Przejdź do forum
Poker czy rodzina b...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker czy rodzina blog slow bankroll chelenge

16 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
359 Wyświetlenia
Boryb

Witam
Na początku kilka słów o mnie....
Moja historia z pokerem zaczęła się pare lat temu gdy grywałem online na maszynach i nieźle dostałem w kość lecz po paru miesiącach się spłókałePare miesięcy temu wróciłem do pokera gram tylko holdema. Nieźle szło mi na twistak ale niestety się spłukałem..

Teraz znalazłem ten typ który daje mi najlepsze korzyśći finansowe oraz motywacyjne gram prawie zawsze SNG fifty 50 turbo za 1.5$ 3.5$ 7$. 15$
czasami jakiś mtt lub cash

gdie przy 1.5$ wygrywam około 8-9/10 turniejów

z racji że mam rodzine 1 dziecko drugie w drodze i prace na etacie ...
sng trwa około 35 min wiec dziennie moge pozwolić sobie do max 4 turniejów

dlatego mój chellenge będe budował długo ale mam nadzieje do celu

Link do bloga: Poker czy rodzina blog slow bankroll chelenge
Gram: SnG
Poker roomy, na których będziesz grał: pokerstars.eu
Początkowy bankroll: 91$
Cel, który chcesz osiągnąć:1000$

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
Crimson

Przeniosę temat do działu "Blogi SnG".

Pozdrawiam,
Crimson

Odpowiedz
Cytat
Boryb

dziś zagrałęm
5 turniejów
2 po 7$ jeden przegrany jeden w kasie
2 po 15$ eden przegrany jeden w kasie
1 po 30$ w kasie ledwie

i cash nl10 wpłaciłem 10 wypłaciłem 13.9

stan konta:było 91 jest :98 powoli i do przodu :)
kończe trzeba iść do pracy

Odpowiedz
Cytat
Boryb

2 turnieje po 3.5 wygrane
1 turniej po 7 $

w sumie
salo początkowe 91 dziś 110,69
ps .pomału i do przodku :)

Odpowiedz
Cytat
mirash84

Fajnie, że zrobiłeś sobie challange, tylko czy pomyślałeś o Bankroll Managment? Czy nie to było powodem Twoich torb? Bo tutaj wygląda, że niedługo tak samo się skończy, a fajnie by było gdybyś powoli, ale osiągnął swój cel...
Krótko mówiąc, z 3BI wchodzić na 30$ :) Polecam poczytać o BM:)

GL

Odpowiedz
Cytat
Boryb

Wiem masz racje ale miałem ochotę na tang chellenge ale mnie to za dużo nerwów kosztuje więc wracam do nolmalnej gry tam gdzie sie najlepiej czuje czyli 3.5$ z wyskokami co pare turniejów do 7 $

wczoraj w nocy rozegrałem bardzo udany turniej za 7$ wygrana 20 więc
mój stan na dziś to 124,78

dzisiaj zasiąde dopiero wieczorem jade z rodzinką do zoo...

ps. dziękuje za porade zapraszam w przyszłości do komentowania i dawania dobrych rad :)

Odpowiedz
Cytat
mirash84

Z Wawy może jesteś? Też niedawno z córkami w zoo byliśmy, jak zwykle starsza mega zadowolona:)
Jak będziesz trzymał się BM, to powoli dojdziesz do celu. Shotować wyżej można, no ale nie z 3.5$ na 30$ :P

Odpowiedz
Cytat
Boryb

Witam

nie jestem z Warszawy byliśmy w zoo w Chorzowie też Córka miała pełen ubaw.

wracając do gry :
grając 3.5 oraz sporadycznie 7 doszedłem do 156$ (po powrocie z zoo) :)
spróbowałem MTT za 3.3 2 razy i po 2h odpadłem

lecz niestety wczoraj po pracy złamałem swoje założenia i zagrałem w
spin $ go (loteria) i prawie się z czyściłem z bankrora przegrywałem za 1 za 3 za 7 za 15 i 30

zostało 12 $ lecz po powrocie do swoich 3,5 i 7 odrobiłem do 30 dziś zagrałem jeden 3.5 jednocześnie opiekując się córką bo żona chora to oczywiście przegrałem

na full tilt mam jakiś bonus do wyrobienia więc 20$ przelałem i walczę dalej nie eksperymentując z grami w których nie czuję się pewnie

pozdrawiam wszystkich

Odpowiedz
Cytat
Zen85

haha :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Dundersztyc71

Nie żebym miał coś przeciw gumbolowi, ale zdajesz sobie jaki jest przeskok poziomu w w fifciakach między 3,5$ a 7$ i potem 15,30$? 30$ są na maxa zaregowane, a wrzuciłeś tam 1/3 rolla w pojedyńczym zakładzie :D

Pikny gumbol, pikny Panie, Dundersztyc approved :nh

Odpowiedz
Cytat
wilden19

zablokuj sobie wyzsze stawki, jesli na ich granie nie pozwala ci bankroll, a prawdopodobnie tez skill. nie musisz dziekowac

Odpowiedz
Cytat
Crimson

Napisane przez wilden19
zablokuj sobie wyzsze stawki, jesli na ich granie nie pozwala ci bankroll, a prawdopodobnie tez skill. nie musisz dziekowac

Potwierdzam, jeśli masz zapędy do gry na stawkach, na które cię nie stać, to zablokowanie ich jest dobrym pomysłem. :)

Odpowiedz
Cytat
Boryb

Jak się blokuje stawki ? dzięki za rade
potwierdzam różnice poziomów są znaczne między 3.5 a 7 ale 7 a 15 mniej potem 30 inny świat

ale też są różnice poziomów które zauważyłem np. zależnie od pory dnia czy dnia tygodnia

np piątek wieczór stawka 7 poziom niższy niż w np wtorek rano zapewne dużo więcej pro mamy rano a sezonowi gracze bardziej grają wekeendy

jak sądzicie?

pozdrawiam i dzięki za rady

Odpowiedz
Cytat
8dyb8

po angielsku
request (albo w tools jesli masz ps7) , responsible gaming, restrict tournament buyin limit

przy okazji na Twoim miejscu profilaktycznie bym cashgames i mtt zalozyl limity na jakies niskie :P

a co do roznicy poziomow to nie ma pewniakow, jak grasz tak malo stolow to to loteria jaki poziom bedzie, bo czasem np przez 30 gier masz rega na regu a jak kazdy osiagnie limit stolow jakie gra to kilka bardzo latwych moze wystartowac. ALe generalnie faktem jest ze bardzo wczesnie rano i poznym wieczorem bedzie wiecej slabszych graczy niz w srodku dnia europy skad wiekszosc regow pochodzi a slabsi gracze moga byc w pracy/szkole. Np o 16 to malo niedzielnych graczy bedzie bo w amerykach to masz 8-10 rano, dalekiej azji 23-24, a w europie ludzie jeszcze w pracy ;d

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Crimson

Napisane przez wilden19

Potwierdzam, jeśli masz zapędy do gry na stawkach, na które cię nie stać, to zablokowanie ich jest dobrym pomysłem. :)
Artykuł PS o tankrollu nie poszedł w las. :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Boryb

pierwsza info w takrollu była nie dla słabych graczy niestety się źle zakwalifikowałem do złej grupy:)

poddaje się w tym chellengu umoczyłem all

teraz czas na poważne szkolenia potem wpłata i walka

ale dla mnie muszę wyznaczać sobie mniejsze cele w krótszym czasie gdyż za szybko bym chciał wykonać chellenge co mnie zgubiło

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat