Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] The end of the chapter. New one is waiting for me. Dzięki wszystkim! :)

163 Posty
39 Użytkownicy
31 Reakcje
12 K Wyświetlenia
sycylek

UPDATE 11.10.2014:

Witam wszystkich na moim blogu,

Postanowiłem o wiele bardziej profesjonalnie podejść do prowadzenia bloga i przede wszystkim - pisać więcej ;)

Pochodzę ze środowiska szachowego i pod koniec maja rozpocząłem przygodę z pokerem ;) Zaczynałem w HU SNG, a teraz próbuję swoich sił w speed pokerze oraz okazjonalnie pojedyncze sesje HU/DoN SNG na Ipokerze.

Po obejrzeniu serii "trening mistrzowski" robmafa - POLECAM WSZYSTKIM wyznaczyłem sobie wczoraj (10.10.2014) cel/plan średnioterminowy(1-3 lat)

Oto i on:

Cel: ja wygram 5000 euro
(stack startowy: ~100 euro, więc dokładnie to 5100 euro)

Termin: 10.10.2014 do 31.12.2015 roku

Cele pośrednie:
• Wejście na NL 10 -> do 03.12.2014 roku UPDATE: 03.12.2014 :club::club::club: succesful :f_drink:
• NL 20/25 -> do 15.03.2015 roku UPDATE: 05.03.2015 :club::club::club: succesful :f_drink:
• NL 50 -> do 30.06.2015 roku UPDATE: 29.05.2015 :club::club::club: succesful :f_drink:
• NL 100 -> do 15.11.2015 roku

Szczegóły i warunki planu:
• Bankroll management – minimum 30 BI, przy 4 stołach 35 BI+,
• Wypłaty – dozwolone(w wysokości do 10 BI tak, aby nie „niszczyć” rolla)
• Co trzy miesiące dwa tygodnie przerwy,
• W każdym 7-dniowym tygodniu - jeden dzień wolny od gry.

Jak do tego chcę dojść? :coolface:

- regularna analiza gry (co najmniej raz w miesiącu jeden dzień poświęcam stricte na analizę z HM2)
- filmiki - co najmniej 5 obejrzanych w miesiącu EFEKTYWNIE - z zeszytem i długopisem w rękach (muckinfella, yac, lechrumski, robmaf i inni)
- wraz ze wspinaniem się na wyższe stawki zmniejszać etat pracy zawodowej - aby móc poświęcić się treningowi i grze
- coachingi - NAUKA od LEPSZYCH (a takich jest bardzo wielu :( :( :rage: ) ode mnie jest bardzo ważna :) :)
- co najmniej 15h gry w tygodniu (wraz z wspinaniem się po limitach sukcesywnie zwiększać ilość godzin gry)

Zapraszam serdecznie do czytania bloga ;)

Oto mój filmik motywacyjny:

Pozdrawiam wszystkich ;)

162 odpowiedzi
Crimson

Konkretny filmik. :D

Będę zaglądał. :sdrink

sycylek
keziu123

Filmik zajebisty! Powodzenia :D

sycylek

Napisane przez keziu123
Filmik zajebisty! Powodzenia :D

Dzięki, dzięki :D

sycylek

Ostatnie kilka dni to ostry grind na Zoom NL10.
Niestety downswing dopadł i mnie, co w połączeniu z nieco słabszą grą dało straty w wysokości 8 BI, co wcale nie aż tak dużo jak na zooma. A dwa to zrobiłem wypłatę i w zasadzie teraz zamierzam odpocząć tydzień od gry, przeanalizować moją grę oraz nabudować się mindsetowo.

Bankroll po wypłacie w tej chwili to równe 200 euro, co sprowadza się do tego, że wracam z NL10 na dobrze mi znane NL5.

Wracam do gry za tydzień, a najbliższe 7 dni poświęcę na analizę rozdań, filmiki specjalistów od zooma oraz przede wszystkim - treningi mindsetowe lechrumskiego ;)

Mam nadzieję, że po powrocie nastąpi upswing połączony z nieco lepszą grą :D :D

Pozdrawiam! :)

sycylek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 11k
Typ gier: cash
Zysk/strata: - 80 euro
Aktualny bankroll: 200 euro (startowalem z 358, 80 straty+wypłata, zostało równe 200)
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

sycylek

Witam wszystkich,

Z Mega Bankroll Challenge zrezygnowałem, ale bloga zamierzam dalej prowadzić ;)

Powód: wypłata rolla, pozostawiłem 70 euro.

