Skip to forum
Beating the 18's ;)...

Notifications
Clear all

Beating the 18's ;) bo kto nie lubi "Osiemnastek" ;)

59 Posts
21 Users
0 Reactions
2,579 Views
arianik

Witam was wszystkich...

Nie wiem, który to mój blog ale nie znalazłem żadnego z poprzednich więc zaczynam nowy.

Radek, tydzień temu skończyłem 30 lat, żonaty, pracujący i grający dla przyjemności oraz żeby sobie trochę dorobić.
Pracuję sobie spokojnie w banku, a niespokojnie jestem współwłaścicielem restauracji w warszawie. Ale nie o tym mamy tu pisać i czytać ;)

Za namową Robmafa postanowiłem założyć bloga dotyczącego tego co gram codziennie. Tak jak w tytule są to turnieje 18 osobowe w formule Turbo grane na p*. Mam nadzieję, że na blogu pojawi się dużo pokera a mało offtopu:) co prawda trochę na pewno się pojawi, ale nie chcę żeby była to podstawa tego wątku.

Kilka przemyśleń...
Czemu 18 - bardzo małe zainteresowanie dwustołowymi turniejami... bardzo mało produkcji w całym necie, bardzo mało analizy rozdań, a w sumie odpalają się w miarę spokojnie.

Za namową Robmafa napiszę też 20 sposobów na polepszenie mojej gry i osiągnięcie tego co sobie wyznaczę. Prawdopodobnie napiszę na blogu to co sobie zapiszę na kartce.

Na start dwa rozdanka:
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $200(BB) Poker Stars
SB ($2,160)
BB ($625)
UTG ($4,540)
UTG+1 ($4,970)
Hero ($2,245)
MP1 ($4,355)
MP2 ($1,696)
CO ($3,135)
BTN ($3,274)

Dealt to Hero 7♣ A♣

fold, fold, Hero ?? Co tutaj gracie i dlaczego? Nie ma jeszcze ante. 11bb i do tego po drodze po shipie kilku kryjących nas stackiem graczy. Z drugiej strony BB jest shortem i z nim chyba chcemy zagrać HU (oczywiście ai pre:)).

I drugie:
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $20(BB) Poker Stars
SB ($1,480)
BB ($1,500)
UTG ($1,831)
UTG+1 ($1,500)
UTG+2 ($1,500)
MP1 ($1,500)
Hero ($1,500)
CO ($1,490)
BTN ($1,199)

Dealt to Hero A♦ Q♣

fold, fold, UTG+2 raises to $60, fold, Hero raises to $140, fold, fold, fold, fold, UTG+2 calls $80

FLOP ($310) 5♦ 6♠ 8♥

UTG+2 checks, Hero checks

TURN ($310) 5♦ 6♠ 8♥ K♥

UTG+2 checks, Hero ???

RIVER (???) 5♦ 6♠ 8♥ K♥ 3♥

UTG+2 checks, Hero???

Jak gracie T/R w takim spocie, raisujący to reg (ogarnięty), wczesna faza turnieju, kolo gra około 17/14.
Jak i czemu to rozgrywacie.

AVE ;)

Reply
58 replies
michael93pl

Kropa i powodzonka, będę śledzil ^^

Reply
maticichy

Witam w gronie blogerów :D
Jak dla mnie pierwsze rozdanie to spokojny fold.
Jeśli chodzi o drugie to cbetowałbym flopa, jeśli już nie to na turnie juz na pewno bym podbijał, reszta zależy od tego co on by zrobił.

Powodzenia na pewno będę tu zaglądał _thumbsup:

Reply

Czesc,

A jakies informacje na temat przeciwnika z ta AQ ? Czemu 3bet grasz ? Tak jak zagrales to bym zagrala cbet Flop po to zeby wziac darmowy river (cbet 150) a na takim Turnie to mozna poprawic bo duze fold equity bo jednak mamy troche tych Kroli w rangu a jak nie spasuje to na takim Riverze tez bet czy tam all in nie wiem ile w stacku by zostalo i calluje nas tylko trafiony K i flush z backdoora wiec malo :) Chyba, ze to jest fish no to 78 sprawdzi, dlatego cbet F i darmowy River na niego oraz 3bet pf bym grala.

Ja gram cash ale chce grac docelowo mtt wiec niedlugo tez bede grala sng. Pewnie sie spotkamy przy stolikach :f_thumbsup:

Reply
arianik

No to zmobilizowałem się do drugiego wpisu ;)

No może nawet nie tyle się sam się zmobilizowałem ale moje plany...

