Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jestem no-limitowcem, jestem odlowcem ! U-Boot`s blog :P

18 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,748 Wyświetlenia
ubooter

Na początku, hm... witam wszystkich :P

Może się przedstawię na początku. Mój nick normalnie to U-Boot, ale rejestrowałem się na Poker Strategy, bo kumpel chciał mieć więcej poleconych, nie sądziłem wtedy że poker mnie tak wciągnie (lubiłem pokera, ale nie widziałem siebie jakoś w grze na prawdziwe pieniądze:P). Zarejestrowałem się ot tak, wpisałem ubooter, bo akurat wtedy kumpel do mnie tak zagadał i zostało jakoś :P, przeczytałem arty i zaświeciła mi się lampka :P - wcześniej wydawało mi się że czytanie ludzi itd, to w pokerze są jakieś czary czy cuś :P

Na forum już jestem jakiś czas, ale tak dzisiaj coś mnie wzięło na założenie sobie bloga...pokerowego oczywiście :P, mam nadzieję, że dzięki niemu będę sumienny podczas potyczek pokerowych oraz w jakiś sposób poprawi to moją samodyscyplinę. Mam dość przerzucania się na fixed na no limit, potem znowu fixed i tak w kółko aż do dziś... Od dziś tylko No Limit !

Odkąd przeniosłem się z Mansiona na Poker Stars(wcześniej w sumie starałem się ugrywać bonusy, nie koncentrując się na podnoszeniu swoich umiejętności) staram się grać regularnie - przynajmniej 1k rozdań dziennie. Dzisiaj wbitkę sobie zrobiłem na nl25, gdyż jestem po lekkim cashoucie (opłata za studia - na 5tym roku, trochę spotkało mnie nieprzyjemności ze strony prowadzących etc, etc...nie będę się tu rozpisywał na ten temat, bo to blog pokerowy!). Hm..., aaa, pisałem że dziś zrobiłem wbitkę na nl25, grałem FR. Wynik nie najlepszy... - 2bi :P, kowboje dzisiaj mnie zawiodły i to strasznie (-40$). W sumie w jednym rozdaniu przyznam się, że lekko stiltowałem, ale pula była 100$ na flopie 34J(4 graczy all-ina wrzuciło:P), aż śmierdziało setem, ale jakoś nie umiałem w to uwierzyć :P, ale łudziłem się, że RIVER STARS przyniosą mi tym razem szczęście i będę tym szczęśliwym dzieciakiem z reklamy Full Tilta z Chrisem Fergusonem, no...ale niestety...skończyło się na reloadzie :P
Sety..dzisiaj też strasznie...mnóstwo par..ale setów nie było widać.., jak dostałem seta, to board było AQ8JT, ja ofc 88...koleś pokazał AK.
Muszę nauczyć się kontrolować emocje na nowych limitach, na niższych to było luźno - dobrze się czułem i nie było żadnego problemu. Dzisiaj już troszku gorzej :P
Mam nadzieję, że w końcu trafią mi się lepsze karty i Poker Stars mnie nie zawiedzie :P
Czytając blog Bilsona jestem jednak dobrej wiary :P

Hm, póki co chyba wszystko. Idę trochę odpocząć do 21, a potem kolejna 2 godzinna sesyjka, 6 stołów FR nl25.

Troszkę się rozpisałem, ale to tylko tak w pierwszym poście :P

Powodzenia przy stołach.
Pozdrawiam,
U-Boot.

17 odpowiedzi
Riverneed

Powodzenia :D I mam nadzieję, że twoje sukcesy nie będą na poziomie u-boota, a przynajmniej parostatku ;)

Good luck! =)

Pozdrawiam

ubooter

Dzisiaj zleciłem wypłatę pieniędzy z Poker Stars i postanowiłem wyrobić trochę bonusów z Savvy, a potem zawitać na dłużej na Poker Kings.

