Skip to forum
Olej's SnG challeng...

Notifications
Clear all

[Closed] Olej's SnG challenge

52 Posts
16 Users
0 Reactions
3,647 Views
Oleyy1

Po chwili grania SSS, kilku podejsciach do BSS i ogolnym zniecheceniu (i braku czasu) do stolikow cash postanowilem sprobowac swoich sil w sng. uzbrojony w checi, ambicje i troche wiedzy teoretycznej usiadlem 10 dni temu do stolikow.

cel 1: 100 x SH SnG $1+0.2 dla przekonania sie czy spodoba mi sie budowanie BR w ten sposob. cel osiagniety, ROI na poziomie 30%, turnieje skonczone "w kasie" 55% (co wydaje mi sie calkiem niezlym wynikiem, bo w SH tylko 2 pierwsze miejsca sa platne, zysk netto $34,20.

wynik bylby odrobine lepszy, ale dzisiejszej nocy postanowilem szybko dobic do 100 i przegralem 5 razy z rzedu. 2 pierwsze przez badbeaty, 3 kolejne na tilcie. dzisiaj po przebudzeniu okazalo sie ze brakuje mi 4 gier do 100, a te 5 nocnych przegranych dosyc wyraznie odbilo sie na statystyce. wiec postanowilem wygrac conajmniej 2 turnieje z 4 pozostalych. udalo sie! 2 x 1. miejsce, 1x drugie, 1x trzecie!!!

generalnie jestem zadowolony ze swojej gry. jedyne w czym zawalam to HU. na 55 razy, wygralem 23 przegralem 32 HU. trzeba te liczby zamienic miejscami.

cel 2: SH SnG $2+0.40. tu juz nie stawiam sobie konkretnej liczby. bede gral az moj BR nie pozwoli mi na wejscie na wyzszy poziom (o ile pozwoli). odczuwam komfort gdy mam wiecej niz 100 BI w bankrollu, wiec SnG $5+0.50 nie bede gral wczesniej niz z $550-600 na koncie.

cel ostateczny w tym roku: SnG $10+1 ale zdaje sobie sprawe, ze moze nie starczyc czasu lub umiejetnosci.

bankroll w tej chwili: $234,30

Z racji ograniczonego czasu (100 sng gralem w 10 dni, a statystyki tak naprawde maja jakis sens od 500 gier wzwyz), nie spodziewajcie sie wpisow zbyt czesto.

51 replies
kfas

Hmm ja Ci jednak radze szybciej przeskoczyc na 5$ SnG, tam sa 3 miejsca platne, no i poziom wyzszy, pozwalajacy bardziej korzystac z umiejetnosci a nie szczescia. W 1$ rozne yaya sie dzieja.

gl

Oleyy1

dzieki za rade, zastanowie sie. na $1 juz nie wracam, na $5 nie czuje sie na silach. posiedze na $2, zozbacze jak idzie. moze sie osmiele wczesniej na $5 przejsc, ale to zalezy od wynikow.

na Titanie (gdzie gram) we wszystkich 6-cio osobowych SnG tylko 2 miejsca sa platne.

toony122

powodzenia :D
ja tez zagralem troche tych low limit sng na titanie i mozna na tym wyjsc na plus, chociaz ciezej niz w przypadku cash table (przynajmniej w mojej opini)

Original od kfas
Hmm ja Ci jednak radze szybciej przeskoczyc na 5$ SnG, tam sa 3 miejsca platne, no i poziom wyzszy, pozwalajacy bardziej korzystac z umiejetnosci a nie szczescia. W 1$ rozne yaya sie dzieja.

gl

ilosc platnych miejsc nie jest powiazana z wpisowym

po prostu na turniejach 10 osob platne sa 3 miejsca, a na turniejach 6 osobowych tylko 2

5$ oplaca sie grac bo placisz mniejsza prowizje

edit: ja gralem te 10 osobowe, wydaja mi sie korzystniejsze (wieksza wygrana+wiecej miejsc platnych)

kfas

Hm no nie wiem jak na innych PR, ale na Mansionie jest tak, ze przy wpisowych na 10-osobowy stolik: 1$ = 2 platne miejsca, 2$ = 2 platne, a dopiero od wpisowych 5$ sa 3 platne miejsca..