Pod koniec maja robię kurs nurkowania. Samo nurkowanie to świetna sprawa ale ja robię to po to, żeby połączyć starą pasję z nową - czyli fotografię z nurkowaniem...
I tu pojawiła się super zajawka ;) tylko pojawił się jak zwykle mur do przeskoczenia...

Trochę poczytałem, trochę poszukałem i niestety trochę znalazłem...

2000$

1800$

2x1000$

No to cel mam... 5800$

Jak do niego chcę dojść pewnie pojawi się w następnych wpisach.. na razie zaczynam wieczorny grind :)

Potem będę robił takie jak moja znajoma:) zdjęcie ze strony www.adakris.com :)

AVE

Reply

Jakie stawki/volume/multitabling?

Reply
arianik

Napisane przez buejk
Jakie stawki/volume/multitabling?

gram sobie 10-12 stołów w setach. plan jest taki, żeby zagrać minimum 615 turków miesięcznie, bo to daje platynkę na starsach i już trochę przyjaźniejszy RB.

buejk grasz 18? jeżeli tak to na jakich stawkach i ile? jak idzie?

Reply
piachu01

gl:)

Reply

Gram 18ki, stawki zaleza od godziny gry, bo nie mam ostatnio czasu i nie wszystko wtedy lata. Przez to volume bardzo marny, ale SN spokojnie wyrobie do sierpnia. A idzie srednio, poczatek roku downswing straszny wiec tak sobie zadowolony jestem, a czasu na porzadny grind(>2k sng miesiecznie) nie mam.

Reply
arianik

Napisane przez piachu01
gl:)

Dzięki Piachu :)

buejk jakoś nie spotkałem Cię jeszcze przy stole odkąd wróciłem do grania... jakie grasz stawki - zakres stawek skoro różne?

przekroczyłem w maju na razie pierwszy poziom na którym mi zależało... usłyszałem, że mam małego upa:)
i zacząłem sobie analizować to co gram :)

wykres z maja :)

Roi w maju na razie: 16,7%
No w sumie wygląda dość solid... popatrzyłem na rozkład zajmowanych miejsc:

8.5/7.5/3.3/7.1/15.1

rozkład miejsc w itm mi się podoba (ostatnia statystyka lekko przekłamana, ponieważ wlicza się w to kilka miejsc 10).

roi ładne, miejsca ok - ale %itm tylko 26,1% to mało jak na 18mT. Więc zastanawiam się czy to up? czy to dobra gra bubble/itm? czy to zwykły fart? ciekawe czy dałoby się poprawić %itm nie niszcząc sobie rozkładu miejsc w itm...

AVE - lecę spać ;)

rozkład miejsc w itm mi się podoba.

Reply
maticichy

Po mojemu to gra przed bubblem ma niemały wpływ na zajmowane miejsce itm to też mozńa dyskutować czy lepiej zwiększyć sobie %itm i stracić trochę % na 1. i 2. czy lepiej zagrać agresywniej przed itm i rzadziej do niego dochodzić, ale z wyższymi stackami.

Gratulacje wyników _thumbsup: niech ten maj dalej Ci się tak ciągnie :D

Reply
mular90

glgl :)

Reply

15-200,
jak grasz dobrze bubble to i itm grasz dobrze w 18os i na odwrot.
Nie jestem pewny, ale znajac zycie wrzuciles ten rozklad miejsc z HM'a, a on wlicza również zajmowane miejsca na sft wiec to o kant dupy mozna rozbic/

Reply
KubaICP

.

Reply
arianik

Napisane przez buejk
15-200,
jak grasz dobrze bubble to i itm grasz dobrze w 18os i na odwrot.
Nie jestem pewny, ale znajac zycie wrzuciles ten rozklad miejsc z HM'a, a on wlicza również zajmowane miejsca na sft wiec to o kant dupy mozna rozbic/

Brałem z HMa... i tak jak napisałem przekłamanie jest w miejscach powyżej 4... czyli powyżej itm... co najbardziej odbija się na miejscach 5 na sft oraz sft. Statystyki miejsc 1-4 są dobre, ponieważ te miejsca nie występują na sft.

Dziś odpoczynek od grania, ponieważ pojechałem do teściów, i niestety internet mobilny działa tak, że nawet przez skype nie da się pogadać..

Kupiłem sobie monitor do grania, żeby wyraźniej było widać 12 stolików... bardzo fajną 27" LG, z której przy pierwszej sesji byłem bardzo zadowolony.
Wszystko duże, wyraźne i bardzo dobrze widoczne.

