Skip to forum
Kurs: Modelowanie g...

Notifications
Clear all

Kurs: Modelowanie grindera maj/czerwiec

18 Posts
6 Users
0 Reactions
3,749 Views
avril1991

Kurs pokerowy: Modelowanie grindera

Nagranie: Modelowanie grindera: handreading
Nagranie: Modelowanie grindera: handreading - wybrane rozdania
Nagranie: Modelowanie grindera: o grze na final table z tomekgchm
Nagranie: Modelowanie grindera: gra na żywo
Nagranie: Modelowanie grindera: steale i resteale

Podstawowe informacje:
• Nazwa kursu: Modelowanie grindera
• Trener: avril1991
• Termin: Poniedziałki 21:00-22:30 (12.05, 26.05, 09.06, 16.06, 24.06)
• Status: Srebro+ (nagrania video Złoto+)
• Grupa docelowa: średnio zaawansowani

Tematyka kursu:

Lekcja 1: Handreading

1) Czynniki pomagające w handreadingu

a) preflop

1. pozycja
  2. rozkład stacków na stole
  3. fazy turnieju
  4. statystyki
  5. notatki

b) postflop

1. struktura boardu
  2. betsizing
  3. ilość graczy w puli
  4. SPR (stack to pot ratio)

2) System

a) rozkład range przeciwnika na cześć pierwsze

1. made hands
  2. draw
  3. air

b) manipulacja rangem

Część 1: Analiza całego turnieju
Część 2: Wybrane rozdania

Lekcja 2: Gra na final table

1) Adaptacja do stołu

1. gracze pasywni/tight/agreswyni
  2. stosunek dobrych graczy do rekreacyjnych

2) ICM abuse

1. wykorzystywanie modelu ICM w zróżnicowanym rozkładzie stacków
  2. folding wars

3) Niestandardowe linie

1. open limp
  2. minraise/fold na shallow stacku
  3. utrzymywanie shorta przy życiu

Lekcja 3: Steale i resteale

1. Matematyka stealowania i restealowania
  2. Konstrukcja range
  3. Adaptacja do różnych przecinków w wojnie blindów
  4. Pasywna obrona Big Blinda

Reply
17 replies
avril1991

Zapraszam do przesyłania HH z całych turnieji, wraz z gościem będziemy dokładnie analizować na najbliższym treningu. Do usłyszenia w poniedziałek.

Pozdrawiam

Reply
avril1991

Ponawiam prośbę o przesyłanie HH ze szczególnym naciskiem na te z duża ilością gry postflop. Stawki dowlne preferowane 3R. Swoje pliki wysyłajcie pod 180manturbocoach(małpa)gmail.com

Reply
Johnii141

siema

Wpisywales e-mail z palca?

to literowka z tym caoch? czy taki e-mail?

Reply
avril1991

Przepraszam najmocniej już poprawione.

Reply
imgoingtomirage

Cześć.

Nagranie z wczorajszego treningu znajdziecie w pierwszym poście. Zapraszamy za tydzień! :)

Pozdrawiam.

Reply
vonsjnr

za tydzień chyba nie, bo trener jest za granicą :fdrink

Reply
avril1991

Witam!

Dziś będziemy kontynuować temat handreadingu, doszedłem do wniosku ze temat nie został wystarczająco wyczerpany. Materiałami będą wybrane rozdania aby zmaksymalizować skupienie na temacie. Ponownie będzie pomagał mi Rostek42. Przypominam również że nagranie będzie dla statusów złoto więc zapraszam wszystkie sreberka chcące skorzystać z tej wiedzy. Słyszymy się o 21.

Pozdrawiam

Reply
imgoingtomirage

Witam.

Wczorajsze nagranie treningu znajduje się już w dziale video. Chciałbym przypomnieć, że lekcja, która miała się odbyć za tydzień zostanie odwołana, z powodu zabawy, którą dla Wasz przygotowaliśmy. Zachęcamy do udziału, więcej szczegółów znajdziecie tutaj: polowanie na staff.

Pozdrawiam.

Reply
OcoChodzi

Będzie feedback, tym razem trochę mniej pozytywny, ale w dobrej wierze. Chyba ta Majorka tak Cię rozleniwiła:D

Tak jak sam zauważyłeś w nagraniu nr2: dwie ręce omówione a 45min minęło - co więcej co do 1 ręki to 30 sekund rozumowania - nie ma nad czym się rozwodzić - bez pozycji top pair no kicker na reraise i call to oczywisty fold. Albo nas wyblefują albo już jesteśmy prawie drawing dead.
Nic w tym spocie nie przemawia za callem - do callowania turn'a dobra dla nas karta(9,J) spada w 10,5% przypadków jeśli założymy, że przeciwnicy nie mają J w swoich kartach, więc dopiero po takich oddsach rozważałbym dołożenie.

Myślę, że nie jestem osamotniony w chęci zdobywania jak największej wiedzy ze 180, a 5 rąk z SnG/1.5h to nie jest najwięcej ile da się przeanalizować także trzymam kciuki żeby było więcej, lepiej:)

Jeśli można to mam też pytanie co do spotu z 88(już bardziej skomplikowanym). Nie jestem pewny swojego rozumowania.
Przeciwnik ogarniający wie jak dużo mamy tam air. Zgadzamy się, że sety, JJ raczej będzie callował. Może 3betować/callować z overcartami ale tak jak mówicie częściej je zrzuci.

Natomiast rozchodzi się o to, co robić z małymi pocketami - 33,55-99 i może takie karty należy 3betować dla protekcji? Grając taki reraise 420 do puli 340 musi się on udać w 55% i dokładnie tyle lub więcej % naszego rangu spasujemy na jego reraise. (420/(340+420))

Jeśli otwieramy 22+,ATs+,KTs+,QTs+,JTs,AQo+ (142) to pasujemy np 33, 55-88, AJs+,KJs+,QJs,AQo+(78) => 78/142 = 55%

Jeśli otwieramy 22+,ATs+,KJs+,QJs,AQo+ (130) to pasujemy to samo co wyżej czyli 78/130=60%

Lepiej w tym spocie callować parki poniżej TT czy 3betować?
Chyba wyszło z obliczeń, że z overkartami 3bet w tym spocie jest dobry?

Na koniec dodam, iż "180os SNG od podszewki" jest najlepiej przygotowanym materiałem z jakim się spotkałem dlatego oczekiwania wobec Ciebie rosną i stąd ten feedback:)

Reply
avril1991

Zamysłem serii było pokazanie jak analizować pod kątem handreadingu, na przykładach. "Daj wędkę, nie rybę". Mało rozdań? Proces jest żmudny, czasochłonny i nie chcieliśmy nic pominąć. Ten koncept zmienia sposób podejścia do każdej ręki, podczas gry mamy łatwiejsze jeśli posiedzimy nad rozdaniami w ten sposób. Oczywiście dziękuje za feedback i wezmę pod uwagę przy projektowaniu kolejnego cyklu szkoleń.

Co do ręki pytasz o decyzje przeciwnika po naszym c-becie?

Reply
OcoChodzi

Tak. Pytam jaka linia przeciwnika jest najlepsza jeśli chodzi o małe parki a jaka jeśli chodzi o overkarty?
Wydaje mi się, że z wyliczeń powyżej wyszło, że jego reraise na nasz cbet jest zawsze profitowy, co nie znaczy, że jest to najlepsza linia.

Reply
avril1991

Oczywiście można raisowac ten board i będzie to działać vs racze typu ABC nawet zamieniając mniejsze pary w blef. Nie widziałem jednak tego typu zagrania w niczyim arsenale. Rozdanie jest z limitu 2,5 więc na dzień dzisiejszy nie potrzeby tego stosować ale sam koncept jest interesujący warty i przetestowania.

Moim zdaniem będąc na pozycji lepiej zagrać call i obejrzeć turna, o ile flopy sa cbetowane do bólu ze 100% to turny są grane bardzo szczerze.

Nie ma tu niestety czarno-białej odpowiedzi ale szedłbym w kierunku raisowania najniższych (3 para do boardu i słabiej) oraz samych overcard a callowania nutsów, średniego SD oraz drawów (minimum OESD).

Reply
imgoingtomirage

Wczorajsze nagranie znajdziecie podlinkowane w pierwszym poście :)

Reply

Fajny live session dziś. Przydałby się jeszcze jeden lub z dwa. Tak żeby zobaczyć jakąś akcję na semi FT i na FT :)

Pozdro

Reply
avril1991

Witam!

Ostatnia lekcja odbędzie w najbliższy wtorek tj. 24 czerwca o 19.30. Zapraszam do przesyłania rozdań gdzie byliście w sytuacji steal/resteal. E-mail: 180manturbocoach@gmail.com

Do usłyszenia!

Reply
imgoingtomirage

Wczorajsze nagranie z sesji na żywo znajdziecie w pierwszym poście tematu oraz dziale video :)

Reply
imgoingtomirage

Cześć.

Także wczorajsza, już ostatnia część tego kursu, w której gościem był Miloszpoker2, pojawiła się w dziale video.

Jeśli macie jakieś propozycje lub feedback to bylibyśmy wdzięcznie jeśli zechcielibyście się nim podzielić.

Pozdrawiam.

Reply