Witam pokerową społeczność ![]()
A więc coś o sobie:
Mam na imię Maciej, za sobą już 22lat i jestem podobno na drugim roku studiów
(Menadżer sportu). I w sumie nie mam co więcej pisać bo jak na razie nie zapisałem się do księgi guinessa ani nie występowałem na olimpiadzie ;p, jedynie mogę się pochwalić tym że na Mistrzostwach Akademicki z szkół niepublicznych w trójboju siłowym zająłem 2 miejsce ;).
Moja pokerowa przygoda zaczynała się dość dawno temu ale bardziej traktowałem to jak zabawę i powolną budowę roll'a na NL2. Ogólnie zawszę od kiedy pamiętam grałem FR i tak samo będzie podczas prowadzenia tego bloga. Jestem dość nie typową osobą bo większą przyjemność sprawia mi nauka pokera z analizy i oglądania filmików niż sama gra ;D.
Ogólny powodem pisania tego bloga jest chęć dzielenia się wynikami, rozegranymi rączkami i pewnie jakimiś kawałeczkami muzycznymi
A w szczególności konwersacją z wami
Chciałbym też zmotywować się do większej ilości rozgrywanych rąk w poksa i stałego polepszania swoich umiejętności.
Drugim zaś powodem pisania tego bloga jest fakt że już parę razy zmagałem się z wbiciem na nl10 z mizernym skutkiem a dokładnie cztery razy. Robiłem strzały z 30bi i schodziłem po 20bi. No niestety po 4 próbie odechciało mi się zupełnie grać w pokera. Lecz po tygodniu stwierdziłem, że nie zrezygnuje bo za dużo czasu poświęciłem na naukę tej gry i ona sprawia mi dużo przyjemności.
Oczywiście, żeby nie było popełniałem błędne decyzje lecz więcej było takich akcji gdzie R mnie wieszał
Co jest teraz:
Po rozmowach z wieloma graczami z większym doświadczeniem, stwierdziłem że większy profit przy mojej grze i moich umiejętnościach będę miał na zwykłych stołach. A więc od rozmów do czynów
Tak wyglądają początki Nl5 z zwykłych, niestety po wczorajszym i dzisiejszym dniu wykres lekko opada z powodu wariancji. Ale nie łamie się i dalej będę rzeźbił ![]()

Głównymi hasłami są:
„Nie pod ilość rąk, tylko pod jakość podejmowanych decyzji”
„Spokojnie, mądrze i do celu”
Troszkę danych:
Obecnie stan Rolla to 200$
Gram NL5 FR 12-14 stołów
Cele:
-spokojnie wbić 30bi na NL10 FR zwykłe stoły
-utrzymać się do końca roku na NL10 i budować roll'a na NL25
-codziennie analizować 3 ręce z forum lub z HM2
-w tygodniu przeanalizować 2 filmy szkoleniowe
-grać spokojnie i podejmować jak najlepsze decyzje
No i w ramach zakończenia dodam jakąś muzyczkę, która mi dziś towarzyszyła podczas gry:
, A
, 9
, 10

(two pair, tens and nines).