Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] System nagradzania - feedback!

198 Posts
56 Users
0 Reactions
17.5 K Views

Witam wszystkich.

W tym wątku możecie zamieścić swoje uwagi, propozycje i krytykę na temat Systemu nagradzania PokerStrategy.com.

Zapraszamy do dyskusji.

Filip

197 replies
bMh
bMh

Przede wszystkim drazni mnie faworyzacja poszczegolnych platform. Chodzi mi dokladnie o ilosc przyznawanych SP za 1$/€ rake. Na platformach w tej samej sieci sa nawet roznice.

mamoto

to ja podam linka, żeby każdy wiedział co ma oceniać

Sytem nagradzania PokerStrategy

Sam napisze swoja ocene w tym watku jak znajde wiecej czasu i ochoty ;)

Urbi23

Przede wszystkim drazni mnie faworyzacja poszczegolnych platform. Chodzi mi dokladnie o ilosc przyznawanych SP za 1$/€ rake. Na platformach w tej samej sieci sa nawet roznice.

Również uważam to za nie sprawiedliwe, natomiast domyślam się, że jest to związane z procentem rake jakie PS dostaje od platform i pod tym względem przelicznik (StrategyPoint/1$ zarobiony przez PS) jest takie same dla każdej platformy.

Mimo to, zwiększyłbym zdecydowanie ilość SP na Starsach, bo nowi nie mają praktycznie szans na zdobycie wyższego statusu

BloodyB

Nie podoba mi się to, że jest taka duża różnica między nagradzaniem nowych graczy, a tych co najwięcej zarabiają dla PS. Dla każdego nowego gracza PS ma świetną ofertę: 50$ + 100$, studnie wiedzy, możliwość zdobywania większych statusów itp. Jednak mam wrażenie, że PS nie zależy tak strasznie na aktywnych graczach, którzy zarabiają dla PS najwięcej. Oczywiście daje forum, świetnych trenerów, co raz to nowe filmiki i jest do naprawdę pomoce w grze. Jednak chyba dla graczy np z diamentowym statusem nie jest to wcale taka świetna oferta.

Sam osobiście ciągle się uczę i staram jak najwięcej czerpać z PS. Jednak kiedy osiągnę już jakiś wyższy poziom na pewno będę myślał o jakieś platformie nie związanej z PS, gdzie będę miał np większy rake back. Myślę, że PS powinno pomyśleć jak zatrzymać przy sobie najaktywniejszych graczy. Najskuteczniejszą metodą było by np dodawanie większego RB dla diamentów. Jestem pewien, że spowodowałoby to ich duży przyrost ;) Bo PS nie przyciągałoby już tylko nowych początkujących graczy, ale również tych z wysokich limitów, którzy już swoje potrafią.

Mam nadzieje, że moja opinia będzie przydatna ;)

Popieram w 100% to co napisali bMh i BloodyB. Ciekawym rozwiązaniem byłoby przyznawanie "nagród" za utrzymanie danego statusu przez określony czas (np. coś w stylu mansion boostów)

BloodyB napisał
Nie podoba mi się to, że jest taka duża różnica między nagradzaniem nowych graczy, a tych co najwięcej zarabiają dla PS. Dla każdego nowego gracza PS ma świetną ofertę: 50$ + 100$,...

I tu jest zagadka dla mnie... nie moge sie nigdzie doszukac kiedy uwalniane jest to dodatkowe 100$ z bonusu poczatkowego. Chyba na forum doczytalem sie, ze po 5000 raked hands. A co z ludzmi, ktorzy leca same SnG i MTT? Jak Oni maja wyrobic te dodatkowe 100$ ???

//Post zdecydowanie w złym temacie. Chcesz o coś zapytać- napisz w dziale pomocy. Ten wątek służy do innego celu. Qsy.

Urbi23 napisał
Również uważam to za nie sprawiedliwe, natomiast domyślam się, że jest to związane z procentem rake jakie PS dostaje od platform i pod tym względem przelicznik (StrategyPoint/1$ zarobiony przez PS) jest takie same dla każdej platformy.

Mimo to, zwiększyłbym zdecydowanie ilość SP na Starsach, bo nowi nie mają praktycznie szans na zdobycie wyższego statusu

W tym przypadku to wynika raczej ze sposobu przyznawania VPP, a nie przelicznika SP. Problem dotyczy stawek mikromikro FR, bo np. na NL10 już coś leci, na NL25 i wyżej jest już dość godnie. Na SH zmienili system i nawet na NL2 lecą VPP (chyba).

