Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL25 TT overpair

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
240 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$26,60:49/20/14/3,3/63/20/50/0;Hero$25,58:///////;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (5 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with T♣, T♦
2 folds, Hero raises to $1,00, SB folds, BB calls $0,75.

Flop: ($2,10) 9♣, 2♠, 3♥ (2 players)
BB checks, Hero bets $1,50, BB raises to $4,75, Hero calls $3,25.

Turn: ($11,60) 6♠ (2 players)
BB bets $9,00, Hero raises to $19,83 (All-In), BB folds.

Final Pot: $40,43

Na flopie jakoś nie bardzo widziała mi się zrzuta mojej ręki - nie ma kompletnie żadnych drawów.

Na turnie przeciwnik od razu agresywnie atakuje, ja już miałem to foldować, ale tak patrzę: WTSD: 63, W$SD: 0, próbka może i mała, ale karta na turnie też w sumie nic nie zmieniła, więc postanowiłem pushować.

5 odpowiedzi
muckinfella

Zle myslenie- jesli nie ma drawow i dostajesz raise, Twoja reka jest duzo czesciej z tylu. Bijesz tylko A9/T9/98 z jego calling range, mogl przytraopwac jakas overapare ale to ekstremalny przypadek. Owszem, fold flop jest zbyt tight ale na turnie powinienes dosc latwo wyrzucic reke- ta linia bylaby optymalna na takiego przeciwnika.

TehGamer

zagralbym jak mati
uznawalbym moja reke jako monstera na takim flopie, przeciwnik moglby uznac ze nic nie trafilismy na takim flopie i albo allinowalbym sie na flopie, albo na turnie

hellYeahEnT

Nie wiem co ciekawego w tej rece, ze az w przeglacie sie znalazla. Standardowa sytuacja.. Albo fold flop, albo call, zeby wrzucic olka na turnie. Na tego przeciwnika ofc to 2.

artaveld

Wedlug mnie jak miales zamiar sie all-inowac, to trzeba to bylo robic juz na flopie. Najczesciej przeciwnik sprawdzi z pocket para, jakims KQ lub sc. Na takim flopie albo ma seta i gra agresywnie, albo blefuje. Callujac nic nie wiesz nadal o sile reki przeciwnika a na dodatek kazda overkarta cie niszczy.

TehGamer

call to dobry pomysl, gdyz jezeli cie blefuje, to niech zablefuje jeszcze turna i extra value
jak ma 9 to bedzie sie bronil i mozemy go scommittowac na turnie