Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mindsettings overload

40 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
659 Wyświetlenia

gram cash 6max odswiezam bloga bo biore udzial w megabankroll challange

WPROWADZILEM NOWE AFIRMACJE
systematycznie pracuje nad swoja gra, realizuje wyznaczone cele, trzymam sie planu dnia, aktualnemu rozdaniu poswiecam cala uwage, mysle dlugoterminowo, planuje rozegranie reki, konsekwentnie trzymam sie zalozen, akceptuje wystepowanie ujemnych sesji, zawsze szukam najlepszej decyzji

SPRECYZOWALEM CELE na 30 dni
obejrze 30 wideo, zagram 600 rozdan, napisze 60 postow w dziale ocena rozdan i 10 w dziale mindset, prowadze bloga i wpisuje info o kazdej sesji

Odpowiedz
Cytat
39 odpowiedzi

Jeden stolik na początek przygody z pokerem jest jak najbardziej spoko, ale z czasem pewnie zaczniesz się nudzić i zaczniesz za mocno kombinować ze swoimi zagraniami. Polecam wtedy dołożyć sobie 1-2 dodatkowe.

Powodzenia w grze :sdrink

Odpowiedz
Cytat

nl4 5 graczy
hero (6,72euro) na bb - Th As
utg (2,88euro)(totalny fish podbijajacy wszystko i callujacy wszystko )

utg raise 0,08
3 foldy
hero raise 0,35
utg call

FLOP [Ks 3h Jh]
check, check

TURN [Ks 3h Jh 2c]
check, check

RIVER [Ks 3h Jh 2c Qs]
hero allinn
utg call

utg show 5s 9h

3betuje pf bo miazdze jego zasieg random. nie cbetuje bo i tak nie spasuje.
gdy kompletuje strita robie push. wniosek overbety dla value to znakomita bron na luzno callujacych fishow.

Odpowiedz
Cytat

nl4 6 graczy
hero (4,28euro) na utg - 5s 5c
utg+1 (7,92)(luzne calle preflop, postflop nie zauwazylem blefow )
sb (3,78)(brak danych)

hero raise 0,20
utg+1 call
sb call
3 foldy

FLOP [9d 4d 3s]
sb check
hero bets 0,40
utg+1 call
sb folds

(cbetuje z zamiarem spasowania przebicia)

TURN [9d 4d 3s 3c]
hero check
utg+1 bet 1,00
hero folds

moim zdaniem byl to solidny fold przy overcarcie i parze na stole.

Odpowiedz
Cytat

Pamiętam jak około roku temu zakładałem mojego bloga miałem takie same podejście samokontrola i motywacja a że przy okazji ktoś zobaczy może skomentuje uważałem za dodatkowy plus także ja też daje ., podzielam poprzednika że jeden stół jest dobry na start ( początek gry w pokera freerolle 1 stół a potem tylko powiększałem ) Pozdrawiam _biggrin:

Odpowiedz
Cytat

nl4 6 graczy
hero (4,32euro) na co - Jd Th
utg+1 (1,54)(duzo limpuje preflop, widac bylo ze nie radzi sobie z moimi openraise'ami, powoli zaczyna tiltowac przez moja agresje oraz wysokosc moich betow preflop i postflop)

utg+1 call 0,04
hero raise 0,20
4 foldy
utg+1 call 0,20

FLOP [6s 9h Jh]
utg+1 check
hero allinn
utg+1 call

utg+1 show 3d 3c

overbet na tiltujacego fisha kocham te zagranie

Odpowiedz
Cytat

strasznie sie pogubilem. taki wniosek po analizie strategii kilku dni ostatnich dni. gram jakbym siedzial w barze na maszynie i czekal na sciane wisienek- taka ocena.
calluje cbety na flopie bez kontaktu z boardem.
openraiseuje z zamiarem foldniecia 3beta a potem calluje go
. gram bez skonfigurowania mojego nastawienia przed wlaczeniem softu
nie mysle jak panowie po drugiej stronie ja gram jak oni
calluje river jakbym gral na zapalki

ale dosyc tego zaczynamy od przychamowania. roll w gore troszke ale powinno byc mega lepiej.

