Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kolejny obywatel, który chce coś osiągnąć - ProForget

45 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,296 Wyświetlenia
ProForget

Witam pokerową społeczność :D

A więc coś o sobie:
Mam na imię Maciej, za sobą już 22lat i jestem podobno na drugim roku studiów ;) (Menadżer sportu). I w sumie nie mam co więcej pisać bo jak na razie nie zapisałem się do księgi guinessa ani nie występowałem na olimpiadzie ;p, jedynie mogę się pochwalić tym że na Mistrzostwach Akademicki z szkół niepublicznych w trójboju siłowym zająłem 2 miejsce ;).

Moja pokerowa przygoda zaczynała się dość dawno temu ale bardziej traktowałem to jak zabawę i powolną budowę roll'a na NL2. Ogólnie zawszę od kiedy pamiętam grałem FR i tak samo będzie podczas prowadzenia tego bloga. Jestem dość nie typową osobą bo większą przyjemność sprawia mi nauka pokera z analizy i oglądania filmików niż sama gra ;D.

Ogólny powodem pisania tego bloga jest chęć dzielenia się wynikami, rozegranymi rączkami i pewnie jakimiś kawałeczkami muzycznymi :) A w szczególności konwersacją z wami :) Chciałbym też zmotywować się do większej ilości rozgrywanych rąk w poksa i stałego polepszania swoich umiejętności.

Drugim zaś powodem pisania tego bloga jest fakt że już parę razy zmagałem się z wbiciem na nl10 z mizernym skutkiem a dokładnie cztery razy. Robiłem strzały z 30bi i schodziłem po 20bi. No niestety po 4 próbie odechciało mi się zupełnie grać w pokera. Lecz po tygodniu stwierdziłem, że nie zrezygnuje bo za dużo czasu poświęciłem na naukę tej gry i ona sprawia mi dużo przyjemności.
Oczywiście, żeby nie było popełniałem błędne decyzje lecz więcej było takich akcji gdzie R mnie wieszał ;)

Co jest teraz:
Po rozmowach z wieloma graczami z większym doświadczeniem, stwierdziłem że większy profit przy mojej grze i moich umiejętnościach będę miał na zwykłych stołach. A więc od rozmów do czynów ;)
Tak wyglądają początki Nl5 z zwykłych, niestety po wczorajszym i dzisiejszym dniu wykres lekko opada z powodu wariancji. Ale nie łamie się i dalej będę rzeźbił :)

Głównymi hasłami są:
„Nie pod ilość rąk, tylko pod jakość podejmowanych decyzji”
„Spokojnie, mądrze i do celu”

Troszkę danych:
Obecnie stan Rolla to 200$
Gram NL5 FR 12-14 stołów

Cele:
-spokojnie wbić 30bi na NL10 FR zwykłe stoły
-utrzymać się do końca roku na NL10 i budować roll'a na NL25
-codziennie analizować 3 ręce z forum lub z HM2
-w tygodniu przeanalizować 2 filmy szkoleniowe
-grać spokojnie i podejmować jak najlepsze decyzje

No i w ramach zakończenia dodam jakąś muzyczkę, która mi dziś towarzyszyła podczas gry:

Odpowiedz
Cytat
44 odpowiedzi
ProForget

Aaa i polecam przed sesją te wideo:
http://pl.pokerstrategy.com/video/28402/

Rączka która mnie rozśmieszyła, koleś po 100 miał 58/3

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (8 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/

SB ($7.90)
BB ($5)
UTG ($10.16)
Hero (UTG+1) ($5.19)
MP1 ($4.69)
MP2 ($4.81)
CO ($11.15)
Button ($15.96)

Preflop: Hero is UTG+1 with A, A
1 fold, Hero raises to $0.15, MP1 calls $0.15, 5 folds

Flop: ($0.45) J, 9, K (2 players)
Hero bets $0.32, MP1 raises to $1.10, Hero raises to $5.03 (All-In), MP1 calls $3.43 (All-In)

Turn: ($9.51) 9 (2 players, 2 all-in)

River: ($9.51) 8 (2 players, 2 all-in)

Total pot: $9.51 | Rake: $0.39

Results below:

Spoiler

Hero had A, A (two pair, Aces and nines).
MP1 had Q, 10 (straight, King high).
Outcome: MP1 won $9.12

Odpowiedz
Cytat
ProForget

Hej :)

no dziś nic ciekawego nie było, non stop skakała linia.

