Skip to forum
Notifications
Clear all

ninusowo city~

471 Posts
87 Users
0 Reactions
21.1 K Views
ninusss

Witajcie.
Nadszedł czas na blog ninusa!

Parę osób z forum mnie już zna. Na imię mam Michał. Niedługo stuknie mi 21 lat. Jestem z Białegostoku, ale obecnie studiuję w Warszawie na PJWSTK (wygoogluj sobie jak jesteś ciekawy co to ?( ). Od jakiegoś czasu gram 4 living utrzymując mieszkanie, szkołę oraz własne zachcianki. Jest to mój własny wybór, bo pieniądze od rodzica mogę mieć jeżeli potrzeba, ale chce się usamodzielnić, jeżeli tylko jest to możliwe. Bloga zakładam głownie w intencji samo motywacji do działań pokerowych, ale również rozwoju samego siebie, tj nakładania celów oraz ich realizacji, rozwój umysłu, poszerzania horyzontów, organizacji samego siebie, dążenia do sukcesu, zwiększenia własnej efektywności, produktywności czy kreatywności. Prawdopodobnie praca nad samym sobą zajmie o wiele więcej miejsca w tym brudnopisie, niż jakiekolwiek pokerowe rozkminy.

Skoro dział sng, to niech będzie coś i o tym najpierw. Dużo czasu spędziłem na 45tkach (pozdrowienia dla bażantów), ale trzeba było ruszyć dalej!
Później chwila HT 6maxy, ale mimo wyjścia prawie BE i profitu z samego RB, odpuściłem. Chociaż gry są niesamowite, dosyć przyjemnie się gra, o każdej porze dnia i nocy, to jest mega dużo nauki. Sam kontakt z osobami je grającymi i nauka z nimi dużo mi dały, ale uznałem, że nie po to tyle uczyłem się sngmtt, żeby wtedy gdy zacząłem dopiero na nich porządnie (względnie) zarabiać, je odpuszczać i nie wykorzystać potencjału. Prawdopodobnie, kiedyś do nich wrócę, jak boom na nie minie i ilość regów spadnie, a inne gry przestaną sprawiać frajdę.
Także wybór padł na gry, które zawsze chciałem grac - 180man turbo. Dobry volume pozwala mi się samemu utrzymać. Mam zamiar konsekwentnie je grac, aby jak najszybciej przejść na $3+R i $8 (co wcale nie jest tak daleko).

Wykres z $2.50 od 12 lutego (dzień, w którym rzuciłem HT 6 maxy):

Spoiler

Daje to roi 35.7%. W rzeczywistości jest trochę mniej $, z powodu dorzucania dosłownie śladowych ilości $3+R i $8, z racji grania w głownie od godzin porannych.

Kwestia samorozwoju. Za miesiąc skończę 21 lat (tak Volorix, pijemy :f_rolleyes: ) i od jakiegoś czasu łazi mi po głowie jedna myśl: Kim jestem jako człowiek?!. W niczym nie jestem niesamowity, nie mam czym specjalnie chwalić się w życiu, nigdy do niczego nie usiadłem i nie osiągnąłem niczego w stopniu godnym podziwu. Zwykły przeciętny człowiek. Jedynie zadowolony jestem, że w pokerze udało mi się w końcu zarobić pieniądze pozwalające się utrzymać. Zawsze byłem człowiekiem, który ma niesamowity zapał do czegoś na początku, a później z biegiem czasu on gasł. Na początku chcę właśnie to zmienić. A później popracować nad intelektualną stroną siebie i rozwojem umysłu.

Dostałem od naszego kolegi doncamilloskate mega wielką paczkę ebookow na przeróżne tematy związane z rozwojem umysłowym. Jest to 238 plików na temat motywacji, zakładania celów i ich realizacji, pewności siebie, NLP, psychologii, kreatywnym myśleniu, produktywności i ogólnym samokształceniu. Jest to niesamowita ilość materiału. Nigdy nie byłem fanem czytania i prędzej czy później mi się to nudziło i odkładałem to co chciałem przeczytać. Dlatego na pierwszy ogień idą materiały motywacyjne. Z racji ograniczenia czasu ze względu na pokera, uczelnię oraz ogólne życie towarzyskie, stawiam sobie CEL: przeczytanie przynajmniej połowy materiału do 22 urodzin. Jeżeli się nie wyrobie, nie uznam tego za tragedię, gdyż nie miałem jeszcze okazji przejrzeć dokładnie, które teksty obejmą tą planowaną połowę i nie wiem dokładnie jak obszerne one są. Bardziej chodzi mi o systematyczność i dążenie do celu, a także sprawdzenie siebie - ile przez rok czasu mogę osiągnąć i później wyciągnąć z tego wnioski. Nie zamierzam się tym katować, a robić to dla własnej świadomości i przyjemności.