Obecnie poświęcam czas na analizę gry i coaching. W niedługim czasie powrót do gry, to może i ciekawe spoty zacznę tu wrzucać :D

Pozdrawiam ;)

sycylek

Za namową szlorasa wracam :)

Stack startowy: 70 euro
Cel bez zmian: 2000 euro :)

sycylek

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 2k
Typ gier: cash
Zysk/strata: +22,62 euro
Aktualny bankroll: 92,62 euro
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

sycylek

Drodzy czytelnicy,

Mamy dziś sobotę 11.10.2014, dwie godziny przed meczem Polska-Niemcy w kopaną.

Postanowiłem, że od dziś będę bardziej przykładał się do prowadzenia bloga, aby dla wszystkich czytelników (mam nadzieję, że tacy się znajdą) było tutaj coś ciekawego ;)

Jak zapewne niektórzy z Was zauważyli, regularnie wrzucam rozdania do działu SH NL5, nie chcę ich tutaj bezsensownie kopiować wklejać, bo i po co, ale postaram się znaleźć inne moje ręce, które uznam za ciekawe i tu wrzucić ;)

Wczoraj stworzyłem nowy plan(wrzuciłem go do pierwszego posta na blogu), który obejmuje wspinaczkę od NL5 do NL100 do końca przyszłego roku ;) Co sądzicie o tym planie, czego w nim brakuje? czy jest on realny czy nie?

SERDECZNIE ZAPRASZAM DO DYSKUSJI :) :) :)

Na koniec ciekawa ręka, co o niej - Drodzy czytelnicy sądzicie? ;)

IPoker No-Limit Hold'em, €0.05 BB (6 handed) - IPoker Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/

BB (€4.07)
UTG (€4.70)
MP (€0.22)
CO (€2.35)
Hero (Button) (€5.07)
SB (€1.61)

Preflop: Hero is Button with 9, 7
UTG raises €0.15, 2 folds, Hero calls €0.15, SB calls €0.13, 1 fold

Flop: (€0.50) 5, 10, J (3 players)
SB checks, UTG bets €0.30, Hero calls €0.30, 1 fold

Turn: (€1.10) A (2 players)
UTG bets €0.60, Hero calls €0.60

River: (€2.30) 8 (2 players)
UTG checks, Hero bets €1, UTG calls €1

Total pot: €4.30

Results below:

Spoiler

Hero had 9, 7 (flush, Jack high).
UTG had 10, 10 (three of a kind, tens).
Outcome: Hero won €4.02

Pozdrawiam! :fdrink

Do boju Polsko! :sdrink :sdrink

CainBlleetharn

Cześć.
Zakładam że UTG pomimo nie pełnego stacka jest regiem, razem z tobą to będzie 2 regówn na 6 graczy :badteeth:
Nie ma statów, ale na moje standardy to trochę luźny call pre. Jak fishe na blindach lubią oglądać flopy to nie jest źle bo mamy absolutną pozycję.
Flop standard.
Na turnie trzeba 26% i mamy tyle z FD+GS, co jest spoko bo przy takim sizing ten as może być dla niego scary i nie zapłaci nic na R.
Wydaje mi się że na R sizing bardzo zależy od przeciwnika. Bez info też gram tak w okolicach 50% i raczej foldujemy na X/R.

Pzdr.

sycylek

Napisane przez CainBlleetharn
Cześć.
Zakładam że UTG pomimo nie pełnego stacka jest regiem, razem z tobą to będzie 2 regówn na 6 graczy :badteeth:
Nie ma statów, ale na moje standardy to trochę luźny call pre. Jak fishe na blindach lubią oglądać flopy to nie jest źle bo mamy absolutną pozycję.
Flop standard.
Na turnie trzeba 26% i mamy tyle z FD+GS, co jest spoko bo przy takim sizing ten as może być dla niego scary i nie zapłaci nic na R.
Wydaje mi się że na R sizing bardzo zależy od przeciwnika. Bez info też gram tak w okolicach 50% i raczej foldujemy na X/R.

Pzdr.

Tak, wydaje mi się, że te podwójne gapery to trochę zbyt luźny call :P

Na T jest ok, tez tak mysle ;)

Brak info, dlatego zagrałem na R w okolicach 50% i jezeli dostaje X/R to easy fold :)

Pozdrawiam i dziekuje za wypowiedz! :)

sycylek

Pora na kolejny wpis na moim blogu :)

Z planu co do gry wywiązuję się - bez problemu zagram 15h w tygodniu

COACHING

Wielu z Was dopytuje mnie na priv co do szczegółów coachingu. No więc postaram się trochę to opisać tutaj ;)
Coach: muckinfella
Cennik: powszechnie znany - znajdziecie w odpowiednim wątku na forum.