SB/BB: fishki
PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (7 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com/

MP2 ($2.72)
Hero (CO) ($5.14)
Button ($5)
SB ($4.99)
BB ($9.47)
UTG ($5.21)
MP1 ($5.93)

Preflop: Hero is CO with K, A
3 folds, Hero raises to $0.15, 1 fold, SB calls $0.13, BB raises to $0.60, Hero calls $0.45, 1 fold

Flop: ($1.35) 6, A, 9 (2 players)
BB bets $0.64, Hero calls $0.64

Turn: ($2.63) 7 (2 players)
BB bets $1.26, Hero raises to $3.90 (All-In), BB calls $2.64

River: ($10.43) 7 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $10.43 | Rake: $0.43

Results below:

Spoiler

BB had 7, 6 (full house, sevens over sixes).
Hero had K, A (two pair, Aces and sevens).
Outcome: BB won $10

I tak właśnie leci do przodu :yaoming :

ps. dziś się troszkę odcinam od pokera, zrobię sobie mała przerwę na chorobę z kolegą :D

Odpowiedz
Cytat
ProForget

Dziś powróciłem po chorobie. Ale niestety po 2h gry totalne bez karcie i wyszło że dwa razy mi KK połamali i jestem na lekkim -2bi
Jutro wrócę z większymi siłami witalnymi i będę miał więcej czasu po sesji szkolnej.

Odpowiedz
Cytat
ProForget

A no witam w kolejny dniu a więc tak:

Ale sesja jak najbardziej w porządku, grałem swoje A-game, lecz niestety parę takich spotów z mega fishka i linia spada ale jeszcze odda :coolface:

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (9 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/

BB ($12.48)
UTG ($13.28)
UTG+1 ($11.30)
MP1 ($10.06)
MP2 ($4.76)
MP3 ($14.89)
CO ($8.05)
Button ($5.86)
Hero (SB) ($9.11)

Preflop: Hero is SB with K, K
1 fold, UTG+1 raises to $0.15, 2 folds, MP3 calls $0.15, 2 folds, Hero raises to $0.60, 1 fold, UTG+1 calls $0.45, 1 fold

Flop: ($1.49) 10, 9, 7 (2 players)
Hero bets $1.07, UTG+1 raises to $10.69 (All-In), Hero calls $7.43 (All-In)

Turn: ($18.49) 5 (2 players, 2 all-in)

River: ($18.49) Q (2 players, 2 all-in)

Total pot: $18.49 | Rake: $0.77

Results below:

Spoiler

Hero had K, K (one pair, Kings).
UTG+1 had A, 8 (flush, Ace high).
Outcome: UTG+1 won $17.72

Dziś i tak po ostatnich dniach, chciałem jak najdłużej wytrzymać na 14 stołach i przyjemnie to wyszło (choć jak na razie czas nie pozwala mi na więcej).
Zobaczy się co potem :D

I troszkę rapsów:

Odpowiedz
Cytat
ProForget

A witam.

Kolejny dzień spędzony bardzo miło na grze, nie miałem żadnego rodzaju tiltu i grałem swoje. Nawet odpaliłem do 16 stołów i nie miałem z tym żadnego problemu.

Liczby nie pokazują zbyt wiele ale tak wyglądał dzień:

Tak jak wspomniałem, że gra 16 stołów nie sprawia mi problemów więc nadal będę celował by tyle grać i robić ciągłą rotacje w szukaniu słabszych.

Jedną z ciekawostek, a bardziej moją głupotą jest fakt, że podczas tej sesji (jakoś w środku) zrobiłem się senny. Przez ładne parę minut zastanawiałem się co może być powodem. Wpadłem po czasie, że to że nie chce komarów w pokoju i siedzę przy lekko przepuszczającym powietrze oknie powoduje duchotę w pokoju i usypiam :D Jestem zadowolony, że żaden owad z łaski swojej podczas sesji nie wleciał :happy:

No cóż kiedyś nadejdzie ten dzień, że wejdę z odpowiednim BR na nl10. Na razie pozostaje cierpliwie czekać i grać swoje. :thinking:

EDIT: A no i muzyczka

Odpowiedz
Cytat
ProForget

Hello :yaoming :

