Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] 44 bottom set

7 Posts
3 Users
0 Reactions
462 Views

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (9 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP3 ($25.35)
CO ($12.72)
Button ($30.99)
SB ($25)
BB ($37.90)
UTG ($25)
Hero (UTG+1) ($30.33)
MP1 ($28.44)
MP2 ($25.82)

Preflop: Hero is UTG+1 with 4, 4
1 fold, Hero bets $0.85, 6 folds, BB calls $0.60

Flop: ($1.80) 4, 9, 7 (2 players)
BB checks, Hero bets $1.25, BB raises to $4.50, Hero raises to $13, BB raises to $37.05 (All-In), Hero calls $16.48 (All-In)

Turn: ($60.76) J (2 players, 2 all-in)

River: ($60.76) A (2 players, 2 all-in)

Total pot: $60.76 | Rake: $3

Przewaznie odpuszczam podbijanie niskich pocketow z wczesnej. Nie wiem czemu tu zrobilem wyjatek. Oczywiscie musialem trafic na gracza, z ktorym mam dosc bogata historie i ktory na tym limicie zdobyl u mnie najwiekszy szacunek, a to sie czesto nei zdarza. Oczywiscie po check/raise oczyma wyobrazni widzialem najgorsze, czyli wyzszego seta. Ale tak sobie pomyslalem, ze przeciez rownie dobrze moze to byc jakis combo draw, TT lub JJ (chociaz w to po jego pushu juz nie wierzylem).

Czy to byla jedna z tych sytuacji, gdzie zrzuca sie bottom seta czy nie dalo sie tego zrzucic. Zaznacze raz jeszcze, ze przeciwnik to bardzo dobry gracz.

staty: 12/9/5/wts:18/wsd:51 (~3000)

6 replies
zendera

allin & pray

pocketacesok, powinienes kojarzyc. Koles to zombii, nie wazne o ktorej godzinie wchodze na stoly on tam zawsze tlucze po 12 stolow. Ale gra solidnie. Nie wiem jakim cudem ma takiego downswinga.

zendera

Napisane przez tyras
pocketacesok, powinienes kojarzyc. Koles to zombii, nie wazne o ktorej godzinie wchodze na stoly on tam zawsze tlucze po 12 stolow. Ale gra solidnie. Nie wiem jakim cudem ma takiego downswinga.

Oczywiście, że kojarzę ;). Mam na niego 4,5k rąk, też go non-stop spotykam w godzinach wieczornych (zerknąłem i nawet teraz gra, a ostatnio sesję z nim zakończyłem 3 godziny temu). Wydaje się bardzo solidnym graczem (po statach), ale też ma u mnie ujemne bb/100.

Mimo wszystko na niego chyba i tak bym się wystackował i liczył, że trzyma monster drawa albo overparę.

PS. Jaki Ty masz nick na FTP, bo dalej nie wiem? :)

EDIT: LOL, WUT? _o:

Zobaczylem na jego staty na PTR i az oniemiałem. Do tej pory myślałem, że to regulars na nl25 i tyle, a tu patrzę, że spokojnie gra już roczek i próbował (300k rąk) nl100. Masakra, downswing na prawie 1 000 000 rąk.

A właśnie, przez to, że gra na tylu stołach dość słabo sobie radzi w wojnie blindów. Łatwo pasuje na steale, a jak sam stealuje, to po raise cbecie bardzo często odpuszcza.

`

Na stolach juz Ci sie dwa razy przedstawialem. Kiedys jak Ci chyba blindy kradlem nawet opierdol od jakiegos niemca dostalem, ze do Ciebie pisze ze ja to T:s.

A co do pocketaceok to wlasnie dlatego dalem linka. On umie grac ale przez mass tabling jest to gra fit/fold.

Niby oddalem mu kiedys oddalem juz stacka ale z drugiej strony do tego rozdania bylismy mniej wiecej na zero bo bez skrupolow podpieprzalem mu blindy i floatowalem z powietrzem czym nadrabialem straty. Ale to zawsze byly drobne kwoty. Tu sie po raz drugi zestackowalismy i czulem, ze jestem behind ale fold wydawal mi sie mega weak. Po tym rozdaniu jeszcze raz przejrzalem moja historie z nim i jak zobaczylem jakie on suckouty do tej pory lapal to sie za glowe zlapalem. Jego sety lamane przez gutshity, str8 przez backdoor flush gdy byl commited na river itd.
Jak czytam co sie u Margoza na blogu dzieje to mam wrazenie, ze to nic w porownaniu z tym gosciem.

zendera

Napisz tu nicka, bo niestety nie widziałem, że piszesz do mnie na czacie - ogólnie rzadko się tam gapię :).

No z tym gosciem w sumie tak trzeba bedzie grac - floating i blind steal, bo umiejętności gry ma dobre i gra solidnego pokera, a przez to że gra multitabling jest podatny na te dwie powyższe rzeczy ;).

rusher88

Po tym co napisaliscie to jest wg mnie fold. Jesli gosc gra straszny multi, wiec to wyglada jak standardowa akcja od seta u niego. Mysle ze gosc sie nei bawi w raisowanie z powietrzem tutaj, a sety bedzie rozgrywal szybko. Jakbys mial seta na 7, to mozna sie pokusic o stacowanie, bo wtedy bije Cie tylko 1 reka, ale po tym co napisaliscie oboje, to ja nei widze takiej akcji u niego, od OP, chyba ze gosc sprawdza np. JJ-TT preflop, to zmienia troche postac rzeczy.