W skrócie:
1h - 25$
5h - 110$

Co robimy na coachingu? jestem po 3h z 5-godzinnego pakietu, który wykupiłem u muckinfelli. Jestem naprawdę zadowolony z jakości treningów, mucki ma ogromną wiedzę dotyczącą pokera i jak większość z Was wie - ma bardzo przyjemny głos - coś jak robmaf itd. itp.

Pakiet został podzielony na 5 lekcji po 1h; przy czym na jednej z pierwszych lekcji mucki pokręcił coś w terminarzu - ALE - wynagrodził mi to dodatkowym czasem na następnej lekcji zupełnie za darmo ;)

1h - wstęp, omówienie podstaw typu oddsy, fold equity itd itp oraz wstęp do open range z każdej pozycji
2h - analiza gry z filmu(~40 min) + dokończenie open range + wstęp do call open
3h - dokończenie filmu + kontynuacja call open

Co do następnych lekcji, to opiszę je w kolejnym wpisie, ale co mnie się rzuca w oczy - to przede wszystkim - muckinfella to nie jest zaden przypadkowy gość - to jest naprawdę doświadczony gracz i coach, który potrafi przekazywać wiedzę w sposób łatwy i przystępny.
Osobiście po tych 3h coachingu czuję się naprawdę o wiele lepszym pokerzystą.

DODATKOWO:

Nie wiem czy mucki chciał tego czy nie, pewnie tak; ale właśnie dzięki pierwszej lekcji z nim zacząłem się więcej UCZYĆ I ANALIZOWAĆ rozdania z equilabem ;)
Ponadto wrzucać rozdania na forum i aktywnie uczestniczyć w coachingach m.in. yaca czy też właśnie muckiego (Four Heroes) bądź rushera (a nawet ich wspólny coaching - pt. Trudne spoty) które serdecznie polecam! :)

SERDECZNIE WSZYSTKIM POLECAM TEGO COACHA :)

Na koniec ciekawa ręka z moich spotów:

IPoker No-Limit Hold'em, €0.05 BB (6 handed) - IPoker Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

BB (€7.56)
Hero (UTG) (€5.16)
MP (€0.97)
CO (€8.41)
Button (€4.95)
SB (€5.19)

Preflop: Hero is UTG with K, K
Hero raises €0.15, 2 folds, Button calls €0.15, 1 fold, BB calls €0.10

Flop: (€0.47) Q, 8, 10 (3 players)
BB checks, Hero bets €0.30, Button calls €0.30, BB calls €0.30

Turn: (€1.37) 3 (3 players)
BB checks, Hero bets €0.85, 1 fold, BB raises €1.85, Hero calls €1

River: (€5.07) 3 (2 players)
BB bets €5.26 (All-In), Hero calls €2.86 (All-In)

Total pot: €10.79

Results below:

Spoiler

BB had J, K (one pair, threes).
Hero had K, K (two pair, Kings and threes).
Outcome: Hero won €10.08

Staty: BB ( €7.56 EUR ) - VPIP: 31, PFR: 28, 3B: 13, AF: 4,0, Hands: 614

as for me snap call na river; nietrafione FD; masa AQ, KQ, A10; KJh - które notabene pokazał itd itp - przy jego agresji i historii gier nie potrafię i nie widzę tu potrzeby pasowania króli w takim spocie ;)

Pozdrawiam i do następnego! :) :fdrink

Asura2006

OK na river rozumiem, spada dla ciebie najlepsza karta bijesz wszystkie jego 2 pary. Powiedz lepiej na T dlaczego zagrales call ? Nie uważasz że repuje on tam sety jakies QTs, J9s + do tego mase rąk typu para +draw JT, Q9s 89 w heartsach, T9s i generalnie na jego range jesteś w plecy albo masz flipa ?

Ofc nie znam go ale takie są moje paranoiczne spostrzeżenia.

sycylek

Napisane przez Asura2006
OK na river rozumiem, spada dla ciebie najlepsza karta bijesz wszystkie jego 2 pary. Powiedz lepiej na T dlaczego zagrales call ? Nie uważasz że repuje on tam sety jakies QTs, J9s + do tego mase rąk typu para +draw JT, Q9s 89 w heartsach, T9s i generalnie na jego range jesteś w plecy albo masz flipa ?