Dziś troszkę krótka sesja 16 stołowa, ale przynajmniej idzie w dobrym kierunku. Zakończyłem tak szybko bo chce się wyspać i rano popykać z "świeżym umysłem" A-game :milord:

Mam nadzieje, że jutro będzie podobne nastawienie plus dłuższa sesja :pokerface:

PS. polecam! http://pl.pokerstrategy.com/video/33901/

Odpowiedz
Cytat
ProForget

Hej :)

No niestety rozpoczynałem sesje o 10 i chyba dokładnie do 11.20 grałem tylko 5 stołów bo nie było nic ciekawego :deadhappy:
Potem coś się rozkręciło do 16 stołów lecz nikt nie chciał przekazać mi swoich pieniążków :why:

Tak to wygląda po rannej sesji:

Jak na razie mizerna próbka, lecz chyba będę się starał grać w godzinach późnych od 21 w dal ;p
A co do rozbudzenia to powinno być większe w moim przypadku o 21 bo wtedy kończę trening i będę jeszcze "gorący" i energiczny do sesji :yaoming :

No to zobaczymy co wieczorek pokaże ;D

Odpowiedz
Cytat
ProForget

Hej

Szkoda pisać wczoraj dostałem bi byłem już zmęczony, pasowałem pp i przysypiałem.
A dziś to już mnie łapał tilt ;/

Tak to wygląda:

Jutro nauka przed sesją, ale może coś pod wieczór się pogra jeśli będzie kondycja i chęci.

Jak na razie spadłem do 166$ więc 134$ zdobywania wydaje się długą drogą, no ale cóż nie dam za przegraną :challenge

A dziś tak typ oddał mi stacka:
PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (7 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com

SB ($9.60)
BB ($4.78)
UTG ($14.59)
MP1 ($5.91)
MP2 ($5)
Hero (CO) ($5.77)
Button ($9.84)

Preflop: Hero is CO with 5, 5
1 fold, MP1 raises to $0.15, 1 fold, Hero calls $0.15, 1 fold, SB calls $0.13, 1 fold

Flop: ($0.50) 10, 5, 9 (3 players)
SB checks, MP1 bets $0.31, Hero raises to $0.80, SB raises to $2.05, 1 fold, Hero raises to $5.62 (All-In), SB calls $3.57

Turn: ($12.05) 4 (2 players, 1 all-in)

River: ($12.05) A (2 players, 1 all-in)

Total pot: $12.05 | Rake: $0.50

Results below:

Spoiler

SB had 10, 9 (two pair, tens and nines).
Hero had 5, 5 (three of a kind, fives).
Outcome: Hero won $11.55

W późniejszych postach dodam może mój raise first i call open to zobaczycie moją styl gry tight na nl5 przy 16 stołach.

I coś na rozluźnienie:

Odpowiedz
Cytat
ProForget

Hej

A więc tak dzisiejsza krótkie sesyjki:

Potem:

A następnie:

Ahh ja muszę robić jakieś rażące błędy tylko, że nie za bardzo wiem gdzie :pcuser:

Analizuje i nic nie widzę tylko jakieś magiczne R, ale to nie możliwe że ciągle spadkowa by była. Gdzieś gubię pieniążki ;(

Wstawiłem nawet rączkę co do której nie jestem jakoś pewny.
22 nl5

Zastanawiam się czy to taki okres czy gdzieś popełniam rażące błędy...

a teraz tak jak napisałem wyżej przekaże jak wygląda mój Raise first na nl5:

Dokładnie tak, staram się większy nacisk kłaść na późne pozycje a z wczesnych otwierać mocny zakres rąk.
Co do callowania for 3bet to główny nacisk kładę na statystyki (pozycje) i się do nich adaptuje.

