Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] 88 Nl 50

11 Posts
7 Users
0 Reactions
413 Views

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) IPoker
SB ($50)
BB ($53.14)
UTG ($35.79)
Hero ($88.29)
BTN ($58.85)

Dealt to Hero 8♣8♥

UTG raises to $1.75, Hero calls $1.75, BTN raises to $6, fold, fold, fold, Hero calls $4.25,

FLOP ($14.50) 5♦8♠5♠

check, BTN bets $9, Hero calls $9,

TURN ($32.50) 5♦8♠5♠9♣

check, BTN bets $12, Hero raises to $73.29, BTN folds,

Przeciwnik 30/23/6.5 3 bet - 7.7% w 88 rękach

10 replies

po co taki wielki rise? albo trochę mniej albo call, i na river bet gdzieś w połowę puli, ciężko na takim boardzie mieć coś mocnego, z czym chętnie przeciwnik by się stackował...

kozak567

callujesz tylko turn i kolo jest juz commited na river, wiec wrzucasz stacka na river.

szok38

Check /raise flop.Jeśli ma overparę to jesteś w domu;) .Pozdrawiam

szok38 napisał
Check /raise flop.Jeśli ma overparę to jesteś w domu;) .Pozdrawiam

Gdyby miał overpare to sądzę nacisnałby pot-bet i ten 3 bet byłby normalnej wielkości vs 2 zawodników. Moim zdaniem to była słaba próba squeeze i dlatego nie chciałem go wyrzucić z rozdania.
Na turnie mi reverse psychology nie zadziałało :P

LDO

Fold pre!

szok38

Zgadzam się fold prf .Nie zgadza się z tym mój bankroll masakrowany po takich callach;).Na flopie jesteś bez pozycji, a flop spada idealny .Jak przeciwnik nic nie ma to nie wyciągniesz nic.Callujesz 3beta aby potem żebrać po jałmużnę bo może coś przeciwnik dołoży jeśli trafisz seta?To się kupy nie trzyma.Sam o tym wiesz.Pozdrawiam

szok38 napisał
Jak przeciwnik nic nie ma to nie wyciągniesz nic.Callujesz 3beta aby potem żebrać po jałmużnę bo może coś przeciwnik dołoży jeśli trafisz seta?To się kupy nie trzyma.Sam o tym wiesz.Pozdrawiam

AF wskazuje, że może zrobić kilka shotów na pule... Po co mam go wyrzucać z rozdania? Jak dla Ciebie nie liczy sie uzyskiwanie największych zysków w danym momencie i nazywasz to jałmużną, bo podniecony flopniętym monsterem myślisz tylko o jak najszybszym wrzuceniu allina to bywaj zdrów. Powodzenia

szok38

Moją myślą było wykorzystanie idealnego flopa do wygrania niezłego stacka.Nie zapomniałem sytuacji gdy w podobnej sytuacji trzymając AA na takim flopie zapytałem się na skype z przekąsem mojego kumpla REKINA :no chyba kolejny głupek nie trafił na mnie seta???Kumpel powiedział : Spoko.A fish pokazał karetę. Callując bez pozycji 3bety nie oczekuj na To ,że Ci ktoś stack odda ot tak.Jak zrozumiałem miałeś 88 rąk na przeciwnika.Jeśli to prawda, to Twoja opinia opierająca się o AF nie nadaje się do krytyki.Pozdrawiam

mik1984

Fakt, fold preflop.

GuZZZ85

Siema,

decyzja na flopie na pograniczu i call słuszny pod warunkiem, że jego range mini 3 beta na UTG jest bardzo wąski, lepszą opcją na takie zagrania jest call IP.Flop std, turn zagrałbym check/call i river ch/AI. Nie zmusisz go tym check/raise ( szczególnie AI ) do wypłacenia się Tobie z AK czy AQ, a zakładasz że ma mocny range po takim mini 3 becie ( bo po to callowałeś ) więc jeżeli nie ma jakiś problemów z agresją na river to zabetuje river i będziesz miał wolną drogę do wrzucenia stacka a jemu będzie ciężko spasować ze względu na oddsy. Jeżeli już chciałeś grać to szybko i budować pota to mogłeś to zrobić na flopie i zasugerować mu, że masz tutaj 99-JJ i chcesz grać na stacki.