Powodzenia! Ja też aktualnie próbuję grać wyłącznie na SnG-ach. Na początku z $1400 wspiąłem się na $1600 (SnG $20), ale po przesiadce na $30 szybko wróciłem do punktu wyjścia :D. Szczęście mnie opuściło. Od kilku sesji nie zająłem miejsca lepszego niż 3, ale nie mam sobie prawie nic do zarzucenia. Tylko pecha mam :P.

Polecam trening w ICM Trainer - do ściągnięcia ze strony PS.

Oleyy1

po 3 dniach przerwy (zablokowane konto na titanie) wracam do gry. przyznalem sobie wlasnie tytul "mistrz trzeciego miejsca" SnG $2(na 30 rozegranych SnG 10 na 3 miejscu, czyli poza kasa)

mala refleksja: o dziwo, na $2+0.4 jest troche bardziej tight, a ja za bardzo rozluzniam gre. trzeba sie bardziej skupic.

Oleyy1

ehhh, nie moge. na 60 SnG tylko 20 in money. od wczoraj przegrywam wszystkie teoretycznie wygrane rozdania. taka mala probka:

HOLE CARDS
Dealt to cheron [9:s K:h]
Dealt to MENACE49 [K:s 6:d]
Dealt to Oleyy1 [8:s 8:h]
Oleyy1: Raise $60.00
MaxImaL21: Fold
MENACE49: Call $60.00
ultramsi: Call $60.00
cheron: Call $50.00
GoldWar: Fold
FLOP [7:h K:c 8:d]
cheron: Check
Oleyy1: Bet $180.00
MENACE49: Call $180.00
ultramsi: Fold
cheron: Call $180.00
TURN [4:c]
cheron: Check
Oleyy1: Bet $600.00
MENACE49: Call $600.00
cheron: Call $600.00
RIVER [5:s]
cheron: Allin $640.00
Oleyy1: Allin $660.00
MENACE49: Allin $660.00
SUMMARY
Total pot $4,560.00 Rake $0.00
MENACE49: wins $4,560.00

i tak z 15 razy na 40 gier. kolejne 10 to przegrane coinflipy, kolejne 15 to beznadziejna gra z mojej strony...

czyli koniec koncow -30$. chyba siade na SnG1$ na uspokojenie

Oleyy1

oj, dzialo sie w tzw miedzyczasie. przenioslem sie na everestpoker, i okazalo sie to strzalem w 10tke! do tej pory rozegralem tam jakies 75 sng $2.5+0.25. nie mam statystyk, ale w tydzien ze 150$ zrobilo sie 240 (a tylko 10$ bonusu wyrobione)... co daje ROI na poziomie 40% :D

nie wiem czy to zasluga wspanialych dawcow kapitalu z everesta, czy moze dlatego, ze bardzo odpowiada mi struktura turnieju na evku. 10 minut/poziom blindow sprawia, ze przy moim sposobie gry (TAG niemalze "rock") mam sporo czasu na czekanie na dobre karty i obserwacje przeciwnikow.

zrobie jeszcze 20-30$ na tym poziomie, poczekam az reszta br z titana trafi na everest i atakuje $5+0.50 (przy bankrolu w okolicach $450, czyli jakies 80 BI)

aha, pochwalic sie tez mialem. w ostatnich 2 turniejach live z cyklu naszej lokalnej ligi pokera zajalem 3 i 4 miejsce. co po 5 turniejach daje mi 2 miejsce w klasyfikacji generalnej :D

Oleyy1

no i znow czasu na granie online nie bylo. wiec sukcesow na tym polu tez brak.

ale za to moja dobra passa w grach live daje mi wiecej zabawy (i pieniedzy). we wczorajszym turnieju naszej ligii zajalem 2. miejsce, co powinno mi dac prowadzenie w generalce, aczkolwiek gora tabeli sie troche zageszcza i moze zabraknac kilku punktow do prowadzenia.

raz przyfarcilem straszebnie: jestem na BB, w reku 4 6 , flop 3 3 6...
w stacku mam jakies 3BB, pula to 5BB. ja all in, przeciwnik call. pokazuje QQ. na turnie wypada 6tka. wracam do gry. pozniej juz twarda gra i koncze jako drugi

w sumie z gierek live wyciagnalem w tym roku jakies 200 eur , co nie jest jakims wielkim wynikiem (finansowo), ale cieszy, bo regularnie koncze w kasie i pne sie do gory w klasyfikacji.

