Skip to forum
Essence For Pros by...

Notifications
Clear all

Essence For Pros by SOEK

46 Posts
29 Users
316 Reactions
18.1 K Views
soekholdem

Seria Essenece for Pros to kompletny materiał do opanowania Single Raised Pots.

Szukając pomysłu na serię filmów, zacząłem od przeszukiwania stron coachingowych. Ogrom materiału mnie przytłoczył. Znalazłem wszystko, a jednocześnie nie znalazłem nic co było spójne treścią - kompletne. Chaos może być gorszy od niewiedzy. Ilu z Was zaczynało rozmowę na skype: "Siemasz, wydaje mi się że bardzo dużo wiem, ale nadal nie mogę wszystkiego sensowanie poukładać"

Jednocześnie forma edukacji jest w/g mnie błędna. Ucząc Was od trzech lat zauważyłem, że dużo ważniejsze jest pokazanie "jak się uczyć" niż "jak grać". Zwróćcie uwagę ile jest filmów z gry live, a jak mało jest filmów pokazujących sposoby dzięki którym trener doszedł do takiego poziomu myślenia. Od tego założenia, zacząłem konstruować plan. Kończąc mogę śmiało powiedzieć, że Essence for Pros to przedstawienie wszystkich czynności, które doprowadziły mnie do obecnego poziomu w SRP.

I
W pierwszej części "Samodoskonalenie - jak pracować?" dowiecie się jak wyjść z sytuacji "got stuck" - długiego okresu b/e lub gorzej. Oprócz tego przedstawię konstrukcję rozgrzewki i organizację czasu. Z części "Practical skillz" nauczycie się jak posługiwać się filtrami (filtry zawarte w seri), co następnie pokaże analizując baze SuperNova Elite tombo_pl (3x SNE z dodatnim winrate). Poza tym dostosujemy się do przeciwników których nie lubimy i poznamy ABC PIOsolvera. Pokażę w jaki sposób pracować z innymi graczami.
II
Druga część to rdzeń preflop. Dlaczego rdzeń i dlaczego filmy skoro range można wysłać w formie zdjęć? Możemy policzyć jaki jest optymalny range preflop z symulacją postlop, ale nie możemy stosować tego same range dla każdej sytuacji na stole. Przedstawiam wam w jaki sposób adaptować range w zależności od charakteru stołu na którym gracie. (range zawarte w pliku do flopzilli)
III
W tej części zaczynamy pracę z PIOsolver. Program który bez umiejętnej interpretacji może zrobić więcej szkody niż pożytku. Pokazuję w jaki sposób budować gameplany, które są ŁATWE do zapamiętania. Zwracam uwagę co jest ważne, a co musimy ignorować. Przerabiamy sytuację: EPvsBU i EPvsBB, a tak na prawdę: EPMPvsCOBU i EPMPvsBB. W całej serii Essence For Pros pracujemy na TYCH SAMYCH boardach, żeby różnica w rangach była widoczna w gamplanach - III i IV rozdział to esencja tej serii.
IV
Tym razem poruszamy się na pozycjach BUvsBB i SBvsBB. W dzisiejszych czasach obrony blindów z 60% rangem KAŻDY się gubi. Spróbujemy zoptymalizować naszą grę w tych spotach, bo perfekcji nie osiągnie nikt. Będziemy porównywać EV a nie equity co pomoże zrozumieć konstrukcję range as CC. As PFR strategia cbet 33% to już standard. Pytanie jak z wielu was na prawdę ją rozumie?

V,VI,VII
Live Game i SR nl50-nl1k

Bonus
Kiedy grać GTO a kiedy exploit play?
Dostęp do prywatnej części kanału youtube

1. Samodoskonalenie - Jak pracować
• Got stuck - what to do? (utknąłeś - co robić?) (19min)
• Warm Up / Afirmacje / Zmiany w grze (23min)
• Zorganizuj się (10min)
• ABC PIOsolver (14min)
• Dlaczego i jak pracować z innymi graczami? (12min)
• Jak analizować swoją sesję? (40min)
• Jak posługiwać się filtrami? (21min)
• Analiza bazy gracza supernova elite tombo_pl. (77min)
• Dostosuj się do przeciwnika (55min)

2. PREFLOP core
• Open Raise range (8min)
• 3bet range (15min)
• Cold Call range (13min)
• Call vs 3bet/4bet range (6min)

3. Postflop tight ranges SRP EP/MPvsCO/BU
• EP/MP vs CO/BTN with PIOSOLVER x5 boardów (68min)
• EP/MP vs BB with PIOSOLVER x5 boardów (72min)