Ofc nie znam go ale takie są moje paranoiczne spostrzeżenia.

Historia i dynamika gry :)

Na tych stawkach gość był prawdopodobnie na tilcie; w dodatku QT to mysle ze od razu raisuje na flopie, dla mnie jego raise na T to był prawie w 100% przypadków FD (wszystko opieram na historii i dynamice gry) i tutaj chciałem indykować blefy na blanku, który spadł na R.
Gdyby spadł :heart: lub as = easy fold :)

Pozdrawiam

CainBlleetharn

Z takimi regowymi statami on raisuje na tak morkym flopie sety i 2paris, często też nuts żeby nie tracić value vs scary karty na T.
Więc na turnie ma część tego J9s które nie cliknął raise, bo to jest nl5 i tak mu się podoba. I masę drawów: OESD, parka +GS. I albo raisuje bo dostał dopałkę do equity w postaci FD, albo raisuje bo gra aggro z drawami a na trunach ma większe FEq.

Jak zostaje 2.86 do puli 5.07 to ja bym to chyba chciał shipować na T, zwłaszcza jakbym był przekonany że podłapał tego flusha przez co nie powinien już foldować przy tych oddsach. Jest nieco tych paskudnych kart na River i się potem robi :deadhappy: fold.

Pzdr.

voult1

Aloha

Fajnie się zapowiada, trzymam kciuki za osiągnięcie celów!!

Hmm nie wiedziałem że muckinffela bierze tak malo za coaching
5h - 110 $ nie ma tragedii , sam się będe zastanawiał nad wzięciem paru godzin.

Pozdro bede zaglądał!!

sycylek

Napisane przez CainBlleetharn
Z takimi regowymi statami on raisuje na tak morkym flopie sety i 2paris, często też nuts żeby nie tracić value vs scary karty na T.
Więc na turnie ma część tego J9s które nie cliknął raise, bo to jest nl5 i tak mu się podoba. I masę drawów: OESD, parka +GS. I albo raisuje bo dostał dopałkę do equity w postaci FD, albo raisuje bo gra aggro z drawami a na trunach ma większe FEq.

Jak zostaje 2.86 do puli 5.07 to ja bym to chyba chciał shipować na T, zwłaszcza jakbym był przekonany że podłapał tego flusha przez co nie powinien już foldować przy tych oddsach. Jest nieco tych paskudnych kart na River i się potem robi :deadhappy: fold.

Pzdr.

Wydaje mi się, że moje equity na T wynosi ~50% czyli flip, więc nie za bardzo mam tu valueshipa; natomiast oddsy na calla mam zawsze.

Natomiast jak już pisałem= :heart: lub A na R to easy fold na pusha:)

Pozdrawiam

sycylek

Napisane przez voult1
Aloha

Fajnie się zapowiada, trzymam kciuki za osiągnięcie celów!!

Hmm nie wiedziałem że muckinffela bierze tak malo za coaching
5h - 110 $ nie ma tragedii , sam się będe zastanawiał nad wzięciem paru godzin.

Pozdro bede zaglądał!!

Hej,

Dzięki wielkie :)

Dla jednych mało, dla drugich dużo - zależy jak na to spojrzysz ;)

Fakt, faktem jest taki, że jak na takiego profesjonalistę i ogólnie - stawki za coachingi - to stosunek CENY do JAKOŚCI jest wręcz 10/10 ;)

As for me efekty przyszły od razu w postaci zdecydowanej poprawy gry, wyeliminowania sporej części leaków, co poskutkowało natychmiastowym zwiększaniem się rolla:

92,62 (stan na 11.10.2014) -> 137 euro (stan dzisiejszy)

Oczywiście roll równie dobrze mógłby się skurczyć, ale ja i tak uważałbym, i uważam że tyle leaków zostało wyrzuconych w te dwa tygodnie, że naprawdę czuję się o wiele lepszym graczem ;)

Anyway,
Małymi kroczkami zbliżam się do 35 BI, a wtedy powrócę do 4 stolików NL5 zoom (w tej chwili zwiększyłem z 2 do 3); bo oczywiście najbardziej optymalnie dla mnie to gra na czterech stołach, lecz ze względu na Bankroll Management(2 tyg temu zaczynałem z 14 BI) byłem zmuszony do gry na dwóch ;)

Wciąż jestem grubo pod EV, ale moja gra uległa zdecydowanej poprawie ;)
Teraz tylko czekać niech jeszcze przyjdzie up i powrót na NL10 :fdrink :fdrink

Pozdrawiam! :)