Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Fish Hunting - MBR challenge blog

18 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
401 Wyświetlenia
Czuko

Cześć wszystkim!!

Niektórzy mogą mnie już kojarzyć z forum z wcześniejszego BLOGA, bywało różnie raz w góre raz w dół. Zdarzało się sporo cashoutów, przerw, spadków motywacji...
Zakładam kolejnego bloga w ramach Mega Bankroll Challenge, żeby zmotywować się do gry i powrotu do pokera. Zakładając tamtego bloga miałem 21 lat, teraz już 25 - koniec zwyżki za młody wiek przy opłacaniu OC za samochód :D Aktualnie jestem po studiach i pracuje jako Head Hunter w branży IT i dorabiam jako akustyk, obsługa techniczna na koncertach.
Oprócz tego cały czas trenuje capoeire - od kilku ładnych lat.

Wracając do tematu MBR challenge:

Biorę udział!

Gram: cash
Gram głównie na Starsach
Początkowy bankroll: 86,94 $
Cel na początek 1000$

Zapraszam do komentowania, grania sweat'ów itd.

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi
xeperek

To co będziesz śmigał z takim BR? NL4, NL5?
powodzenia :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Czuko

Hej jak na razie śmigam NL2 ale juz w sumie jestem bliski wejścia na NL5. zastanawiam się nad tą Strategią znalezioną gdzieś w materiałach filmowych. Doświadczenie jakieś mam - w sumie proponują ten BRM dla zooma aja w zooma się nie bawie...

Odpowiedz
Cytat
Czuko

Mały update z moich poczynań od początku BRm challenge czyli w sumie 2 dni. Jest nieźle - jeszcze jakbym przestał gamblować w spin&go i tam trwonić Bankroll to już spokojnie bym shotował sobie Nl5...

Wykresik:

Spoiler

W sumie jedna z ciekawszych rąk z jednej z ostatnich sesji od czasu do czasu można sobie pozwolić na open raise z UTG z badziewiem i na gościa z 3betem IP 7% takie coś sobie callnąć :D

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP2$1.30:///////;MP3$1.97:///////;CO$3.53:///////;BU$3.89:///////;SB$2.05:///////;BB$2.00:///////;UTG2$2.00:///////;MP1 (Hero)$2.14:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with 6:h, 8:h.
UTG2 folds, Hero raises to $0.06, MP2 folds, MP3 raises to $0.18, 4 folds, Hero calls $0.12.

Flop: ($0.39) 4:h, 3:h, 5:c (2 players)
Hero checks, MP3 bets $0.25, Hero calls $0.25.

Turn: ($0.89) 2:c (2 players)
Hero bets $0.48, MP3 raises to $0.96, Hero raises to $1.71, MP3 calls $0.58.

River: ($4.14) 4:s (2 players)

Final Pot: $4.14.

Results follow:

Hero shows a straight, six high(6h 8h).
MP3 shows a straight, five high(Ad As).

Hero wins with a straight, six high(6h 8h).

Odpowiedz
Cytat
Czuko

1: Update
2: Ilość rozegranych rąk: 14,6k
3: Cash FR
4: Zysk/strata: 10,54
5: Bankroll: 76,44
6: Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
Czuko

1: Update 2
2: Ilość rozegranych rąk: 36810
4: Zysk/strata: +23,94$
5: Bankroll: 110,88
6: Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

W sumie zyski na Holdemie są większe o jakieś 9$, ale przegamblowałem oczywiście na spin&go... Musze sobie chyba zablokować dostęp do turkow oprócz freerolli i tego spin&go bo za bardzo kusi, a skilla na to nie mam :facepalm:

Wykresik od początku challengu:

Spoiler

Jak widać raz w góre raz w dól. Wczoraj tak na mnie farcili, że mój stół musiał to odczuć :P

Powróciła motywacja do treningów, trzeba w końcu coś ze sobą zrobić bo brzuch rośnie, a siedząca robota wcale nie pomaga w zwalczaniu tego. Jutro zamierzam się wybrać na trening Capoeiry po pracy - mam nadzieje, że a ciężko nie będzie po powrocie... Ogólnie plan jest taki żeby w poniedziałki/środy/piątki chodzić na normalne treningi, a we wtorek/czwartek siłownia -weekend odpoczywamy. Zastanawiam się jeszcze nad jakąś konkretniejszą dietą, ale to muszę skonsultować ze znajomą dietetyczką.

Pokerowo, zaraz siadam do shota na NL5, zobaczymy czy coś się tam ostatnio zmieniło...

Odpowiedz
Cytat
Czuko

1: Update 3
2: Ilość rozegranych rąk: 42042
4: Zysk/strata: +73,42
5: Bankroll: 160,36
6: Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Wrzucam teraz update - wyjeżdżam na weekend i nie będe miał czasu żeby się tym zając ani też za bardzo dostępu do komputera...

W sumie NL% przywitało mnie ładnie trochę kasy ugranej, niestety zdarzają się spazzy, które mi zaniżają zarobki, ale nie ma to jak callować przez 3 streety cs'a, któr normalnie jest potulny jak baranek wiedząc, że on ma grubo :facepalm:

Wykres od początku challengu:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
DangeroussPosse

Napisane przez Czuko

W sumie jedna z ciekawszych rąk z jednej z ostatnich sesji od czasu do czasu można sobie pozwolić na open raise z UTG z badziewiem i na gościa z 3betem IP 7% takie coś sobie callnąć :D

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP2$1.30:///////;MP3$1.97:///////;CO$3.53:///////;BU$3.89:///////;SB$2.05:///////;BB$2.00:///////;UTG2$2.00:///////;MP1 (Hero)$2.14:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with 6:h, 8:h.
UTG2 folds, Hero raises to $0.06, MP2 folds, MP3 raises to $0.18, 4 folds, Hero calls $0.12.

