Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] 78s NL25

7 Posts
5 Users
0 Reactions
385 Views
TehGamer

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (6 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG ($27.52)
MP ($57.39)
CO ($28.03)
Hero (Button) ($34.82)
SB ($9.08)
BB ($25)

Preflop: Hero is Button with 7, 8
1 fold, MP calls $0.25, CO calls $0.25, Hero calls $0.25, SB calls $0.15, BB checks

Flop: ($1.25) A, 6, 10 (5 players)
SB checks, BB checks, MP bets $1.25, 1 fold, Hero raises to $3.75, 2 folds, MP calls $2.50

Turn: ($8.75) 5 (2 players)
MP bets $8.75, Hero raises to $30.82 (All-In), 1 fold

Total pot: $26.25 | Rake: $1.31

33/2/3.5/20 po 72 handach.
Dziwny przeciwnik. Nie umialem go do zadnej grupy graczy przypisac, ani to calling station, ani TAG, ani LAG.
W kazdym razie, tutaj byl plan semiblefu, nie przesadzilem troszke? Przeciwnik mial niski WTS, wiec liczylem tez na fold equity, ale gdy zobaczylem kolejnego bet pot na turnie, to juz mialem tylko jedna decyzje: push or fold. Zdecydowalem, ze nie bede pokazywal slabosci, a i tak juz dosc duzo kasy wpakowalem, dlatego uderzylem, gdyz moglem reprezentowac seta rowniez. Przeciwink po dluzszym zastanowieniu, i wykorzystaniu calego time bank wyrzucil karty, ale czy nie przesadzilem?

6 replies

Wtedy z 5:s 3:s mówiłem fold preflop, tym razem masz jednak bardzo mocnego SC z pozycją i 2 limperów przed sobą - raise do $1.25-$1.50 byłby tutaj lepszą opcją.

Na flopie masz 12 outów i 4 przeciwników, nie bardzo mi się widzi przebijanie. Dlaczego? Od setów / 2 par pójdzie tutaj 3-bet i już możesz wyrzucać swojego silnego drawa.

Za to jeśli scallujesz, to będziesz się elegancko trzymał pot oddsów, dając dodatkowo jeszcze lepsze pozostałym graczom, a fiszak na pewno scalluje tutaj np. z A5o. Taki semiblef jest lepszy gdy grasz bez pozycji, mając jednak pozycję nie ma takiej potrzeby.

Na turnie dostajemy kolejny bet pot - na jakiegoś porządnego gracza może bym nawet to sfoldował, ale na fiszaka nie ma takiej opcji, ponieważ mamy bardzo duże implied pot odds. Zatem lepszy będzie tutaj call.

Raise/shove jest moim zdaniem w tym wypadku zły, ponieważ fiszak z Ax może Ci tutaj uwierzyć w seta i się zrzuci. Poza tym on nawet nie musi mieć Ax, może mieć jakiś totalny trash i próbować się trzeci raz wyrzucić z puli na riverze.

Natomiast jeśli fiszak ma tutaj mocną top pair / dwie pary bądź też seta, to o fold equity możesz zapomnieć, a ze swoim drawem masz ok. 24% na zwycięstwo, bo raczej z 8-high tutaj nie wygrasz.

Btw, podpisuj staty, bo ja np. nie wiem co oznacza ostatni "20". A samo rozdanie powinno być wklejone do sekcji SH.

TehGamer

Fakt, moze ktos przeniesc ?
vpip/pfr/af/wts

Jak podajesz WTSD, to zawsze dorzucaj jeszcze W$SD, bo czasem ktoś idzie często na SD i do tego często wygrywa. A jak idzie często na SD i rzadko wygrywa, to wtedy już wiemy, że to jest total :f_biggrin: <>< :f_biggrin:

mik1984

Jak dla mnie ten semiblef jest jak najbardziej w porządku.

Rafaello18

Dla mnie też OK na turnie masz monster draw i jeszcze jakieś fold equity

nie limpujemy na sh :) najlepszym wyjsciem jest tu izolacja limperow na pf

co do postflop to wiekszy ten raise flop i dalej wp