Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Aj

18 Posts
10 Users
0 Reactions
512 Views
StraightGinn

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($59.87)
BB ($128)
UTG ($64.73)
UTG+1 ($20.42)
CO ($146)
Hero ($50)

Dealt to Hero A♠ J♣

UTG raises to $2, fold, fold, Hero raises to $7, fold, BB calls $6.50, fold

FLOP ($16.25) 7♠ J♥ 7♦

BB bets $24, Hero ???

60 / 10 / 1.9 / 26 (339)

17 replies

Skoro masz na niego 339 rąk to oznacza, że powinieneś już mieć pojęcie co oznacza u niego taki push. Przydałyby sie staty call 3 bet.

StraightGinn

339 to nie jest tak dużo wbrew pozorom, i jeśli miałbym jakiekolwiek informacje na temat takiego dziwnego zagrania na flopie wcześniej przez niego to zamieściłbym.

skoro typ podbija tylko 10% a teraz robi to z utg to raczej nie powinienes go 3betowac

na takim flopie wrzucilbym stacka chociaz czesto w podobnych sytuacjach widzialem u przeciwnika qq

StraightGinn

UTG na preflopie wypadł z rozdania, statystyki są BB, z któym jest w HU na flopie.

ajajaj sry nie popatrzylem :( pewnie przez ten upal :D

Dobra to inne pytanie - widziałeś go kiedyś jak miał monstera? Odpowiedz sobie czy slowplayował wtedy i na tej podstawie tutaj call/fold

StraightGinn

Nie mam żadnych dodatkowych informacji na jego temat, ręce na niego mogą być z dataminingu, nie widziałem wcześniej żadnych niezwykłych akcji w jego wykonaniu co nie znaczy, że ich nie robił.

Po prostu tutaj trzeba podjąć decyzje z dosyć małą ilością informacji :)

Wiech

Chroni rękę przed A i K. Z czym sprawdził jak nie z QQ. Druga możliwość to blef ale czy aż tak głupi?

RockyRaccoon

Tylko ja to snap-calluje?:D
a, sry, nie snap-calluje tego, źle odczytałem rozdanie.

Choć w sumie to jak zrobiłeś 3beta, to teraz fold jak trafiłeś TPTK?
Wszystko zależy od statów "miszcza".

Jakie statystyki ma UTG?

mik1984

Jeśli nie masz na niego readów, to chyba pora je zdobyć. Nie możesz liczyć na nic więcej na flopie 3betując z AJo, więc musisz tu grać shove.

hellYeahEnT

nad czym sie tu zastanawiac : O

molekpl

lepiej było zrzucic pre flop nie było by problemu hihi:)

mYmCad

hellYeahEnT napisał

To lay down or to get laid? _tongue:

Wiech

Byłem w podobnych sytuacjach kilka razy i było to najczęściej QQ i KK. Ale zdarzały się też śmieci typu AK lub nawet 99. Myślę, że samo sprawdzenie jest nieopłacalne ale jak się z gościem gra dużo to zrzucenie wygeneruje kolejne overbety i co dalej, pasować toppary?

mik1984

Ale przyznać trzeba, że przydałoby się żeby na tym forum pojawili się jacyś sędziowie.

hellYeahEnT

mYmCad napisał

hellYeahEnT napisał

To lay down or to get laid? _tongue:

Jezeli gosciu nigdy nie 3 betuje to mozna sie zastanawiac czy nie ma tutaj QQ,KK,AA ale jezeli nie ma 3beta w granicy 0 to dajemy all in.

Czemu? Bo ma bardzo duzy WTS (mozna zalozyc ze przy tak wysokim vpipie widzi okolo 50% flopow i w 26% dochodzi do SD.. to gdzies 2 razy czesciej niz normalny gracz)