AmraamPL

Rozumiem ze PS musi uzbierac kase na kolejnych graczy, utrzymac ekipe, servery itp.
Ale panowie troche wiecej dla graczy co maja wyzszy status.
Przepraszam ale koszulka za diament... no sorki napewno wiecej zarobiliscie na mnie by wyplacic kase jednemu nowemu i jeszcze sporo wam zostalo.
Moim zdaniem koszulka powinna byc juz od platyny a cos wiecej za diament, nie wiem co jakis zestaw do gry w pokera.

Lub np wprowadzic jakis zestaw nagradzania polskiej top100.

Albo stworzyc sklepik gdzie mozna po przekroczeniu danej ilosci punktow na cos je wymienic (na przykladzie titana i pewnie innych platform)

Urbi23

Dla mnie największym feedbackiem byłaby mimo wszystko możliwość DOPISANIA KONTA NA P* DO PS !! :f_biggrin:

BloodyB i Urbi23 bardzo dobrze mowią, dołączam się do ich opinii :)

Zeinabel

Moim zdaniem najlepszą sprawą byłby sklepik z różnymi rzeczami, które można zakupić za PS, oczywiście ceny musiałby być odpowiednio wysokie ale zawsze jakiś tam bonus i sens zdobywania punktów.

Myślę o takich rzeczach jak książki, licencję do PT i HM, koszulki PS itd, może zestawy pokerowe, uśmiech Simoo odciśnięty w betonie itd.

Pozdrawiam.

marcinshark

zgadzam się całkowicie, powinno być coś co utrzyma dobrych graczy na PS
poker online cały czas się rozwija, powstają co chwile różne fora co nie tylko przyciągają nowych ale i też nagradzają finansowo stałych graczy co przynoszą im dochód
mam konkretnie na myśli status Platyny i Diamenta,od których widac że ci ludzie naprawde grają
co do systemu nagradzania sklepik, kasa, czy co innego mi osobiście nie robi różnicy
ważne aby był jakiś cel oprócz tych punktów
mam nadzieję, że PS poważnie potraktuje przemyślenia niektórych użytkowników i nie da się w tym prześcignąć innym konkurencyjnym firmom

"Oferta" dla diamentów jest conajmniej śmieszna... Nic się za niego nie dostaje, bo ani nie ma jakichś mega zaawansowanych artów ani treningów, a co mówiąc o profitach.

piachu01

hasiek napisał
"Oferta" dla diamentów jest conajmniej śmieszna... Nic się za niego nie dostaje, bo ani nie ma jakichś mega zaawansowanych artów ani treningów, a co mówiąc o profitach.

A na wykresie wygląda tak fajnie;)

Roi sie teraz od affilate którzy oferują 50%-60% rakeback prawie na każdym europejskim roomie, dlatego dziwie się mocno niektórym, no ale cóż oni wam platynki ani diamencika nie dadzą:P

Ej ale skończcie też z pitoleniem że tak powiem, bo miał być temat z propozycjami, to teraz płaczecie jak małoletnie dziewczynki, którym urwała się główka od lalki. Miały być wasze propozycje. A piszecie "oferta dla diamenta jest śmieszna". Więc napisz chociaż "CHCĘ DUŻO KASY DO ŁAPY". Przynajmniej jakaś konkretna wypowiedź by to była.

Też trochę realizmu. Jak mówicie o różnych "forach". Cóż puste forum to może wam i oddawać dużo ze swojego udziału, nie wiem bo nie oglądałem wszystkich ale z tego co wiem to zwykłe forum każdy może se machnąć, a zapewnić regularne treningi/filmiki to co innego.

Jak nie macie jakichś pomysłów, bo cóż, gdyby każdy ich miał kilkadziesiąt to już dawno coś by się zmieniło i może by nie było tyle narzekania, to oceńcie te formy promocji jakie są. Np. widzę dużo tych "RAKE RACE" teraz chyba 3 na różnych platformach. To chyba jest sposób nagradzania użytkowników, więc skrobnijcie 2 słowa czy to jest dobra sprawa czy nie. Czy organizowanie takich akcji ma sens. W szczególności pewnie by się tu przydała opinia kogoś kto poważnie zawalczył w takim wyścigu, np. peterson506. Czy macie pomysł innej lepszej promocji.

