Siemka,
Potrzebuję pomocy w wyborze konta bankowego. Potrzebuję je głównie do tego aby wpłacić z 4k pln miesięcznie w banku/wpłatomacie tudzież ze skrilla i zrobić przelew za chatę i neta/tv. Co polecacie, żeby nie płacić żadnych zbędnych opłat?
Od nastu lat mam jakieś konto superstudent w PKO, które wreszcie muszę zlikwidować bo mnie ciągle ścigają za naliczany bajzel ![]()
Z góry dziękuję
Mój brat miał ostatnio podobny problem, szczegółów nie znam, ale po zapoznaniu się z ofertami wybrał Alior Sync (teraz T-Mobile).
Napisane przez fred7790
Mój brat miał ostatnio podobny problem, szczegółów nie znam, ale po zapoznaniu się z ofertami wybrał Alior Sync (teraz T-Mobile).
też mam alior sync i nie narzekam, natomiast ostatnio slyszalem od kolegi, ktory pracuje w banku i ma dostep do wewnetrzych rankingow bankow, to ponoc prowadzi mbank
Polecam mBank. Nie dlatego, ze wiem jak sie ma do innych ofert, tylko po prostu mam go od zawsze i generalnie nic mi w nim nie przeszkadza, a uzywam go podobnie, czyli wplacam czasem we wplatomacie i robie przelewy.
Ostatnio tylko zmienili layout konta internetowego i straszliwie je zepsuli, ale nie uzywales poprzedniego, wiec nie bedzie cie tak bolalo.
Jeśli chodzi o mbank to najlepiej wejdź w link poniżej i zobacz jak sytuacja wygląda w twoim mieście.
http://www.mbank.pl/o-nas/kontakt/lokalizacja/
Napisane przez kerieone
Czy wpłacać mogę we wpłatomatach Euronet?
Tak, wplatomaty Euronetu, mBankowe i MultiBanku zdaje sie tez.
może porównaj konta na jednym w jednym z rankingów np .tu http://www.ekontobankowe.pl/ranking-kont-osobistych
http://www.money.pl/ranking-kont-osobistych/
osobiście mam w BZWBK, mBank i Millenium wszystkie niby 0 PLN ale zawsze coś tam chcą uszczknąć pod przykrywką ubezpieczenia karty, konta lub innych pseudo opłat.
np w Mbank mam zwykłe eKonto (cytat ze strony: jedyne takie wszechstronne konto, całkowicie bez opłat)
moje opłaty:
za sms nadawcze po zużyciu abonamentu (mam włączoną usługę potwierdzenia logowania, przelewów za pomocą sms) średnio 6zł/msc
pakiet ubezpieczeń karta 3 zł /msc
opłata za kartę 4 zł/msc
razem: 13 zł/msc
Mimo to polecam właśnie Mbank i Millenium
Mbank
+rozbudowana bankowośc mobilna
+kontakt z konsultantem via chat
+darmowe konto maklerskie
+darmowy supermarket funduszy inwestycyjnych
+możliwość dostania kredytu tylko na podstawie wpłat na konto
-brak odziałów, tylko "wyspy"
-mało wpłatomatów
Millenium
+dobra bankowość mobilna
+lepiej oprocentowane lokaty niż w mbank
+kontakt z konsultantem via chat
+dużo oddziałów
Moim zdaniem BZWBK w porównaniu z mBank i Millenium nie wyróżnia się niczym specjalnym, bankowość mobilna ma tylko podstawową funkcjonalność, jako plus mogę zaliczyć możliwość wypłat małych kwot w ich bankomatach od 10PLN. Nigdy mi też nic nie zaproponowali "extra" oprócz kart kredytowych na lichwiarski procent i lokat z oprocentowaniem poniżej WIBOR 3m
Napisane przez kerieone
Siemka,
Potrzebuję pomocy w wyborze konta bankowego. Potrzebuję je głównie do tego aby wpłacić z 4k pln miesięcznie w banku/wpłatomacie tudzież ze skrilla i zrobić przelew za chatę i neta/tv. Co polecacie, żeby nie płacić żadnych zbędnych opłat?
Od nastu lat mam jakieś konto superstudent w PKO, które wreszcie muszę zlikwidować bo mnie ciągle ścigają za naliczany bajzel
Z góry dziękuję
Luknij takie konto za zero tez w pkobp. Jest za darmo jak wpływa 1 tys, więc dla ciebie jest free, darmowe przelewy w necie i bankomaty/wpąłtomaty. Karty nie trzeba brać i z bankomatu wypłącac komórką IKO - sam to przerabiam więc wiem
Napisane przez sergii1984
Mbank
-brak odziałów, tylko "wyspy"
-mało wpłatomatów
Wplatomaty sa w kazdym wiekszym centrum handlowym + w wiekszym miescie tez nie jest trudno znalezc. Co do "wysp" to rowniez sie mylisz. Od czasu kiedy mbank przejal multibank wszystkie filie multibanku staly sie filiami mbanku.
Przy wyborze banku ostatnia rzecza, ktora bym sie kierowal to to, zeby konto bylo za darmo. Imo wygoda, bezawaryjnosc i bezpieczenstwo stoja wyzej, niz oszczedzanie 5pln/miesiecznie na prowadzeniu konta. Zobrazuj sobie przyklad. Wyciekaja dane Twojego konta przy platnosci przez internet i ktos sie zaprzyjaznia z Twoja karta. Bank nie rozpatruje pozytywnie reklamacji bo jest pseudo krzakiem i ze wzgledu na "promocje" konto za zero nie zobaczysz juz siana. Po za tym dobrych ofert juz nie ma i nie bedzie na rynku. Kiedys byly tysiace cashbackow do 5 czy 7%, ale zaczely sie pojawiac grupy ludzi nabijajace jakies kosmiczne transfery tylko zeby wyciagnac pare pln i rozjebac caly biznes
Ja mam Dobre Konto w Millenium i Polecam. Za konto nic się nie płaci, jeśli wdanym miesiącu wpłynie na nie 1000 zł. Dodatkowo za zakupy powyżej 100 zł w hipermarketach i stacjach paliw masz zwrot 3% do 50 zł miesięcznie. Korzystam z konta od ponad roku i wszystko działa tak jak powinno.
Link:
https://www.bankmillennium.pl/pl/dobre-konto-wp/?portalId=298&nr=6060
polecam mBank i Millenium
---------------------------
[treść edytowana]
//nasze forum to nie tablica reklamowa- smoku
Napisane przez bbbbbb21
polecam mBank i Millenium
---------------------------
[treść edytowana]
mistrzowie internetowego marketingu atakuja
ja mam w ing konto direct i jetsem bardzo zadowolona
[treść edytowana]
//reklama- smoku
Dużej różnicy nie odczujesz w jakim banku o ile nie bierzesz kredytu. Bierz takie co mają za free prowadzenia konta. mBank jest ok, bo sporo jest euronetów w których jest darmowa wypłata.
Polecam ING, wszystko darmowe, dostępne wpłatomaty, bardzo szybko dochodzą przelewy z innych kont (nie tylko z tego samego banku). Od trzech lat korzystam i nigdy nie miałam żadnych problemów z tym bankiem.