Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Aks nl25

4 Posts
4 Users
0 Reactions
258 Views

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Full Tilt
SB ($27.98)
BB ($26.10)
UTG ($52.21)
CO ($31.44)
Hero ($35.74)

Dealt to Hero A♠ K♠

fold, CO raises to $0.85, Hero raises to $2.50, fold, BB calls $2.25, fold

FLOP ($5.95) 2♠ 5♦ Q♦

BB checks, Hero checks

TURN ($5.95) 2♠ 5♦ Q♦ 3♠

BB bets $2.75, Hero calls $2.75

RIVER ($11.45) 2♠ 5♦ Q♦ 3♠ 4♣

BB checks, Hero bets $4, BB raises to $11, Hero calls $7

3 replies

3-betowana pula, masz pozycję, więc zrób tego c-beta, żeby wiedzieć co jest grane.

Na turnie łapiesz nutz'owy FD oraz gutshit power + Twoje 6 overcardz = 18 outów (36%) na river. Wpada Ci gutshit power, ja bym tu betował za przynajmniej 60% puli, aby ten bet jako tako sensownie wyglądał. Przeciwnik Ci go przebija, więc wjeżdżasz mu z all-inem, może tak grać ze slowplay'owanymi damkami / setem. No bo bez przesady, aby 6x się tutaj dostało. Chociaż c-beta nie zrobiłeś, więc cholera go wie...

flop jak dla mnie może być o ile chcesz grać c/f przy nie trafionym flopie w tej sytuacji dużo zależy od 3bet calling range przeciwnika, na turnie masz easy call z tymi drawami co weszły a river ship da laptop po rise ;) czasmi mini bet będzie dobry na river żeby wy indukować blef lub nawet nie blef ;) ale jeśli ma coś dobrego to nie zrzuci :D a nie daj borze zagra call do betu w 3/4pota

Ninjai

b/f flop. Nie ma lepszego do cbetu przeciez oprocz Axx / Kxx. Wszystkie nie diamentowe suited connectory tutaj sie zegnaja, wiec wybijasz 6outery, dodatkowo 33-44,66-JJ. Jest tyle lepszych rak, ktory zrzucasz z ich czesci pot-equity, ze bet napenwo jest +EV.

Ja na turnie czesto gram raise/call, bo masz sporo outow. As played, to napewno wiekszy bet na turnie i call na raise, bo shove nie ma sensu juz.