- LADUJE NA PULPICIE :

MINDSET PREKOMP
OBSERWACJA STOLU I WYLAPYWANIE SKRAJNOSCI U GRACZY
KOMENTOWANIE AKTUALNEJ AKCJI
OKRESLENIE WARUNKOW FOLDU
DEDUKCJA ZAKRESU RYWALA

Odpowiedz
Cytat

UNIBET nl4 4 graczy
sb(4,03)
hero (4,03euro) na bb - Qd5d
utg (3,49)
btn (9,61)

brak danych o graczach

utg call
btn call
sb call
hero check

FLOP [3h5s5c]
sb bets 0,04
hero raises 0,12
utg calls
btn folds
sb raises 0,2
hero call
utg call

(trafiam flop. przebijam udajac tutaj bluff (bo kto by przebijal z takim ukladem przy suchym boardzie) i by nie wzbudzic podejrzen callem, po przebiciu mnie calluje by ukryc sile)

TURN [3h5s5c] 9d
sb bet 0,38
hero raises 0,76
utg fold
sb call

(tu nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze minirais wyglada fishowato i nigdy nie bedzie foldowany, a buduje fule)

RIVER [3h5s5c] 9d 2h
sb bets 1,14
hero raises 3,03 and is allinn
sb call

Odpowiedz
Cytat

dostalem w promocji aprill mission cashticket na NL10 o wartosci 10 euro. po zorientowaniu sie w roznicy poziomu graczy miedzy nl4 a nl10 z czystym sumieniem gram biletem nl10 a w razie porazki i straty biletu kontynuuje gre na tym samym limicie reszta pieniedzy. pozatym doszlem do wniosku ze wole grac middle stack strategy niz big

Odpowiedz
Cytat

UNIBET nl10 6 graczy
sb(1,71) (calling station)
bb(8,98) (nit)
hero (8,65) na utg+1 - 5c5d

hero bet 0,4
sb call
bb call

FLOP [4h 5s Qh] (pot 1,2)
sb bet 0,1
bb call
hero raise 1
sb fold
bb call

TURN [4h 5s Qh] Kd (pot 3,3)
bb check
hero bet 2,0
bb allinn
hero call

jestem bardzo zadowolony z rozegrania tej reki wlasnie tak chce rozgrywac sety betsizing tez dobry

Odpowiedz
Cytat

UNIBET nl10 3 graczy
bb(6,04) (standardowy gracz)
hero (4,96) na btn - KdTd

hero bet 0,3
sb fold
bb call

FLOP [3h Ks 8h] (pot 0,65)
hero bet 0,4
bb raise 1,1
hero allinn
bb call

(dobry push niestety na riverze spada karta kompletujaca draw do koloru i trace stack)

Odpowiedz
Cytat

postanowilem zagrac sobie dzisiaj freerolla o 16. jest zajebisty max 1000 graczy a 50 miejsc platnych. kazde z nich to ticket do dowolnego mtt o wartosci 1 euro

Odpowiedz
Cytat

UNIBET nl10 5 graczy
sb (14,46)
hero(4,92) na bb

3 foldy
sb bet 0,35
hero call

(gracz bardzo agresywny otwiera podbiciem z small blinda wiec klasyfikuje jako steal)

FLOP [Tc Kh 5h] (pot 0,7)
sb bet 0,35
hero call

(trafiam 2 pary. z uwagi na styl gry przeciwnika i fakt ze jest nas w rozdaniu tylko 2 postanawiam grac slowplay i wrzucac stack nawet jesli uzupelni sie draw do koloru)

TURN [Tc Kh 5h] 8s (pot 1,4)
sb bet 0,7
hero call

RIVER [Tc Kh 5h] 8s 9c (pot 2,8)
sb bet 1,4
hero allinn (3,52)
sb call

sb show QsQd

(wydaje mi sie ze jest to jedna z bardzo niewielu sytuacji gdzie slowplay jest zajebistym rozwiazaniem)

Odpowiedz
Cytat

w tickecie prawie 30euro i ok 100 flopow do zobaczenia. ostatnio duzo filmow ogladam podobaja mi sie autora PanDuzePe ciekawy punkt widzenia

z analizy ostatniej gry wychodzi ze powinienem przedewszystkim regularniej grac bo bledow wiekszych nie zauwazylem

Odpowiedz
Cytat

UNIBET nl10 5 graczy
btn (10) (bardzo agresywny preflop gracz, natomiast postflop robiaca straszne calle czyli moj cel)
hero(12,54) na bb [Jd7c]