Odpowiedz
Cytat
neekenVIP

Napisane przez ProForget
Cele:
-codziennie analizować 3 ręce z forum lub z HM2

hej!
też gram NL5 kilkukrotnie byłem na nl10 też z 30BI wchodziłem na ~40BI potem swing w dół i trzeba było schodzić niżej :D tyle że gram zooma.
Trochę już grasz i mówisz że dalej czytasz forum oceny rozdań? Ja już jakiś czas temu przestałem bo to nie ma sensu jak widzi się takie oceny: KILK
analizuje ręce podczas sesji lub gdy są jakieś cięższe - po. No i wiadomo na skype z pokerfriedami ;)

PS
Jak lubisz się uczyć to przeczytaj koniecznie książkę: Poker Mindset, fajnie napisana, zagadaj na PW jak chcesz

Odpowiedz
Cytat
ProForget

A witam
No ja tak samo grałem zoomy i z nich właśnie spadałem. Teraz właśnie chce troszkę sobie potwierdzić czy na zwykłych jest tak jak mówią, więcej pieniążków :)
No mam podobny sposób jak twój lecz jestem osobą, której to za mało i chcę więcej, dla tego rozszerzam to o dodatkowe forum i (ciekawe) ręce na nim ^^
Co do książki to już jakiś czas się do niej przymierzam. Potrzebuje tylko tzw. wolnej chwili a może dwóch :P
Kontakt zawsze mile widziany, może razem damy radę pokonać śmieszne mickro :coolface: Jak to mówią "w kupie siła' :)

Odpowiedz
Cytat
ProForget

Dzisiejsza spokojna sesja:

Dziś w mega skupieniu, nawet się zastanawiam czy nie za bardzo ;p
Każda ręka przeanalizowana za i przeciw :milord:

Odpowiedz
Cytat
ProForget

A no Dobry.

Po długiej przerwie w pisaniu bloga, moja gra w skrócie wyglądała tak:

No bywały momenty zawahania i nie pewności...
Ale po zrobieniu już dokładnego Open raise:

Niebieski – wszystkie
Żółty – CO/SB
Zielony – BU
Czerwony – call 3bet < 3
Różowy – call 3bet > 5
Oczywiście ten zakres jest przesuwany (jeśli limit pozwala, a nl5 pozwala) w stronę HJ.

Moja gra powoli wchodzi w lepsze ramy:

Staram się teraz grać 2x Nl5 zoom bo czuje się na nim najbardziej komfortowo. Bardziej niż na zwykłych. Może to wynikać z tego że na zoomach widzę całą akcje a na 16 zwykłych w stacku nie widziałem.

Gram „myśląc” o każdej ręce by nie popełniać żadnego błędu, zobaczymy co z tego wyniknie.

Teraz mam okres „wakacyjny” więc postaram się jak najwięcej czasu spędzić na dobrej grze. Co prawda od lipca zaczynam staż i mam mały urlop to i tak w możliwym czasie będę grał A-game.

Poza pokeram, postanowiłem sobie zrobić challenge „brzucha”. A ściślej pisząc, 6 mięśni dla moje przyszłej żony.
O to jak wygląda w chwili obecnej.
Foto moje

Marzenia są wielkie jak np. to:

Ale chcę zrobić do wyjazdu 16 lipca jak najbardziej wcięty i ładnie wyglądający na plażę, by ma lady była zadowolona.

Stwierdziłem, że wpisy na bloga będę robił co tydzień by nie spamować aż tak bardzo. A do tego próbki i informacje będą bardziej obszerne i może bardziej będą coś ukazywały.

PS. Ten mundial jest tak pokręcony, że tego się nie da opisać jeszcze w żaden wynik meczu nie trafiłem ;)

Roll: 112$ --> 300$
Play: nl5 FR x2

Odpowiedz
Cytat
ProForget

Witam czytelników, jeśli jacyś są :)

Po tygodniu gry jakoś znacząco nie widać różnicy „znaczącej” ale przynajmniej jest „coś”.

Ta moja gra, już jest na pewno na odpowiednich torach, więc teraz nic tylko grać jak najwięcej. I od słów do czynów. Mój dzień zaplanowałem tak, że po porannej kąpieli i posiłku zaczynam 3 godzinną sesje. Potem widzę się z swoją żoną, siłownia, dieta, następnie koło 21 rozpoczynam drugą sesje 3h. Jeśli wszystko idzie po mojej myśli to idealny dzień kończy się na 6k handsów.

Jak widać z wykresu po tym tygodniu gry, stałym A-game po około 20k handsów jak na razie jest 2,37bb/100. Mało, ale liczę na więcej :) Do tego satki fpp i będzie nie długo mam nadzieje nl10.

