Skip to forum
Kurs: 180os SNG od ...

Notifications
Clear all

Kurs: 180os SNG od podszewki - kwiecień/maj

29 Posts
14 Users
0 Reactions
9,079 Views
avril1991

Kurs pokerowy: 180os SNG od podszewki

Nagranie: 180os SNG od podszewki - wstęp
Nagranie: 180os SNG od podszewki - fundamenty teoretyczne
Nagranie: 180os SNG od podszewki - metodologia nauki
Nagranie: 180os SNG od podszewki - review gry użytkownika
Nagranie: 180os SNG od podszewki - quiz z niestandardowych spotów

Podstawowe informacje:
• Nazwa kursu: 180os SNG od podszewki
• Trener: avril1991
• Termin: każdy wtorek 19:30-21:00
• Status: Srebro+
• Grupa docelowa: gracze początkujący oraz średnio zaawansowani

Tematyka kursu:

1. Wstęp do turniejów wielostołowych 180 turbo

Informacje ogólne pozwalające lepiej poznać turnieje zanim zaczniemy je grać: winrate, wariancja, potrzebny software, możliwości rozwoju, itd.

2. 180 many od podszewki

Solidnie fundamenty teoretyczne: ręce startowe, tabele push/fold oraz nash equilibrium. Teoria grania w każdej fazie, dobór optymalnych range i zagrań na każdym etapie turnieju.

3. Metodologia SR oraz nauki

Dobór gier i kluczowych rozdań do analizy. Analiza zagrań przy wykorzystaniu HRC, PokerStrategy Equilab, Excel, strony http://www.holdemresources.net

4. User sesion review

Użytkownik przegląda oraz komentuje swoją grę przy czym trener na bieżąco koryguje zagrania oraz tok myślenia przez zadawanie odpowiednich pytań.

5. Quiz z niestandardowych spotów

Użytkownicy dostają rozdanie z prośbą o przedstawianie najlepszej wg nich decyzji w ograniczonym czasie. Po czym trener przedstawia optymalne rozwiązanie.

Reply
28 replies
waski33

zajebiście, bo akurat ostatnio się interere sng :P jakie stawki i jaki poker room wybieramy? :)

Reply
kosciasty

ja czekam na kurz od pierzyny :P

Reply
rybluk

fajnie, obecny.

Reply
avril1991

Witam!

@waski33

180tki na PokerStars ,limity od 0,5$

Pozdrawiam

Reply

super inicjatywa :)!!!

Reply
murek7

Popieram fajna sprawa

Reply

kiedy będzie filmik ze szkolenia bo nie zdążyłem:)

Reply

Napisane przez kanyange
kiedy będzie filmik ze szkolenia bo nie zdążyłem:)

+1

Reply
imgoingtomirage

Link do filmu został dodany w pierwszym poście tematu. Zapraszamy za tydzień - warto :)

Pozdro.

Reply
OcoChodzi

Miał być feedback więc jak dla mnie wszystko bardzo mądrze ułożone, przydatne informacje na start i na długoterminowe planowanie.
Mam pytanie właśnie odnośnie przyszłości - mówiłeś, że z dostępnych materiałów ciężką pracą można przejść 2.5$, wyżej niby też, ale tak nie do końca byłeś przekonany. Mówiłeś, że wtedy raczej potrzebne są prywatne treningi - dlaczego?
Czego np nie mówi się w dostępnych produkcjach o 180 co można usłyszeć od prywatnego trenera, pytam tak ogólnie. Czy tu bardziej chodzi o jakieś triki/"patenty"/specjalne programy/dochodowe linie czy może o wyłapanie leaków w rangu tak niewielkich jak shuffle w jakimś spocie 22+ zamiast 33+(co daje 0.45% zmiany w rangu a przekłada się w longrunie na dużą stratę value).

Reply
avril1991

Witam!

Największa zaletą prywatnego treningu szybkość wyłapywania i łatania leaków, coach dzięki doświadczeniu widzi spoty które gracz pomija w analizie. Ja wszystko co osiągnąłem do tej pory to w 80% współpracy z trenerami lepszymi ode mnie. teraz minimum 2 razy w miesiącu korzystam z tej formy nauki bo chce zawsze być lepszy od graczy na moich stawkach.

Pozdrawiam

Reply
avril1991

Jeżeli ktoś wykonał prace domową z pierwszej lekcji możecie i chce żebym sprawdził proszę podsyłać na 180manturbocoach(małpa)gmail.com

Pozdrawiam

Reply

Świetny trening. Chciałeś usłyszeć jakieś propo odnośnie co byśmy chcieli zobaczyć w kolejnych produkcjach.

Osobiście z chęcią zobaczyłbym coś na temat gry po mr kiedy gramy jako big stack będąc już ITM/semi FT. Jak grać, jak czytać, na co zwracać uwagę grając post flop po wcześniejszym mr.

Pzdr i powodzenia :)

Reply
imgoingtomirage

Odnośnik do nagrania z wczorajszej części kursu znajduje się w pierwszym poście.

Reply
Sebsn122

siema czy trening wczoraj sie odbył, z powodu świat nie udało mi sie na niego dotrzeć a nagrania jeszcze nie widze.

Reply
imgoingtomirage

Napisane przez Sebsn122

siema czy trening wczoraj sie odbył, z powodu świat nie udało mi sie na niego dotrzeć a nagrania jeszcze nie widze.

Trening wczoraj się odbył i nagranie z niego znajduje się w głównym poście wątku.

Reply

Nie wiem czy to przejdzie ale tak sobie myślę, że fajnie by było jakbyś jedną z lekcji (może być ostatnia) zrobił na zasadzie live. Czyli odpalasz powiedzmy 6-8 stolików i grając komentujesz swoje decyzje. Coś na zasadzie tak jak to robią czy Wombacisko czy Uczniak :) .

Oczywiście jeśli nie chcesz, żeby ktoś poznał Twój nick na PS to możesz to zrobić na czyimś koncie :) .

Ale wg mnie wiele osób z chęcią obejrzałoby taką sesję w Twoim wykonaniu.

Pzdr

Reply
Sebsn122

hehe nie było sie na wszystkich albo nie słuchało
Avril mówił że nie lubi live bo są mało efektywne

Reply
avril1991

Witam!

Na chwile obecna nie ma w planach w najbliższym czasie gry live na treningu bo jest w trakcie załatwiania serii niespodzianki.

:truestory:

Oczywiście przypominam o pracy domowej, darmowy trening czeka.

Pozdrawiam

Reply