Wielu ludzi grających na stawkach mid i high mówi, że przy sng to się nie liczy bo i tak grasz tylko i wyłącznie statami/PoF i totalny automat. Zawsze mnie to zastanawia... bardzo często grasz "nobrainera" i tu się zgodzę, ale rozszyfrowanie kilku graczy, których masz szansę obserwować w rękach, w których nie bierzesz udziału, daje moim zdaniem niesamowity edge. Wydaje mi się, że przez coś takiego można zdecydowanie zwiększyc roi z turniejów.

I tu kolejna kwestia: większe roi i mniej turniejów czy mniejsze roi i max volume. Przelicznik prosty.. $/h... tylko jaka próbka byłaby miarodajna?
Wiadomo, że na midstejkach jak już się coś gra to trzeba zrobić SN bo to dość duży plus do profitu. Ale z drugiej strony nie bawi mnie klikanie tych sng na 30 stołach z prostym ICM... Może jeszcze dużo przede mną i jak będę grał więcej to przestawię się też na taki automat.. zobaczymy.

Na razie roi>volume dla mnie... Ale SN chcę przycisnąć :)

a i jeszcze jedno, jeden z graczy 18 założył fajny temat, jak ktoś zainteresowany to się wpisywać;)

Malarz ponownie na coacha PS ?

AVE

Reply
maticichy

Im wyższe stawki tym bardziej ROI jest ważniejszy niż volume. Poprostu wyżej płaci się mniejszy rake. Kiedyś Robmaf o tym wspominał, ale na przykładzie cashówek ;)

Reply

Bo na wyzszych stawkach nie ma czegos takiego jak dobry volume :D
500$ nie istnieja, dziennie jedna 300$ to jest maks w tygodniu, pare 200$, na 100$ mozna w rush hour troche pograc, ale tez na multitabling bedzie za malo. No, ale wiem o co chodzi i w pelni sie zgadzam.

Reply
arianik

Dalej idzie całkiem nieźle, choć niestety nie za bardzo miałem kiedy grać... mam nadzieję, że druga połowa miesiąca będzie wyglądała tak samo pod względem ROI ale lepiej jeżeli chodzi o liczbę rozegranych turków.

Zastanawiam się czy uda mi się wyciągnąć tyle, żeby zrobić SN do końca roku... byłoby miło ale jeszcze daleka droga, bo jestem w 1/10 :)

Widziałem właśnie, że granie powyżej 30$ jest już trudne, bo nieczęsto jest 5+ stołów z 60$+

Czasami nawet na 30 nie jestem w stanie otworzyć 12 stołów, żeby spokojnie grać.

Korzystał ktoś może z TN2? Jakieś pierwsze wrażenia? Ja jakoś nie przepadałem za TN1, i używałem jej dopiero od 20+ stołów. Jedyne co mi odpowiadało to rejestrowanie się do turków, aczkolwiek tylko jak miałem 2 monitory, na jednym było to irytujące...

Lecę na Trzydziestkę mojego przyjaciela z Podstawówki ;)
AVE

Reply
arianik

Jakiś czas nie pisałem, ponieważ nie za bardzo miałem na to czas… Teraz też siedzę w pracy ale mam akurat chwilę, żeby coś naskrobać.

Dużo fajnych rzeczy się działo:) Pierwszy raz mam platynę na Strategii ;) niestety nie zdążę chyba zrobić platyny na starsach, nad czym trochę ubolewam… aczkolwiek to się jeszcze zobaczy.

Zakończyłem staking i teraz gram za swoją kasę w 100%. Jako, że nie jestem graczem, który gra for living to przyjąłem sobie dość agresywny BRM ;)
Jeżeli mam na koncie powyżej 800$ gram seta 30$
Jeżeli mam powyżej 500$ gram seta 15$
Poniżej 500$ gram 7$

Mam nadzieję, że spokojnie utrzymam się na 30$ i nie będę miał problemu z wyrabianiem $ i VPP ;) Ale tak realnie patrząc to na SN nie ma szans w tym roku…. W przyszłym mam nadzieję, nie odpuścić i zacząć od stycznia pracować na SN. To w sumie opłacalna sprawa, więc czemu by się tak nie skupić nad grindem.
Jutro jadę na mazury wieczorem i od czwartku zaczynam kurs nurkowania… nie mogę się już doczekać i mam nadzieję, że po dalej będę tym tak podekscytowany jak jestem teraz.

WML na 30$ obym nie musiał schodzić niżej ;)

AVE

Reply
arianik

Tak dla formalności jeszcze wykres z MAJA ;)

Reply