Zaletą Savvy, jest to, iż nie trzeba wyrabiać całego bonusa od depozytu, który dostajemy. Będę starał się grać cały czas swoje A-game, a bonus sam wpadnie. 90$ za większość bonusów z Savvy, myślę że opłaca się trochę poświęcić temu, polatać po pokojach i powiększyć w ten sposób bankroll swój o sporą kwotę. Do tego dochodzą części bonusów od depozytu, które wpadają ratami.

Jako pierwszy wybrałem sobie Chili Poker - sieć iPoker, trochę fioletowo tam jest, ale poziom graczy taki sam jak na Titanie, więc za wysoki raczej nie jest. Nie pograłem dzisiaj za dużo - raptem 130 rąk, bo wyskoczyła mi pilna sprawa i musiałem przerwać sesję. Może siądę do stołów znowu za kilkanaście minut i spróbuje coś powalczyć z rybkami. To tyle jeśli chodzi o dzisiejszy wpis.

Powodzenia przy stołach.
Pozdrawiam,
U-Boot.

piachu01

Oj to długo na PokerStars nie posiedziałeś:P Pewnie się bałeś, że spotkamy się przy stoliku, nie?:D

No cóż, trudno:P Powodzenia;)

ubooter

Na Poker Star wrócę na pewno - gdy tylko będę w stanie grać na normalnym limicie - myślę, że NL100, by wyrobić super novą - wtedy chyba najlepszy otrzymuje się rakeback ze wszystkich ofert Poker Strategy.

Gram dalej na Chili (sieć iPoker) i nie wiem co tu się dzieje. Tylko calling station nie widziałem jeszcze na żadnym roomie. Gram NL20, 4 stoliki. Wczoraj sesję zakończyłem na lekkim plusie, dzisiaj niestety ponad 1bi w plecy. Nie chciały się rybki wypłacać, jak miałem nuts, to foldowali, mialem sety, to foldowali na cb, jak nie miałem nic, to zwykle dostawałem calla na CB, a na turnie floatowali do mnie. Nie zdarzyło mi się 2nd barrelować tutaj jeszcze na tym limicie, ale w przypadku tylko CS, myślę że nie warto. Czekam na kartę by betować wtedy 3 streety.
Wyrobiłem 350 punktów na 3000 potrzebnych. Nie wiem czy zostanę do końca bonusu od depozytu, bo powiem szczerze wkurzają mnie Ci ludzie - albo może po prostu fakt, iż jakoś mi nie idzie :)

Może jutro będzie lepiej. Próbuje jakoś otworzyć swoją grę, bo chyba gram zbyt tight jak na SH: vpip niecałe 15, pfr 11. Optymalny styl na takie stawki to chyba 16-18/14. Zauważyłem, że bardzo dużo calluje ze SB, ale jak jest w pocie 4 limperów, mając małego Asa, to chyba warto dorzucić do blinda.

Dzisiaj trafił mi się pierwszy Royal Flush. Niestety koleś nie chciał się wypłacić. Podbił pf, check flop, na Turnie dostaje swoją upragnioną kartę, więc myśle może drawuje do czegoś, to podbiję dla value. Nie chciałem checkować turna, bo wtedy na river również mógł spasować jeśli nic by nie polepszyło jego ręki. Trudno, może przy następnym znajdzie się ktoś kto się wypłaci chętniej.

Poniżej zamieszczam screena :P

Powodzenia przy stołach.
Pozdrawiam,
U-Boot.

ubooter napisał

Na Poker Star wrócę na pewno - gdy tylko będę w stanie grać na normalnym limicie - myślę, że NL100, by wyrobić super novą - wtedy chyba najlepszy otrzymuje się rakeback ze wszystkich ofert Poker Strategy.

27% :rolleyes:

Pozdrawiam

ubooter

Skandal, wstyd, oszustwo!