Flop: ($0.39) 4:h, 3:h, 5:c (2 players)
Hero checks, MP3 bets $0.25, Hero calls $0.25.

Turn: ($0.89) 2:c (2 players)
Hero bets $0.48, MP3 raises to $0.96, Hero raises to $1.71, MP3 calls $0.58.

River: ($4.14) 4:s (2 players)

Final Pot: $4.14.

Results follow:

Hero shows a straight, six high(6h 8h).
MP3 shows a straight, five high(Ad As).

Hero wins with a straight, six high(6h 8h).

hmm...to rozdanie mi cos przypomina...7% 3betu tez by sie zgadzal :ayfkm:
chociaz w sumie to wwidze teraz ze to 8handed a ja gram zooma :D

Odpowiedz
Cytat
Lukaszq15

Napisane przez Czuko

Zauważ, że 3bet IP 7 % to ogólna statystyka i tak naprawdę 3bet vs UTG będzie miał on o wiele niższy niż te 7 %. Otwarcie z 68s z UTG na 8handed ''od czasu do czasu''będzie Ci przynosiło straty tak samo jak call tego 3betu.

Odpowiedz
Cytat
Czuko

DangeroussPosse: zaglądałem od czasu do czasu na Zooma, ale to nie gra dla mnie i etraz staram się omijąc z daleka...

Lukaszq15: W sumie tak sobie myślałem nad tym spotem. W jakich sytuacjach opłacałoby się to grać i na jakich graczy? Z takim 3betem i taka agresją raczej taki gracz nie da mi spokojnie dobierać sobie do flush'a streeta czy innych drawów. Wychodzi na to, że bezpieczniej byłoby callować taki 3bet pod murka, albo regularsa z 3betem nie większym niż te 3-4% bo

a) jego 3bet range jest dosyć wąski i dobrze sie z nim gra postflop vs jego range.
b) z Top Rangem gra grubo i często potrafi się naciąc i pięknie wypłacić jak trafimy

Musze przejrzeć Holdem i wyfiltrowac takie ręce. Jestem ciekaw jak bardzo jest to opłacalne w moim przypadku.

Bankroll rośnie... może w przyszłym tygodniu zagoszczę juz na NL10...

Odpowiedz
Cytat
Czuko

1: Update 4
2: Ilość rozegranych rąk: 53127
4: Zysk/strata: +121,46
5: Bankroll: 208,40
6: Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Bardzo szybki update po weekendzie w domu. W tygodniu postaram się dorzucić jakieś wykresy, jak będe miał więcej czasu.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Hej,

https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3411391#post3411391

Ilość rozdań oraz wygrane podajemy z ostatniego tygodnia ;)

Dlatego poprawy update, biorą pod uwagę poprzednie Twoje posty to:

1: Update 4
2: Ilość rozegranych rąk: 11085
4: Zysk/strata: +47,04
5: Bankroll: 208,40
6: Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Czuko

Hej, szybki update bo znowu jutro jade do drugiej pracy i nie będe miał czasu siąść do kompa za bardzo na weekend.

Skibcio, obiecuje poprawe... nie doczytałem, że update'y mają wyglądać w ten sposób :facepalm:

1: Update 5
2: Ilość rozegranych rąk: 9164
4: Zysk/strata: +80,27
5: Bankroll: 288,73
6: Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5

Miałem wrzucić jakiś wykresik:

Spoiler

Pokerowo cisne już NL10 - pierwszy shot przy 22 BI i po grze jak kompletny idiota wtopiłem 3 stacki... Drugi shot przy 23BI i jakoś udało się utrzymać. Lecimy dalej z koksem. Donków i idiotów na tym limicie zdecydowanie więcej niż na nl2 czy nl5...

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Spokojnie, sporo osób się pomyliło/nie doczytało. Ja też dopiero później to zauważyłem :D

Bardzo ładnie Ci idzie :milord:

Widać nawet na wykresie, że pod koniec miałeś więcej akcji ze słabymi graczami (czerwona lekko w dół, a zielona mocno w górę).

Odpowiedz
Cytat
Czuko

Kolejny Update, z gry bywało różnie raz w górę raz w dół, trochę farcą, nie mowiąc o tym że mam talent do wbijania się na top range rybeczek :facepalm:

1: Update 6
2: Ilość rozegranych rąk: 27801
4: Zysk/strata: +119,77
5: Bankroll: 408,50
6: Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6

Zysk z gry to jakies 69$ dodatkowe 50$ ze stellara. Może do końca roku jeszcze jedną 50 sie uda ugrać :)

Wykres:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
chriskwns

Gratulacje i powodzenia ... ale tego Ci w sumie już nie potrzeba :coolface: efekty naprawdę spoko _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Volume to Ty masz naprawdę ładne _o:

Chyba tylko raz w przeciągu miesiąca udało mi się przekroczyć 30k rozdań.

Odpowiedz
Cytat
Czuko

A do końca miesiąca jeszcze daleko... Chociaż w tym tygodniu biorę urlop od pokera, bo niby grać jest kiedy, ale przychodzę styrany z roboty i gram jakieś D game albo i gorzej^^

Odpowiedz
Cytat