Sięgając trochę pamięcią przypominam sobie osobiście niedawną akcję nowego kapitału startowego na Pacific Poker. Na pewno chyba ten room też wyszedł temu naprzeciw i pokrył część kosztów, żeby ktoś tam zaczął grać, ale wydaje mi się że była to kosztowna operacja. Więc warto ocenić, czy ta cała akcja miała sens. Według mnie nie do końca. Ten room ma IMHO pewne poważne problemy z liczbą stolików i softem. Plusem tej akcji było owszem, że dostali masę uwag a propos swojego softu, i jak to obwieszczał u nas news, zdecydowali się ten soft poprawić. Natomiast ilość graczy, z pewnością podskoczyła, ale jeśli 30 % tamtejszych graczy to będzie PS to też nic rewelacyjnego :P

Mam nadzieję że nie jestem totalnie w błędzie ale wydaje mi się, że system nagradzania użytkowników to właśnie również te wszystkie akcje dookoła a nie tylko gromadzenia SP -> statusy.

Też nie wiem jakie mogą być priorytety diamentów, ale żaden nie skrystalizował tutaj swoich myśli. Więc skrobnijcie jakieś konkrety, zamiast marudzić to np:
"skoro tyle harujemy na ten diament, to chcemy mieć wszystkie arty w pierwszej kolejności przed innymi sekcjami", "zamiast hipotetyczny sklepik z odzieżą dajcie $ to sami se kupimy" , "chcemy więcej treningów takich a takich".

A jak ktoś pisał o dopisaniu konta z P* do PS po fakcie, to owszem też bym chciał, ale to pobożne życzenie a nic wspólnego z systemem nagradzania. P* nie odpuści ni grosza jeśli ktoś się tam dopisał bez polecenia z PS lub z innym poleceniem, i niestety koniec w temacie. Też mam taki problem ale nic nie poradzę. W końcu poszedłem na PP ;P

Bielanek

Najbardziej odpowiedni byłby po prostu dodatkowy rakeback. PokerStrategy zarabia na nas określoną kwotę z naszego rake'u to mogą oddawać z tego jakiś procent w zależności od statusu. Od taki sobie pomysł moim zdaniem odpowiadał by większej ilości graczy.

Pozdrawiam

SKAMONE

To prawda.
Jest coraz więcej, coraz lepszych ofert, a Pstrategy stoi w miejscu.

O ile rzeczywiście oferta dla ludzi zaczynających przygodę z pokerem jest jak
najbardziej zadowalająca, to wyżej to już totalne dno.

Ja też nie zamierzam już długo kontynuować "współpracy" z PS.

Zamierzam przez najbliższy rok grać dużo, a w takim wypadku, nawet parę procent rakebacku więcej czy inna forma nagradzania, robi spooorą finansową różnicę.

Poza żenującym poziomem nagradzania lojalności dużo lub grubo grających graczy, a raczej jej brakiem, w postaci większego rakebacku czy innych materialnych udogodnień, pozostaje kwestia kiepskich jakościowo lub braku materiałów dla graczy bardziej zaawansowanych.

Zdecydowanie bardziej opłaca się opcja : większy rakeback gdzie indziej/bonusy - abonament na CR/DC/UP itd itd, gdzie mam naprawdę filmiki od prosów = i tak jeszcze sporo zostanie.

Przez chwilę był Lary i choć nie gram S&G naprawdę zapachniało profesjonalizmem, ale jak się okazało to była tylko chwila.
Pzdr

Z Larrym18 bylo o tyle ciekawe ze dal 2 ponadprogramowe treningi.
Przedostatni byl z Bankroll Management. A ostatni z Psychologii.

A na powaznie to co ma piernik do wiatraka ? No byly fajne treningi fajnego trenera, ale nagle postawil sie w takich okolicznosciach ze jak to mawia moj znajomek "przyszlosci nie widac". Nie widze zwiazku z tym topiciem. Ale tylko tego fragmentu o Larym. Bo pozostala czesc to byl przynajmniej konkret, "chcemy $$" :).

Sprawa jest jednak taka, ze przy wiekszej niemieckiej spolecznosic podejrzewam, ze musielibysmy zaproponowac jakis naprawde dobry "PROGRAM" zeby to zostalo wprowadzone.

No coz, kazdy by chcial wiekszy RB. Wiadoma sprawa. Kasa za Strategy Pointsy...w formie sklepiku...prawie marzenie :) Ciekawa sprawa, że nawet jakby to ruszyło, to wypłaty za te wszystkie do tej pory SP to byłaby rwąca rzeka $$. Bardziej się spodziewam czegoś w stylu promocja "Gladiator" na PartyPoker. Dla przypomnienia, było to coś w stylu że jeśli ugramy daną liczbę PP dziennie 15/20 dni w miesiącu to dostajemy instant cash $$. Tutaj jednak dane z pokerroomów spływają z opóźnieniem, zatem prawie niewykonalne. Ale idąc tym tropem, może rzeczywiście coś na wzór BOOSTów na Mansion. Utrzmyanie danego statusu 3 miesiące z rzędu = $. Utrzymanie go przez 6 miesięcy = $$$.