Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] AQ nl25 - help!

7 Posts
5 Users
0 Reactions
241 Views

Pomóżcie, bo nie wiem jak w tej sytuacji powinienem się zachować :f_confused:

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em

Known players:
[tg]CO$3.39:///////;BU$33.58:///////;SB$7.40:///////;BB$5.00:///////;UTG2(Hero)$20.40:///////;MP1$5.35:///////;MP2$7.44:///////;MP3$4.65:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with A:h, Q:s.
Hero raises to $0.90, 4 folds, BU calls $0.90, 2 folds. (do 0,90$ żeby równo mi zostało w stacku)

Flop: ($2.15) 4:s, Q:d, 7:h (2 players)
Hero bets $1.50, BU calls $1.50.

Turn: ($5.15) A:c (2 players)
Hero bets $2.50, BU raises to $31.18(All-In), Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $7.65.

6 replies

Bez statystyk ciezko Ci powiedziec co powinienes w takiej sytuacji zrobic.

Z setem pewnie nie gralby od razu AI, wiec jak dla mnie bylby tu call.

Ps. Powinienes uzupelnic stack przed rozdaniem, a nie podbijac do ,90, zeby bylo rowno...

Tak samo pomyślałem, że jakby trafił tego seta to by chciał stopniowo ze mnie kasę zdzierać.
Niestety pomyślałem tak już po zrzuceniu kart.

PS. Później i tak oddał co było moje i jeszcze ze swojego stacka mi trochę kasy dorzucił :f_biggrin:

zendera

No tak, ciężko bez statystyk. Znajac zycie to pewnie zrobilbym call i potem zalowal : P.

rusher88

Zagranie goscia wyglada raczej na idiotyczny bluff niz seta. Jesli mial seta, to faktycznie Twoja reka niewiele sie ulepszyla, ale tak na prawde na tych stawkach malo kto rozgrywalby wg mnie tak jakiegos seta. Sytuacje komplikuje jedynie board, ktory nie prezentuje tutaj praktycznie drawow, wiec stoisz nad przepascia... bo albo jestes bardzo bardzo ahead, albo bardzo behind i bez statystyk, ani info o graczu nie da sie jednoznacznie powiedziec jak sie powinienes zachowac. Swoja droga w rozdanie inwestujesz tylko 5$, a musisz jeszcze 15... z drugiej strony istnieje spora szansa ze jestes lepszy, bo gosc moze tak dziwnie probowac grac, nawet z AX... czy kompletnym trashem.

Podsumowujac, nie umiem Ci tutaj jednoznacznie pomoc i mysle ze ciezko bedzie o to, zeby mogl ktokolwiek, bo nie da sie tego goscia obstawic tu na konkretny zakres, a bez tego nie da sie policzyc czy sprawdzenie byloby oplacalne czy nie.

Thorek

W BSS gramy stackiem 100BB+ i jak spadasz ponizej tej granicy to dokupujesz zetony. To jest podstawa w BSS. Nie ma czegos takiego jak uzaleznianie wysokosci beta pf od twojego stacku, zeby bylo rowno :|

rusher88

Napisane przez Thorek
W BSS gramy stackiem 100BB+ i jak spadasz ponizej tej granicy to dokupujesz zetony. To jest podstawa w BSS. Nie ma czegos takiego jak uzaleznianie wysokosci beta pf od twojego stacku, zeby bylo rowno :|

Rotfl, przeoczylem :). Thx.