3 foldy
btn call
hero check

FLOP [4s 9s 7h]
hero bet 0,5
btn call

TURN [4s 9s 7h] 3d
hero bet 1,8
btn call

RIVER [4s 9s 7h] 3d 2s
check, check
btn show 4hKd

Odpowiedz
Cytat

tickiet wyrobiony. co ciekawe mam w polowie spelnione warunki by dostac kolejny, trzeci ticket tym razem nl25 do obrotu. a fishe czekaja na mnie) dzieki uni***

Odpowiedz
Cytat

wklejam dwa ultra agro rozegrane rozdania;

nl10 6 graczy
bb(5) - wlasnie sie dosiadla do stolika
utg+1 - hero [JdQs]
--------
hero bet 0,35
bb call
4 foldy
FLOP [Ad Jc Qc] pot 0,75
bb check
hero bet 0,5
bb raise 1,37
hero raise 2,5
bb fold

nl10 6 graczy
bb(24,29) - agresywny valuebetujacy gracz ale malo selektywny
sb(6,47) - hero [4d5d]
--------
4 foldy
hero bet 0,3
bb call
FLOP [Ah 2h 3d] pot 0,6
hero bet 0,3
bb raise 0,8
hero raise 2
bb raise 5,45
hero allinn
bb call

bb show [3c2c]

Odpowiedz
Cytat

BLOG MOTYWACYJNY. PODEJSCIE DRUGIE
poprzedni roll wyplacilem (czego żałuje, a z drugiej strony moze nauczy mnie to szacunku dla rolla) i mialem przerwe od pokera (kilka miesiecy chyba). potem dostalem 5euro nodeposit na mlodym roomie i w niecale 3 miesiace mam 100euro+ moze w tym roku przejde jeszcze jeden limit? pisze to, bo sukcesy zapisane gdzies to zastrzyki motywacji, duzo myslalem o kwestiach mindsetowych i mam inne podejscie do GRY. duuuzo pracy z filmami Leszka nt mindsetu.

Odpowiedz
Cytat

CEL GŁÓWNY - rozwój moich umiejętności, podejmowanie niesamowicie kreatywnych decyzji, praca nad słabymi stronami mojej gry, budowanie rolla pozwalającego mi grać coraz wyżej, czerpanie radości z pokera, z odkrywania nowych sposobów rozgrywania moich układów, z progresu, z przewagi nad przeciwnikami. By to osiągnąć, musze skupić sie na:
-rozwoju. poprzez wnikliwą analize wybranych rozdań, minimum 5 minut na reke, określam range'e i znajduze lepszą linie gry na każdym stricie. Oprócz tego czytam forum ps.com, artykuly, ogladam filmy, glownie nt mindsetowych kwestii
-przestrzeganiu rutyny startowej, skupieniu sie tylko na stolikach gdy gram
-wyciąganiu wniosków z kazdej sytuacji, kazdy zauwazony błąd to okazja do nauki, kazdy postep to motywacja do dalszej pracy, wiec lepiej wszystko zapisywac
-regularnej grze

CEL 1 - gram minimum 1 sesje dziennie, minimum 30 minut, (2 stoliki, NL4)
CEL 2 - analizuje wnikliwie minimum 1 rozdanie dziennie, minimum 5 minut
CEL 3 - od zera do NL25
CEL 4 - obieranie kreatywnych nieszablonowych linii

PLAN:
NL10-25bi
NL25-30bi

RUTYNA STARTOWA
-pol godziny przed sesja relax, spacerek, i kierowanie mysli w strone idealnych decyzjach, rozciąganie sie, wizualizacje
-przygotowanie pokoju, muzyka
-cwiczenia oddechowe + wizualizacje celu, potem wizualizacje agame
-afirmacje, wygodna pozycja, ciesz sie gra

AFIRMACJE
-DECYZJE - to nimi sie wygrywa
-gdy otworzysz stol, mysl juz tylko o nim
-komentuj na glos zagrania przeciwnikow, ich tendencje, ich slabosci
-nie spiesz sie, usiadz wygodnie, pomysl, zrelaxuj sie,
-ustal linie i badz konsekwentny
-wyłapuj tendencje i manipuluj timingiem

Odpowiedz
Cytat

biore udzial w mega bankroll challange. moj roll to:
titan 20usd
betnet 25,40 euro

gram nl4 dwa stoly 200rak dziennie plus 1 wideo nt mindsetowe dziennie plus analiza i aktywny udzial w forum oceny rozdan. gram na betnet. gdy strace roll na betnet gram titan i schodze na nl2

Odpowiedz
Cytat