napisane przez Sierzput buk bedzie

z Tobą

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry

Będę stałym gościem, krzyszfocie.

Odpowiedz
Cytat
bestiariusz

Życzę szczęścia i zapału do nauki. Będzie ciekawie :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Atalol

kropa gl :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Prestiqe

Powodzenia w dążeniu do celu :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Danielw88

"Zostać gwiazdą pokera. Śladami trenera Bąbla"

czytając tytuł Twojego bloga razi błąd logiczny. chcesz zostać gwiazdą pokera czy grać na poziomie trenera bąbla ? nie uwłaczając osobie trenera ze strategii bąbla bo skilla koleś ma i dobry z niego gracz bez dwóch zdań to jednak z gwiazdą pokera raczej wiele nie ma wspólnego :) chyba że inaczej rozumiemy to pojęcie :)
powodzenia życzę i pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Danielw88
"Zostać gwiazdą pokera. Śladami trenera Bąbla"

czytając tytuł Twojego bloga razi błąd logiczny. chcesz zostać gwiazdą pokera czy grać na poziomie trenera bąbla ? nie uwłaczając osobie trenera ze strategii bąbla bo skilla koleś ma i dobry z niego gracz bez dwóch zdań to jednak z gwiazdą pokera raczej wiele nie ma wspólnego :) chyba że inaczej rozumiemy to pojęcie :)
powodzenia życzę i pozdrawiam :)

NIE NISZCZ MU MARZEŃ trollu ...

Odpowiedz
Cytat
babel92

cześć :)

wielkie dzięki za słowa uznania, ale gwiazdą pokera to ja nie jestem i raczej nigdy nie będę :D

anyway - pamiętaj, aby dużo się uczyć, analizować grę, wrzucać ręce do oceny, nastawiać się na naukę i rozwój a nie na zarabianie (dopóki nie wypłacisz pieniędzy to tylko żetony, narzędzie pracy, nie realna gotówka) i przede wszystkim stosuj się do zasad zarządzania bankrollem!

pozdrawiam i życzę powodzenia _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Somebody1980

Zapowiada się murowany kandydat do Super Blogów. ;)
Feniu weź się ostro do pisania bo konkurencja Ci rośnie w siłę... _ugly:

Odpowiedz
Cytat
Mocnym

Kropka. Będę zaglądał. Pisz częściej jak Ci idzie.

Odpowiedz
Cytat

Witam serdecznie.

Na wstępie chciałem was wszystkich bardzo przeprosić - w szczególności tych, którzy pokładali we mnie nadzieję. Długo nie mogłem zdobyć odwagi by tu napisać. Niestety miałem olbrzymiego pecha i przegrałem wszystkie wpłacone pieniądze. Obejrzałem wszystkie filmy trenera Bąbla (pozdrawiam i serdecznie dziękuję za miły wpis - przepraszam, że zawiodłem), nauczyłem się na pamięć artykułów brąz oraz srebro, a mimo to w pewnym momencie wybuchłem i zakładami na pusto przegrałem swój kapitał.

Chciałbym również podziękować wam wszystkim, moi mili, za wsparcie, porady oraz zainteresowanie.

Dziesiątego stycznia otrzymam wypłatę a wtedy ponownie będę mógł spróbować sił w rozgrywkach pokerowych. Mam nadzieję, że tym razem was nie zawiodę.

Odpowiedz
Cytat