Nie wiem co mam robić. Dzisiaj sesja, raptem 500 rozdań i prawie 2.5bi do tyłu. Nic nie wchodzi. W wyniku tego, po 3k rozdań na nl20 iPoker jestem do tyłu 3bi. Pogram jeszcze trochę a jak dalej będzie tak słabo, to zejdę na niższy poziom. Nie wiem co się dzieje. Dzisiaj tylko w statystyk FH był na zielono. Reszta na czerwono. 2 razy przeceniłem TPTK, ale w sumie byłem już pot committed, więc musiałem sprawdzić.

Idę na zakupy za jakiś czas, wrócę to znowu zawalczę, ale takie odrabianie nie jest dobre. Człowiek zamiast myśleć o tym by grać swoje, skupia się nad tym, by odrobić to co umoczył wcześniej.

Póki co, obejrzę sobie jakiś filmik z CR. Może to mnie trochę uspokoi. Sam nie wiem czy dobrze robie grając SH, czasem myślę o przerzuceniu sie na FR, gdzie gra jest spokojniejsza o wiele. No, ale po tym jak widzę z czym grają przeciwnicy na iPoker, to wiem że jestem w stanie tam wygrywać. Wiem, też że popełniam błędy, ale przez pasywność przeciwników niewygodnie mi się tam gra. Zobaczymy wieczorem. Chcę dziś jeszcze 1000 rozdań zagrać. Będę na minusie 5 bi, to schodzę limit niżej(co mam nadzieję nie nastąpi). Takie postanowienie.

Powodzenia przy stołach.
Pozdrawiam,
U-Boot.

ubooter

6k rozdań - 7bi w plecy łącznie. Zero akcji dostaje gdy mam dobre karty, raise, all-iny gdy mam TPT(G)K.
Czas chyba zejść niżej. Kupić sobie albo zamówić jakiegoś stress balla, bo mam dość wszystkiego.

ubooter

Kolejne sesje i kolejne $ do tyłu.
Chwilowo przestałem grać w pokera, tzn. wyrobię tylko jeden bonus z 2p2 by dostać 5 książek, m.in. chcę "Harrington on Cash Games", który wyszedł, oba tomy oczywiście. Nie czytałem żadnych recenzji na temat tego (nie wiem czy gdzieś są już...). Nie pozostaje jednak mi nic innego jak poszukać błędów w swojej grze, może po przeczytaniu tej książki znajdę ich sporo (oby ;) ).

Powodzenia przy stolikach.
Pozdrawiam,
U-Boot.

ubooter

Nic ciekawego się nie dzieje u mnie. Praca magisterska, trochę imprezek, na pokera mniej czasu mam. Zresztą po ostatnim swingu w dół odechciało mi się trochę grać.

Ostatnio troche pograłem, wyrobiłem sobie "Harrington on Cash Games" :D:D z programu bonusowego 2p2. Teraz tylko czekać aż dopłynie i przeanalizować tą książke ;)

A tak, to wbiłem sobie na everesta, zobaczyć tą fishownie tam. W sumie wczoraj dopiero 1 sesja za mną tam, bez większych cudów. To tyle, trzeba spadać na uczelnie ;)

Btw. czytał ktoś z Poker Strategy HoC? Simoo? Albo jacyś admini z zagranicznych forum? Chodzi mi o recenzje, bo na 2p2 piszą, że raczej książka jest skierowana do fullringowców, ale szorthendowcy też z niej mogą coś wynieść.

Powodzenia przy stolikach.
Pozdrawiam,
U-Boot.

