Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Jj 50Nl

4 Posts
4 Users
0 Reactions
285 Views
diaczek

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]CO$30.55:///////;BU$50.00:///////;SB(Hero)$68.30:///////;BB$10.00:///////;UTG1$10.00:///////;UTG2$10.50:///////;MP1$69.90:///////;MP2$48.25:///////;MP3$10.75:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with J:c, J:h.
2 folds, MP1 raises to $1.50, MP2 calls $1.50, 3 folds, Hero calls $1.25, BB folds.

Flop: ($5) 6:d, 4:d, 8:h (3 players)
Hero bets $3.50, MP1 calls $3.50, MP2 folds.

Turn: ($12) 8:d (2 players)
Hero bets $7.00, MP1 calls $7.00.

River: ($26) 3:h (2 players)
Hero checks, MP1 bets $16.50, Hero calls $16.50.

Final Pot: $59.

Results follow:

MP1 shows a flush, ace high(Qd Ad).
Hero shows two pairs, jacks and eights(Jc Jh).

MP1 wins with a flush, ace high(Qd Ad).

MP1 po 50handach 8/8/2/25, sprawdzilem bet na river bo widziałem podobną akcję u niego wcześniej z A-high, ogólnie całe rozdanie jest fatalne ale nie wiem jak to lepiej można rozegrać :f_confused:

3 replies
zendera

EDIT: Nie zwrocilem uwagi na pf - callowales pod seta i nie trafiles, wiec tu checkraise bylby lepszym (i bardziej wyrzucajacym rozegraniem) niz donkbet.

Bo ja wiem... Skoro nie przebijales pf to call jakby pod seta. Seta nie ma, ale nadal nie wiadomo gdzie stoimy. Nie wiadomo czy jestesmy behind czy ahead. Na upartego mozna sie powiedziec, ze no set to no bet.
Niemniej na tak niskim boardzie, po skonfrontowaniu z jego statami, mozliwe ze zdecydowalbym sie na check/raise. Wydaje mi sie lepszym rozwiazaniem niz donkbet na takim boardzie.

Thorek

Przede wszystkim na preflopie obierasz strategie gry pasywnej, czyli grasz pod seta. No set, no bet. Donkbetem na flopie bardzo rzadko wyrzucisz przeciwnika z rozdania. Ogolnie odpuszczajac tutaj overpair nie popelniasz bledu, poniewaz tak naprawde op cie tutaj nie urzadza, bo nie wiesz na czym stoisz, a grajac pod seta zgodnie z oddsami w longrunie bedziesz wychodzil na plus. No ale mamy nita i chcesz to wykorzystac. Generalnie przydalaby sie pozycja, ale tego komfortu tez nie mamy. Generalnie mogles probowac zagrac check / raise flop, bo to daloby ci nieco wiecej informacji. Co do sprawdzenia beta na riverze to nie ma on sensu, bo bijesz tylko blef, a skoro nit juz zostal przylapany raz na showdownie z A-high to przez pare koleczek bedzie uwazal, zeby sytuacja sie nie powtorzyla.