Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Kk Nl400

13 Posts
7 Users
0 Reactions
628 Views

Button ($711.50)
SB ($402)
BB ($496)
OloSsiePae (UTG) ($400)
MP ($592.60)

Preflop: OloSsiePae is UTG with K, K
OloSsiePae bets $14, 1 fold, Button raises to $44, 2 folds, OloSsiePae raises to $112, Button calls $112

Flop: ($230) Q, 9, J (2 players)
OloSsiePae ???

omg sicko flop, a najgorsze to, ze nie mam info o kolesiu, bo niedawno sie dosiadlem
widzialem tylko raz jak zagral calldown z PP przy 1 overkarcie na flopie, na turnie przy 2

sprawial wrazenie cos tam ogarniajacego

12 replies
Olorion

ja pytam na czacie

"yo bro wat do u have"

jak pisze "AK" to szipit quwa, jak nic nie psize to c/f

Ja bym Ci z QQ też napisał: "yo dude, i have only AK, plz let me see free turn"/

to wtedy bym zostawil numer (b)olka i moze zagralby fold behind albo time outa by dostal po moim czeku

RockyRaccoon

imo tutaj masz dobry spot do indukowania missclick-a czy to poprzez shove czy też check/raise.

Ninjai

Moim zdaniem unknown tutaj nigdy nie trapuje z AA lub KK. Dodatkowo od KK jest tylko jedna inna kombinacja. Jego range na flopie dla mnie wiec jest JJ,QQ i AK (moze AQ). Dochodzi fakt, ze unknown rzadko kiedy tutaj zablefuje z AK, wiec ja napewno gram check i czesto check/fold. Jak widziales, ze on gra dosyc showdown-bound, to tym bardziej czesto bedzie tutaj checkowal z AK, bo pomysli, ze freecard jest najlepsza opcja.

Edit: //
[Jezeli nie chcesz tutaj grac check bo myslisz, ze fish za czesto tutaj sblefuje z AK lub nie obczai, ze jego AQ tutaj jest nic warte, to mozesz grac b/f jakies 20-30. Ja napewno preferuje check vs. unknown fish.]

Ninjai

Myslalem jeszcze raz o tym i napewno bym zawsze checkowal tutaj. Prawdopodobienstow na to, ze nas sblefuje z AK i TT jest bardzo male, wiec w zaleznosci od jego betsizingu i timing tell gram tutaj c/f lub c/c.

Bet tutaj dla mnie nie robi sensu, bo na byle jakim turnie nie wiemy co robic i jestesmy zbyt committed, zeby wtedy odpuscic.

Bielanek

Gram c/f na takim flopie przeciwko uknown. Przy normalnym przeciwniku w najlepszym wypadku mamy split z KK, reszta nas bije (QQ, AA) jeżeli jest słaby to jeszcze JJ. Zakładamy, że uknown ma średni skill graczy na tym limicie, więc AK raczej odpada.

Ninjai

Napisane przez Bielanek
Gram c/f na takim flopie przeciwko uknown. Przy normalnym przeciwniku w najlepszym wypadku mamy split z KK, reszta nas bije (QQ, AA) jeżeli jest słaby to jeszcze JJ. Zakładamy, że uknown ma średni skill graczy na tym limicie, więc AK raczej odpada.

Pamietaj, ze to jest NL400 i tutaj nie raz ktos calluje 4beta. Zakres wtedy albo jest trap, albo cos w stylu TT-JJ (co na niektorych stronach kazdy sie boi wstawic preflop), czy tez AQ/KQ. Wczoraj dopiero jeden mily kolega sprawdzil mojego 4beta i sie sam zaprosil do valuetown.

mik1984

Kto 4bety małe robi, ten flopa psuje sobie. Jakbyś grał normalnie 4beta w $132, to miałbyś ola jako cbet na flopie i nie musiałbyś myśleć o turnie.

Napisane przez mik1984
Kto 4bety małe robi, ten flopa psuje sobie. Jakbyś grał normalnie 4beta w $132, to miałbyś ola jako cbet na flopie i nie musiałbyś myśleć o turnie.

CO? XDDDDDDDDDD ofc mam nadzieje ze to zarciq

Ninjai

Napisane przez mik1984

Mik,
to znow jest temat twoich 4betow. Naprawde nie ma sensu robic duzych 4betow. Jaki zakres rak uwazasz, ze ci na 4beta odpowie? Nikt go standardowo nie sprawdza, zwlaszcza nie unknown. Od NL100 4b/f jako blef jest dosyc standardowym zagraniem, a skoro chcesz blefowac, to chcesz, zeby blefy byly tanie, jak villain push'uje ta sama range nie rozrozniajac wielkosci 4beta.

mik1984

Do tematu semiblef 4bet widzę, że będzie trzeba powrócić. Obliczę equity z 4b/f dla mojej starej ręki.