HoC to nowa pozycja, wiec poczekamy na Twoja recenzje:D
NL to raczej ciężka sprawa do ujęcia na ograniczonych kartach książek, ale niezależnie czy grasz FR czy SH, podejrzewam, że przeczytanie HoC może tylko pomóc:D

ubooter

Skandal, wstyd, oszustwo ! Tak sobie pomyślał gracz, który wykonał "hero call" grając ze mną..., cóż... nie próbujcie tego w domu :)

Everest Poker No-Limit Hold'em, $0.15/$0.25 (HH Converter by Kreatief)

CO ($29.95)
Button ($36.95)
SB ($24.75)
BB ($25.00) (Hero)
MP2 ($21.75)
MP3 ($38.30)

Preflop: Hero is BB with Q♠, Q♥
2 folds, CO calls $0.25, 2 folds, Hero raises to $1.00, CO calls $0.75,

Flop: 3♥, 5♥, A♥ ( $2.4 )
Hero bets $1.45, CO raises to $2.90, Hero calls $1.45,

Turn: K♥ ( $8.2 )
Hero checks, CO checks,

River: Q♣ ( $8.2 )
Hero bets $4.15, CO raises to $8.30, Hero raises to $12.45, CO raises to $16.60, Hero raises All-In $21.10, CO raises to $25.60,

Results:
CO has 4♦, 6♦
Hero has Q♠, Q♥
Outcome: Hero wins $47.65

U mnie, nic nowego. Bloga trochę zaniedbałem, ale skupiłem sie na wynajdywaniu błędów w swojej grze. Ciężko mi się gra na Evereście, gdzie jest przycisk "bet pot" i przeciwnicy go nadużywają cały czas. Zauważyłem, że bardzo dużo tracę na zagraniach typu "raise pf, conti bet flop, czasem 2nd barrel turn" - i tak Cię sprawdzą z 3cią parą. Bardzo dużo loose przeciwników grających czasem pasywnie a czasem mega agresywnie. Trzeba się do tego przyzwyczaić :), bo w pokerze o to chodzi, prawda?:) Dostosowanie się do stylu przeciwnika :), najważniejsze że się wypłacają. Troszeczkę nitowate staty mam na preflopie: 15/10. Będę próbował otworzyć bardziej swoją grę. Tylko zastanawiam się czy jest sens..., skoro na cont bety nie pasują. Będę musiał grać więcej z pozycji i liczyć na implied odds, chociaż oni czasem lubią donkować "bet pot" i tak w kółko. Niektórzy są tu naprawdę nieprzewidywalni. Mogą mieć "any 2 cards" na swojej ręce. Dlatego coś mi się wydaje, że wizyte na Poker Kings odłoże sobie na później i spróbuje zbudować rolla na Evereście. Ich rb jest strasznie trudny to wyrobienia. Tych punktów to trzeba naklepać jednak sporo..., no ale cóż...jest to do zrobienia chyba :)

W wolnym czasie czytam sobie jeszcze Harrington on Cash. Pierwszy tom aktualnie. Powiem szczerze jestem troszkę zawiedziony (1 tom to gra pf i flop). Ponoć drugi tom jest o wiele lepszy - oby ;)! Książka jest skierowana raczej do graczy FR i jeszcze lepiej jakby grali live, a nie online:), ale na pewno każdy z niej coś wyniesie.

Nic, trzeba uciekać teraz pisać pracę magisterską, bo się troche opuściłem i zaniedbałem to ( z własnego chyba lenistwa...blah).

Pozdrawiam,
Powodzenia przy stołach.
U-Boot.

no musze powiedziec ze bardzo ciekawa ta zamieszczona reka... jestem ciekaw o czym myslal ten koles... ambitny ;):) no ale daje to w duzej mierze obraz gry na Everescie :) gl

Walderam

Nie no jebnę zaraz ze śmiechu pod stolik....ahaha.
Parę lat nie grałem na everescie i widzę nadal są tam tacy mocarze:D
Blefuje blefuje, widzi, że dupa, ale jednak nie poddaje się i blefuje dalej:D
Powodzenia:D

Bilson

No no ubooter, widze że gnieciesz w tym freerollu na starsach :)

ubooter

Nawet nie planowałem go grać, ale czekam na kasę... odpadłem właśnie...flush..moje JTs vs kolesia Q4s... ;)

piachu01

Uboot;) Napisz do mnie na gg bo nie mam już Twojego numeru:)