4. Postflop wide ranges SRP as PFR and CC
• BBvsBU with PIOSOLVER x5 boardów (96min)
• BBvsSB with PIOSOLVER x5 boardów (108min)

5. Live session REGULAR nl50/nl100/(nl200)x2 (45-60min)

6. Live session ZOOM nl50/nl100/nl200/nl500z (45-60min)

7. Session review ZOOM NL100/NL200/NL500z (45-60min)

BONUS:
Kiedy grać GTO a kiedy wybierać alternatywne linie i sizingi?
Dostęp do prywatnej części kanału YouTube Essence for Pros - Free Zone

Łącznie: 45 filmów
Cena 399$

Wśród pierwszych 30 osób rozlosuję: 1x licencje PRO PIOsolver o wartości 475$, 2x trening ze mną o wartości 260$, 3x 50% zniżki na trening o wartości 195$, 4x ocena 10 rozdań w formie video.

NIE PŁACIMY OD RAZU, ponieważ sprzedaję w momencie otrzymania 30 deklaracji o chęci zakupu. Liczbę osób chętnych będę updatował w tym wątku. W momencie 30 deklaracji poinformuję o starcie sprzedaży tutaj i na fb. O pozycji na liście decyduje czas wpłaty a nie lista deklaracji!

INSTRUKCJA:
1. Deklarujesz się na skype (soek111) lub na FB podając maila.
2. Czekasz na start sprzedaży i dane skrill/net+/P*.eu
3. Wpłacasz
4. Czekasz 3 dni (chyba że wszyscy wpłacą instant)
5. Dostajesz serię filmów.

Facebook
EFP YouTube
Twitch
Instagram
Privat YouTube

Reply
45 replies

Super, super, ale.... Sprzedaj tylko mi !

Reply
ArcadiusK

Filmy są w języku polskim czy angielskim?
Z tego co widzę to jest ich 45. Jakiej mniej więcej długości?

Reply
soekholdem

@ArcadiusK Filmy są w języku polskim.
Łacznie jest 1236min = ~20,5h materiału.

Krótko i treściwie EV vs Equity! Proszę o nie komentowanie tego filmu w tym wątku tylko na YT lub do mnie na prv! Pzdr!

Edit: Jutro updatne liczbę chętnych. Pzdr!
Edit2: Jak na razie mamy 5os. chętnych. Deadline deklaracji to 31 października.
Edit3: Cały materiał z najbliższych 2 miesięcy z twitch.tv będzie dostępny tylko dla osób które zakupią serię na prywatnej części kanału YouTube

Reply
soekholdem

Witam,

Uzyskałem niewystarczającą liczbę deklaracji. Jednocześnie bardzo dużo osób informowało o chęci zakupu, ale cena była poza ich zasięgiem. Jako, że jest to moja pierwsza tak wydana seria filmów obniżam cenę na tyle, żeby dotarła również do graczy z niższych stawek.

Nowa cena: 399$

Za tą cenę chcę uzbierać 30 deklaracji.

Reszta informacji z postu pierwszego aktualna.

Czas start. Deadline 13 Listopad 2016.

Reply
Garggamel

Hej SOEK!

Jak już uzbierasz i sprzedaż 30 sztuk materiału, to czy w późniejszym czasie (grudzień/styczeń) będę mógł sobie solo dokupić kompletny zestaw materiałów? :f_drink:

Reply
soekholdem

@Garggamel Oczywiście. Zbieram 30os. żeby uniknąć zrzutek na zrzutkę. Po przedsprzedaży materiał będzie dostępny przez sklep internetowy.

Reply
MWaler

Nie wiem czy nie łatwiej znaleźć 120 osob po 100$ :P

Reply
MarjanekRNMD

za stówke każdy by łyknał... pomyśl SOEK ;) może warto :)

Reply
soekholdem

Następnej obniżki nie planuję. Ewentualnie potnę i sprzedam oddzielnie.
Sam sobie strzeliłem w stopę. Chciałem zrobić produkt którego jeszcze nie było - kompleksowy, co mi całkiem dobrze wyszło. Liczę, że większość po obejrzeniu serii powie "Aha, to w ten sposób mam pracować". Powstał produkt który celuje w graczy low i high, jednak cena była przystępna tylko dla graczy z mid-high, których w Polsce jak widać tylu nie mamy.

Następne serie będą już inaczej targetowane dużo krótsze i bardziej sprecyzowane. EFP zabrało mi za dużo czasu.