Oleyy1

stalo sie. zaczalem przegrywac...

juz mi sie nawet statystyk nie chce wyciagac, ale ostatnie 20 sng $2,5+0,25 skonczylem poza kasa (troche upraszczam, bo zdarzylo sie w srodku jakies 2. czy 3. miejsce) ale suma sumarum jestem jakies $50 w plecy. dlaczego? nie mam pojecia. pewnie jak zawsze w takich przypadkach to wypadkowa bledow i braku szczescia.

z $410 w tej chwili zostalo $340 (ok. $20 poszlo na MTT, bez wiekszych sukcesow). no, ale jesli wspomniec ostatnie wygrane live to jestem na nich ponad $300 na plusie. moze rzeczywiscie dorzuce ta kase do BR???!!!

okazalo sie, ze jednak prowadze w naszej "lidze". tabelka w linku: http://pokerdelux.lu/forms/player_of_year.php mowi wszystko.

P.S. dziekuje teamowi PS za reklame mojej krwawicy (czyt. bloga) :D

petesam

Gdzie ty grasz te lige? Nie mow ze w Luksemburgu :)

Oleyy1

ano wychodzi, ze tak. tluke tam glownie francuzow :D

Oleyy1 napisał
ano wychodzi, ze tak. tluke tam glownie francuzow :D

Polak potrafi:D Dawaj z nimi:D
Pozdrawiam

Oleyy1

Polak potrafi Dawaj z nimi

staram sie jak moge :) za tydzien kolejna odslona, pozniej 5 maja. musze zrobic sobie lekka przewage, bo potem pewnikiem mnie nie bedzie przez 1 albo 2 turki...

na mile zakonczenie weekendu: jest chyba dla mnie nadzieja (a powoli zaczynalem watpic). odrobilem troszke straconej kasy, gralo mi sie niezle nawet. bez szalenstw, ale ok 30 baksow na + przez weekend to tez cos.

Gdzie w miare dobrze gra sie sng ? tz chodzi mi o to jaki level blindow jest najbardziej optymalny, zeby za szybko nie robil sie all in festival:) na PS blindy sa 10minutowe. Chcialem pograc na FTP sng ale blindy co 5minut wiec troche turbo chyba :/ a wy jak sadzicie ?

Oleyy1

z tych roomow, co znam. nie mam az takiego doswiadczenia jakbym chcial, ale tym co wiem, podziele sie:

everest: blindy rosna co 10 minut, co teoretycznie daje sporo czasu na czekanie na mocne karty. niestety wolne tempo gry niweluje ta zalete. poiom niezbyt wygorowany (mowie o stawkach do $2,5, na $5 jestem rzadkim gosciem). duza zaleta sa niskie oplaty (10% niezaleznie od stawek). w dodatku dzieki bonusowi (+$200) odzyskujesz czesc tej oplaty..

titan poker: poziom wyzszy, blindy co 7 minut. na niskich stawkach sa wysokie oplaty (chyba 20%).

FTP: jeszcze nie probowalem, ale tu maja chyba najciekawsza strukture blindow. po 6 minut, ale rosna "spokojniej" (tzn, jest wiecej poziomow niz na innych roomach).

o party sie nie wypowiadam, bo juz nie pamietam jak tam sie gra.

na FTP blindy sa co 5minut, wplacilem dzis troche na PS i wlasnie zagralem sobie 5sng po 5$ hehe raz 1 miejce, raz 2, raz 3 i dwa razy out :D gralem ponad godzine :) ciezkie te sng w sumie sa:)

qb4
qb4

Na FTP blindy są co 6 minut, ale za to struktura rewelacyjna.
Widac że rośnie na forum liczba graczy na co dzień grająca SNG :D

piachu01

qb4 napisał
Na FTP blindy są co 6 minut, ale za to struktura rewelacyjna.
Widac że rośnie na forum liczba graczy na co dzień grająca SNG :D
I ja sobie dzisiaj zagrałem sng 5$. Dopóki nie zostało nas 5 byłem pierwszy, a potem odpadłem na bubblu. Wniosek? Nie umiem grać jak zostaje mało graczy:)