Tutaj pojawia się mały challange: Jeżeli jest ktoś chętny do systematycznego czytania owych tekstów oraz dyskusji o nich, zapraszam do challangu. Zasady są proste. Razem wybieramy teksty, które chcemy przeczytać, wyznaczamy deadline i dyskutujemy później o nich. Który tego nie zrobi, płaci drugiej osobie (lub reszcie osób, o ile więcej się zgłosi) ustaloną kwotę pieniędzy, powiedzmy 10-20$, zależy kto się zgłosi i na ile jest w stanie się zgodzić. Nic tak nie motywuje człowieka, jak pieniądze, także na pewno zmusi to do systematyczności.

Na razie to wszystkie bzdety jakimi miałem pragnienie się z wami podzielić. Na pewno po przeczytaniu niektórych tekstów możecie się spodziewać moich wylewów i przemyśleń na ich temat.
Dodam jeszcze, że następny weekend wyruszamy z paroma osobami z forum do Pragi na dłuższy weekend, także railing z czeskich kasyn tez bedzie :pokerface:

z fartem

Reply
470 replies
Certh

Zapowiada sie fiszowato. Wyczuwam donkowanie i ruskie farcenie. :nh

Jako jeden z bazantow mam obowiazek tu wpadac. :f_cool:

Reply
MateuszPaker

OMG.Patrzcie kto bloguje!

Spoiler

Jestem z Białegostoku

Daje to roi 35.7%

Czym dalej na wschód tym bardziej farcą.

Co do samorozwoju to nie jest to prosta kwestia.Zawsze łatwiej siedzieć bezczynnie z założonymi rękami niż wziąć się za siebie, wiem coś o tym.Na dłuższą metę większe spełnienie odnajdziesz w pracy nad sobą niż w popijaniu procentów albo siedzeniu na fejsie, zapewniam.Łatwo się pisze :).

Powodzenia

Reply
ninusss

Napisane przez MateuszPaker

Jestem z Białegostoku

Daje to roi 35.7%

Czym dalej na wschód tym bardziej farcą.

krew tez się liczy :pokerface:

O to właśnie spełnienie mi chodzi, żeby być zadowolonym z samego siebie, z tego co się robi i jak to się robi.

Reply
vince22

Twój nick z ps to Nihuus, jakoś tak ? Jesli to nie tajemnica? ;)
Bo takiego na 45 widywałem i się zastanawiam czy to Ty?

Reply
kylo6666

.

Reply
ninusss

Napisane przez vince22
Twój nick z ps to Nihuus, jakoś tak ? Jesli to nie tajemnica? ;)
Bo takiego na 45 widywałem i się zastanawiam czy to Ty?

N1NuS, tajemnicy nie ma _cool:

Reply
Najczarniejszy

Gdzie się można zgłosić po 238 plików :f_tongue:??

Reply
Siekier24
Reply
ninusss

Napisane przez Najczarniejszy

Najpierw musze upewnic sie u doncamilloskate nie ma nic przeciwko publicznemu rozpowszechnianiu ich, pozniej jak podasz maila to moge podeslac

Napisane przez Siekier24
Czemu bażanty ?(

bo agromałpy było juz zajęte _rolleyes:

Reply
doncamilloskate

A ja mam wyjebane, mozesz słac, lepiej spytaj autorow czy nie maja nic przeciwko, a poza tym ja nic Ci nie wysyłałem i Cie nie znam _thumbsup:

Reply
wsngwo6

Będę wpadał na bloga jak nastolatki w ciąże

_biggrin:

Reply
ninusss

Napisane przez wsngwo6
Będę wpadał na bloga jak nastolatki w ciąże

_biggrin:

:nh

Dzisiaj, tak jak i wczoraj, wieczór bez pokera online. Musiałem trochę odpocząć po intensywnych 2 tygodniach gry. Za to będzie gierka live cash u mnie z paroma osobami z forum, także tam profity będę kręcił _evil: nie omieszkam tutaj wypisać parę fishowatych zagrań mateusza :f_ugly:

Wziąłem także 2.5% z weekendowego stackingu mtt u CuAt69 oraz 2% u HTAndrzej5. Oby z fartem.