Co do treningu brzucha. Znalazłem doskonały sposób na 15 minutową przerwę od sesji.
4 razy po 30 brzuszków, raz że występuje praca wymiany tlenu do organizmu, a dokładniej praca beztlenowa (jest bardziej intensywna) przez co nasze krew szybciej podróżuje i oczywiście następuje pobudzenie organizmu i mózgu, a o to przecież chodzi.
Ciągle drążę plan robienia brzucha i nawet ładnie to wychodzi. A dokładnie przemęczam mięśnie brzucha, w wolnych chwilach stosuje metodę dużej ilości powtórzeń, a do tego na normalnym treningu pracuje z ciężarami by „kostki” brzucha były większe i bardziej wypukłe.
Tak w skrócie by nie zanudzać was definicjami :D

A więc następny wpis, będzie także za tydzień by zebrać następne informacje o moich „przygodach” ;D

Roll: 130$300$
Play: nl5 FR x4 Zoom

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

Napisane przez ProForget
Witam czytelników, jeśli jacyś są :)

Ja czytam i powodzenia w czelendżu z brzuchem bo mi się nie udało.

Odpowiedz
Cytat
ProForget

O dzięki, SparcoPL :happy:

No zobaczymy jeszcze zostało 15 dni i wstawię foto, jak na razie zapowiada się ładna forma :f_biggrin:

To prawda, z brzuchem jest tak że trzeba ciągle o niego dbać, ale prawie ze wszystkim tak jest, a na pewno i z pokerem :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
MenelMenel

Napisane przez ProForget
Poza pokeram, postanowiłem sobie zrobić challenge „brzucha”. A ściślej pisząc, 6 mięśni dla moje przyszłej żony.
O to jak wygląda w chwili obecnej.
Foto moje

Marzenia są wielkie jak np. to:

Ale chcę zrobić do wyjazdu 16 lipca jak najbardziej wcięty i ładnie wyglądający na plażę, by ma lady była zadowolona.

No to nie zapomnij czarnym pisakiem sobie pomalować :D Powodzenia na stołach!!!

Odpowiedz
Cytat
ProForget

Napisane przez MenelMenel

No to nie zapomnij czarnym pisakiem sobie pomalować :D Powodzenia na stołach!!!

:yaoming : Aż tak nie będę się poświęcał, koloru nie zmienię :fdrink

Dzięki i wzajemnie :)

Odpowiedz
Cytat
ProForget

Ahoj :)
A więc na wstępnie jak wyglądał poprzedni tydzień:

Jednym z podstawowych błędów które zauważyłem w swojej grze, to brak zaufania na R przy mocnym donk becie przeciwnika. Najczęściej się na to łapie i wpadam w niezły tilt. A dokładniej pisząc, wkrada się pewnego rodzaju zrezygnowanie do gry.

Postanowiłem na nowo sobie zrobić kurs szkoleniowy z mindsetu na filmikach lecharumskiego. Już po pierwszym filmiku, poprawił mi się humor i przypomniałem sobie wiele rzeczy. Dzięki jednemu z filmików zauważyłem, że do mojej gry wkradł się brak pewności siebie. Dla tego by to poprawić chcę przed wyjazdem przez najbliższy tydzień zejść na nl2 i powrócić do formy gracza zwyciężającego.
Do tego chcę nadal czytać ręce z forum, by przekonać się o poprawności mojej ideologi myślenia.
Muszę przestać się UŻALAĆ nad sobą i zacząć robić to do czego jestem stworzony... DO ZWYCIĘSTWA NAD SOBĄ SAMYM.

Także muszę poprawić, a nawet zwiększyć moją anielską cierpliwość do stopnia samego Yac'a.

Do tego także przygotowałem sobie rutynę startową, którą mam zamiar wcielić w życie przed każdą sesja. Na pewno w niej będą takie elementy jak:
porządek przy miejscu pracy
oddychanie, rozluźniająco- od stresujące
wyobrażenie sobie zwycięstwa w podejmowaniu dobrych decyzji (A-game, skupienie)
piosenka – wypełniająca odwagą i determinacją np. Eminem – Survival

I jak na razie to tyle ;)

Jeszcze w tym tygodniu będę „dokańczał” wygląd brzucha, jestem w miarę z niego zadowolony, lecz pewnie bez ładnej opalenizny aż tak bardzo się on nie będzie odznaczał ;p

A więc na najbliższy tydzień, życzę wszystkim graczom dobrego profitu i dobrej gry.

Roll: 120$ → 300$
Play: nl2/ nl5 FR x4 Zoom

Odpowiedz
Cytat