Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] 89s NL 20

11 Posts
10 Users
0 Reactions
379 Views

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.20(BB) Replayer
SB ($23.37)
Hero ($22.78)
UTG ($22.94)
CO ($19.46)
BTN ($12.60)

Dealt to Hero 8:club: 9:club:

UTG raises to $0.60, CO calls $0.60, fold, fold, Hero calls $0.40

FLOP ($1.90) A:club: 5:club: 7:diamond:

Hero checks, UTG bets $1.20, CO calls $1.20, Hero calls $1.20

TURN ($5.50) A:club: 5:club: 7:diamond: 7:heart:

Hero checks, UTG bets $0.60, CO calls $0.60, Hero calls $0.60

RIVER ($7.30) A:club: 5:club: 7:diamond: 7:heart: 7:club:

Hero checks, UTG bets $1, CO calls $1, Hero calls $1

Pewnie call na river bez sensu ?

10 replies

Pewnie tak :D

No pewnie że bez sensu, to jest easy shove. A tak na serio ten bet wygląda na call me plz jak cholera, obawiałbym się tutaj mocno Ax / any pair / wyższego flusha. Mimo mega korzystnych pot oddsów, nie sądzę, abyś wystarczająco często był tu z przodu. Ale można to callnąć bardziej dla informacji z czym przeciwnik tak właśnie gra i zrobić sobie na niego notatkę.

evog

MatiKosa napisał
No pewnie że bez sensu, to jest easy shove. A tak na serio ten bet wygląda na call me plz jak cholera, obawiałbym się tutaj mocno Ax / any pair / wyższego flusha. Mimo mega korzystnych pot oddsów, nie sądzę, abyś wystarczająco często był tu z przodu. Ale można to callnąć bardziej dla informacji z czym przeciwnik tak właśnie gra i zrobić sobie na niego notatkę.

Przeglądnij dokładniej akcję na riverze :)

evog napisał

MatiKosa napisał

Przeglądnij dokładniej akcję na riverze :)

przejrzyj :)

nie wiem jak Wy, ale ja z takim mega drawem gram c/r i o stacki na flopie ?(

eee tam mega draw, draw do koloru i OESD to jest mega draw, a nie tam gutshot :)

no bez kitu marny ten draw, ze lepiej od razu fold flop, bo jest tak malo outow ze nawet odsow nie mamy, no nie? :)

kozak567

nie podoba mi sie to rozegranie, w hu* passiv :)

RockyRaccoon

Taa, easy stak off, mamy grubo ponad 40%, doliczając foldequity i pieniądze w pocie itp.

hasiek napisał
nie wiem jak Wy, ale ja z takim mega drawem gram c/r i o stacki na flopie ?(

jeśli chodzi o rozegranie, to sprawdzenie z SC bez pozycji na pre-flopie uważam za zagranie na granicy. postflop jesteś bez pozycji i ciężko ci będzie rozgrywać średnie drawy, a monster drawa czy jakiejś silnej made hand nie trafisz zbyt często, więc jak nie czujesz się zbyt dobrze z taką ręką postflop, to folduj to już na początku.

też gram c/r na tym flopie. trafiłeś to pod co sprawdzałeś. gutshot + flushdraw to 12 outów czyli coin-flip, więc chcesz tu włożyć jak najwięcej $$ zwłaszcza, że masz 2 przeciwników.

simon1989

Call na pf imo trochę na granicy w wypadku kiedy gramy o 100bb i to oop.

Pytanie czy raise na flopie ma sens.

Podbicie następuje z UTG i wg.mnie po naszym raise na flopie raczej możemy zawęzić zakres UTG tak:

AA/77/55/AK-AT. Nie wiem czy to fish jest w stanie c-betować jakieś KK ale to tutaj mało istotne. Imo jest on w stanie z takim zakresem tutaj sprawdzić nasz raise lub po prostu grać shove a przeciwko takiemu zakresowi mamy tutaj ok 45%. Pytanie czy mamy tutaj fe na jego zakres. Wg. mnie na nasz raise on jest tutaj w stanie spasować coś w stylu AT/AJ czyli próbując to policzyć.

Każda para to 6 kombinacji. Czyli 3 pary tworzą nam 18 kombinacji. AK/AQ/AJ/AT tworzy nam 16x4 czyli 64 kombinacje. Czyli razem 82 kombinacje. On jest w stanie spasować 32 z nich czyli nasze fe w przybliżeniu powinno tutaj wynieść ok 40%.

Daje to nam łącznie 45% przeciwko jego range mając w przybliżeniu ok 40% fe. Wiadomo, że jeżeli to nie jest fish bo w przypadku kiedy to słaby gracz on nam nigdy Ax nie pasuje i wtedy będzie to zagranie nieopłacalne. Jednak wg. mnie raise flop. Gdybyśmy nie zostali w HU i nie trafiamy swojeg outa to ja gram to już wtedy pasywnie od turna. W razie kiedy zostajemy HU to zależnie od rywala bet/f or c/c.

I warto zauważyć, że UTG będzie w takim wypadku miał za sobą jeszcze rywala i za niego zawsze możemy sobie policzyć kilka % fe aczkolwiek pokazał on już słabość callujać c-beta i rzadko UTG będzie się nim przejmować aczkolwiek w longrunie prawdopodobnie kilka % możemy tutaj zyskać.