Przypominam o Twichu w każdy poniedziałek i czwartek o 19:00!

Reply

Lepiej potnij i sprzedaj taniej w kawałkach

Reply
SweetPaul

Myślałeś o innych wersjach językowych? Produkty pokerowe to są produkty niszowe i aby dotrzeć do szerszego grona odbiorców imo +ev jest tworzenie materiałów "high quality" w języku angielskim.

Reply
roommate1000

imo starzałem w stopę była produkcja materiału na Polski rynek gdzie ludzie w 10 osób składają się na subskrypcję na RIO. Gwarantuje ci, że gdybyś nie wprowadził minimalnego limitu przy, którym sprzedajesz materiał miał byś pewnie 3-4 chętnych i materiał powędrował by do kolejnych 60 osób.

Reply

700$ to o wiele za wysoka cena, a 400$ dalej nie wygląda zbyt okazyjnie. Poczekam aż potniesz materiał, bo mnie interesuje tylko "preflop CORE". Ponadto teaser nie zachęca do kupienia, bo nie ma w nim treści.

Reply
Kamil1010

Mam okazję przedpremierowo testować Essence For Pros.

Odniosę się do ceny - znam realia, dlatego spójrzcie na to z innej strony. Za 20h skoncentrowanej kompleksowej wiedzy, która jest w pakiecie - przeliczcie sami ile kosztowałaby was taki trening by wszystko przerobić z trenerem lub samemu?
Jak dla mnie materiał jest dużo więcej warty niż jego pierwotna cena. Jeśli ktoś skupia się na EV to będzie potrafił dostrzec okazję.
To zostawiam do indywidualnej oceny.

Przechodząc do meritum:
- Filmy z gry nie trzeba reklamować ! próbkę można zobaczyć na ps.com , twitchu oraz na prywatnym kanale na YT.

- Jak pracować i Preflop Core jest zrobione w sposób czysty i przejrzysty z przykładami bez zbędnego owijania by nabijać minuty. W zależności od zaawansowania, każdy wyniesie coś dla siebie.

- Największy boost do winrate'u sprawi na pewno analiza zrobiona w PIO.
Na co dzień grywam do nl200 i myślałem, że znam koncepty co i kiedy stosować. Teraz widzę sporo miejsca na poprawę. Nigdy nie używałem PIO, bo to jakiś kosmos. Raz wbiłem do Soek'a na analize w programie i stwierdziłem wtf - to nie dla mnie.
Teraz w kilku godzinach filmów mam zmieszczoną analizę. Spokojnie mogę stwierdzić, że z kilkudziesięciu dobrych godzin jaką trzeba poświęcić nad pracą w programie dla osób, które są w temacie.
Wnioski i koncepty są jasno wytłumaczone dla poszczególnych gameplanów - zostaję kwestia zrobienia dla siebie notatek i zacząć stosować w praktyce.

Wstrzymywałem się z oceną bo chciałem przepracować jak należy materiał. Teraz mogę stwierdzić, że widziałem już wystarczająco dużo by móc polecić serie!

pzdr !

Reply
krzyziu1

Napisane przez AutystycznyAndrzej
700$ to o wiele za wysoka cena, a 400$ dalej nie wygląda zbyt okazyjnie. Poczekam aż potniesz materiał, bo mnie interesuje tylko "preflop CORE". Ponadto teaser nie zachęca do kupienia, bo nie ma w nim treści.

Śmiechłem. 700/20,5=34$ tyle płacisz za 1h materiału. Dodatkowo 700$ x 4zł daje nam 2800zł. Za taką kwotę na rynku szkoleniowym dostaniesz szkolenie które w żaden sposób nie pomoże Ci zarabiać pieniędzy tak jak powyższe filmy. Dla kogoś kto gra nl100 to jak dla mnie no brainer call, dla nl200 to już w ogóle izi gejm.

Ja wracam do poksa po długawej przerwie i oczywiście biorę serię essence for pros, do tego dokładam coachingi z Soekiem i jakoś nie żal mi tej kasy. Wiem że im szybciej poznam ten materiał tym szybciej mi się kasa zwróci.

Reply
Garggamel

Panowie.
Czy "Essence For Pros" pomoże graczowi NL25 zoom? Konieczne jest posiadanie PIO żeby wyciągnąć max. EV z materiałów?
Bo tak z tego co widzę to "Essence For Pros" jest przeznaczony raczej dla graczy od NL100 :f_ugly: .

