Full Tilt Poker $0.05/$0.10 Pot Limit Omaha Hi - 5 players - View hand 342904
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter
BTN: $8.05
SB: $5.86
BB: $3.36
UTG: $10.04
Hero (CO): $12.86
Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with K
Q
A
A ![]()
UTG raises to $0.20, Hero raises to $0.75, 3 folds, UTG calls $0.55
Flop: ($1.65) 6
9
4
(2 players)
UTG checks, Hero checks
Turn: ($1.65) 6
(2 players)
UTG bets $0.82, Hero raises to $2.46, UTG calls $1.64
River: ($6.57) Q
(2 players)
UTG checks, Hero bets $6.57, UTG folds
ostatnio gram troche mniej w plo, ale za to jak zasiadam do stolow to z wieksza ochota na gre - co przeklada sie na lepsze wyniki...
powyzsze rozdanko z plo10, preflop mysle standardowo, premium asy 3betuje vs minraise z utg - dostaje tylko jeden call wiec bede gral z pozycja.
Flop mozna powiedziec 'semi-dry'
nie ma flushdrawow, niestety karty sa calkiem niezle polaczone. Prawdopodobnie powinienem zagrac beta - wiedzialbym gdzie stoje, jednak przeciwko temu zagraniu przemawialo to ze gosc to calling station a nie chcialem budowac tu za bardzo puli - mysle ze kazda para + draw do strita by mnie tu sprawdzala, i jest wiele kart na turnie ktorych bym nie chcial zobaczyc. Poza tym mam backdoor do diamondow wiec zdecydowalem ze turna obejrzymy sobie za darmo.
na turnie spada calkiem ciekawa karta. Paruje sie 6 - i przeciwnik gra za pol puli. Grubo raczej tu nie ma, raczej widzial moja pasywnosc na flopie dlatego zagral beta lub gra semiblef z drawem do strita/flusha. Postanowilem tu moja reke obrocic w blef i zagrac niewielki raise aby zobaczyc gdzie faktycznie jestem. Dostalem tylko flatcall - czyli bardzo pozytywnie.
River spadl totalny blank i jezeli przeciwnik nie trzymal QQ to na pewno tu spasuje. Poza tym widzialem ze przy nietrafionych drawach gral check/fold. Pytanie czy bet byl potrzebny - prawdopodobnie nie
na 90% mialem tu najlepsza reke a do tego nie widzialem wielu gorszych rak ktore mnie tu sprawdza (wlasciwie zadnej). Z kolei lepszych tez nie widzialem...
jedyna funkcja jaka spelnil bylo to ze nie dalem mu informacji co do mojej reki
ale o tym podczas rozdania to nie myslalem...