Pokerowy cel na marzec? Ponad 2k sitków, zeby golda utrzymać. Raczej easy task, gdyż do 28 stołów na raz odpalam przy sesji. Musze po prostu zobaczyć jak będzie mi się w trakcie tego semestru grac. W kwietniu przewiduję większą liczbę.

Mindsetowo to zacząłem na wykładzie czytać lekcje dotyczące motywacji. Przerobie wszystkie 15 lekcji i napiszę podsumowanie.
Po dogłębnym przejrzeniu tekstów jakie posiadam, okazało się że aż tak dużo materiału nie ma, gdyż niektóre ebooki są nie pełne. Jeżeli zaciekawi mnie temat danej próbki to nie omieszkam wykupić pełną wersję.

Reply
dexter182B

Siemka
Może napiszesz nam jak grasz w poszczególnych fazach turnieju. Ja mam wielki problem z bycia hiper agro małpą. Sam już nie wiem jak to się powinno grać :facepalm:

Reply
ninusss

preante bardzo tight, tyczy to sie i pushy i calli, postante napieprzam ile moge, bo wiem ze mam feq, tyczy to sie tez anytwo z poznych pozycji przy mniejszej ilosci blindow; to tak z grubsza :P

Reply
nokoszko

tak z czystej ciekawości, jaki musisz robić średni miesięczny profit, żeby przeżyć? :P

Reply
ninusss

Napisane przez nokoszko
tak z czystej ciekawości, jaki musisz robić średni miesięczny profit, żeby przeżyć? :P

zobacz w necie średni koszt mieszkania w wawie (podzielony na 3), średnie czesne w prywatnej szkole oraz dodaj własny koszt zakupów spożywczych i imprezowania ;)

nie ma także żadnego 'muszę', nie mam żadnego noża na gardle, jak mam kasę to chętnie odłożę ją aby za siebie zapłacić, a jeżeli przyjdzie cięższy miesiąc to mogę się zwrócić do rodzica - taki mamy deal z mojej własnej inicjatywy. Na razie nie było takiej potrzeby, a regularny grind na 180man wystarczy aby zaspokoić potrzeby studenta, chociaż spora cześć profitu na to idzie. Z drugiej strony od niedawna tak robie, także zobaczymy jak sie potoczy, moze jeszcze wróce na garnuszek :D

Reply
nokoszko

Napisane przez ninusss
(podzielony na 3)

to wiele ułatwia :P a tak poza tym, ile czasu poświęcasz na grę? Współlokatorzy to też pokerzyści? I najważniejsze, jak uczyłeś się grać poszczególne odmiany? W sensie, jakieś coachingi z 2+2, itp., filmiki z ps, czy samodzielna analiza w wizardzie?

Reply
Simplus

Napisane przez Najczarniejszy

Moglbys mi tez podesłac? simplus.ns[at]gmail

Reply
ninusss

Napisane przez nokoszko
to wiele ułatwia :P a tak poza tym, ile czasu poświęcasz na grę? Współlokatorzy to też pokerzyści? I najważniejsze, jak uczyłeś się grać poszczególne odmiany? W sensie, jakieś coachingi z 2+2, itp., filmiki z ps, czy samodzielna analiza w wizardzie?

nie mam określonych ram, ale planuje takie zrobić. Sam z siebie gram minimum 4-5h dziennie. Współlokatorzy to kumple z liceum. Jeden rękoma i nogami się zapiera, ze nie chce grac, drugi jakoś się powoli mówi, że chętnie by się zainteresował tematem.

Gdy miałem czas wolny w lutym po sesji, to siedziałem od 10 do 17-18, żeby później mieć czas dla znajomych. Filmiki z ps na samym początku przygody, aby zobaczyć o co chodzi w tym wszystkim, później sa mniej przydatne bo mówią o oczywistych dla mnie rzeczach (przynajmniej te micro sng, które obejrzałem). Chociaż wombata z 180tek wszystkich jeszcze nie widzialem, ale nadrobie. Ale to co polecam każdemu pokerzyście i to co mnie nakierowało i pozwoliło ruszyc z miejsca to kontakt z innymi graczami - czyli po prostu study group. Nie wiem czy istnieje lepszy, darmowy sposób nauki. Bo jeżeli chodzi o płatne to ofc indywidualnego treningu nic nie przebije. Częste analizy z najlepszymi polskimi graczami 45tek na prawde wiele mnie nauczyły (i mam nadzieje, że ja ich tez :D ). Study group na HT tez był. Na 2+2 nigdy nie zaglądam.

Reply