Reply
soekholdem

Napisane przez logik22
Lepiej potnij i sprzedaj taniej w kawałkach

Taniej już nie będzie.

Napisane przez SweetPaul
Myślałeś o innych wersjach językowych? Produkty pokerowe to są produkty niszowe i aby dotrzeć do szerszego grona odbiorców imo +ev jest tworzenie materiałów "high quality" w języku angielskim.

Wydaje mi się że kojarzą mnie gracze tylko z Polski, dlatego ciężko będzie sprzedać coś w obcym języku. Spróbuję może puścić mini serię, na razie mam głód gry a nie robienia filmów.

Napisane przez roommate1000
imo starzałem w stopę była produkcja materiału na Polski rynek gdzie ludzie w 10 osób składają się na subskrypcję na RIO. Gwarantuje ci, że gdybyś nie wprowadził minimalnego limitu przy, którym sprzedajesz materiał miał byś pewnie 3-4 chętnych i materiał powędrował by do kolejnych 60 osób.

Weź nic nie mów... już mam dość tego bałaganu ; ) Zanim zacząłem byłem już tego w pełni świadom zrzutek... następne serie będę z watermarkami personalnymi żeby ludzie mieli opór rozsyłać.

Napisane przez AutystycznyAndrzej

Rozumiem że pewnie raczkujesz w tej grze i ceny mogą Cię porażać, ale takie są realia. Za 399$ masz materiał, który zajmuje 8-12 prywatnych sesji treningowych. Cena moich treningów jest niższa o 20% od mojego $/hour z gry. Resztę już możesz sobie policzyć. Opis materiału masz w pierwszym poście, jeżeli coś jest niejasne to z przyjemnością Ci odpowiem na każde pytanie.

Napisane przez Garggamel
Panowie.
Czy "Essence For Pros" pomoże graczowi NL25 zoom? Konieczne jest posiadanie PIO żeby wyciągnąć max. EV z materiałów?
Bo tak z tego co widzę to "Essence For Pros" jest przeznaczony raczej dla graczy od NL100 :f_ugly: .

Materiał uczy jak pracować, ale jednocześnie jak napisałem jest to kompletny materiał do opanowania SRP bez potrzeby posiadania PIOsolvera. Także odpowiadając na Twoje pytania: Czy "Essence For Pros" pomoże graczowi NL25 zoom? - Na bank. Czy konieczne jest posiadanie PIO żeby wyciągnąć MAX EV - Tak

Reply

Napisane przez soekholdem
Rozumiem że pewnie raczkujesz w tej grze i ceny mogą Cię porażać, ale takie są realia. Za 399$ masz materiał, który zajmuje 8-12 prywatnych sesji treningowych. Cena moich treningów jest niższa o 20% od mojego $/hour z gry. Resztę już możesz sobie policzyć. Opis materiału masz w pierwszym poście, jeżeli coś jest niejasne to z przyjemnością Ci odpowiem na każde pytanie.

Brakuje rozpiski ile co trwa czasu, np. mnie interesuje punkt 2, a w mniejszym stopniu sesje live/review (5., 6., 7.), pozostałe punkty praktycznie wcale.

Śmiechłem. 700/20,5=34$ tyle płacisz za 1h materiału. Dodatkowo 700$ x 4zł daje nam 2800zł. Za taką kwotę na rynku szkoleniowym dostaniesz szkolenie które w żaden sposób nie pomoże Ci zarabiać pieniędzy tak jak powyższe filmy. Dla kogoś kto gra nl100 to jak dla mnie no brainer call, dla nl200 to już w ogóle izi gejm.

Ewentualnie robisz zrzutkę na zrzutkę zrzutki i płacisz 100$ za wszystkie dostępne strony treningowe, a pozostałe 600$ wydajesz na private coachingi lub inne materiały dostępne w sieci. :f_love: No ale nie chcę, tutaj robić offtopa.

Reply
SweetPaul

Weź nic nie mów... już mam dość tego bałaganu ; ) Zanim zacząłem byłem już tego w pełni świadom zrzutek... następne serie będę z watermarkami personalnymi żeby ludzie mieli opór rozsyłać.

jakiś DRM może czy coś podobnego...? ja kiedyś dostałem kilka filmików od husng do oceny to było to w formie pliku .exe . był tam jakiś system wbudowany, który blokował jakiekolwiek programy do przechwycania obrazu. nawet print screena nie było można zrobić. oczywiście pewnie wszystko idzie obejść w jakimś stopniu, ale na pewno by to zmniejszyło ilość kopii pirackich.

Reply