Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Status za statusem - JJ NL10

11 Posts
11 Users
0 Reactions
681 Views
simon1989

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($1.90)
BB ($9.60)
UTG ($11.41)
Hero ($11.95)
CO ($15.82)
BTN ($10.35)

Dealt to Hero J♠ J♦

fold, Hero raises to $0.35, fold, fold, fold, BB calls $0.25

FLOP ($0.75) 5♦ 7♥ 9♣

BB checks, Hero bets $0.50, BB raises to $1.50, Hero raises to $5, BB raises to $8.50, Hero raises to $11.60 (AI), BB calls $0.75 (AI)

TURN ($19.25) 5♦ 7♥ 9♣ A♦

RIVER ($19.25) 5♦ 7♥ 9♣ A♦ 7♣

Co uważacie o tak agresywnej grze na flopie przeciwko potencjalnemu fishowi. Po pierwszym rozdaniach można było uznać, że gracz ten nie wygląda na solidnego i grającego bardzo szeroki zakres rąk na pf. Jednak są to zaledwie początkowe informacje na temat tego gracza.

10 replies

Jesli jest read ze fisz i potrafi się zestakować z czymś takim jak 2 para lub top para z kiepskim kickerem to well played

Biją nas tu sety+86, fish często będzie blefował z overcards / gutshotami JTs. QQ+ raczej odpada, bo by to 3-betował preflop.

Przeciwko A9/K9 jesteśmy grubo z przodu, na 97/75 nieco gorzej ale jeszcze tragedii nie ma, TT bijemy.

Imo 3-bet/ship, gg wp nh sir.

muckinfella
k4m1l0z

Gramy z pozycją więc ja osobiście bym chętnie zobaczył, co przeciwnik zagra na turnie. BB checks, Hero bets $0.50, BB raises to $1.50 tu bym dał call :)
i turn bet/call z planem b/c na river

Fisz fiszowi nie rowny, za malo danych do przeanalizowania tego _ugly:

Ja bym tak nie przeceniał overpary i nie dążył do all-ina na flopie.Swoją drogą ten gracz ciekawie rozgrywa drugą parę na stole z niskim kickerem.Jednak powiedziałbym, że tacy gracze rzadko się trafią i normalnie na takim flopie po takiej agresji przeciwnika będziesz daleko z tylu z overparą.

dokładnie jak wyżej, + o ile uważasz że jesteś daleko z przodu to 3betowanie na flopie nie ma sensu tylko ewentualnie wyrzuci blefy przeciwnika a my chcemy dać mu blefować jeśli lubi

A na turnie trochę komplikuję sprawę w takim przypadku bo często fish będzie miał Ax i złapie drugą parę dlatego będą na pozycji powinniśmy starać się tanio zobaczyć SD i wyciągnąć wnioski na temat gry przeciwnika, oczywiście raczej nie powinniśmy dążyć do SD za wszelką cenę...

Hmm, faktycznie fajnie jakby do tego byly dorzucone statystki gracza - wtedy mniej wiecej wiadomo jak bardzo trzeba go poszanowac.

Jak dla mnie z poczatku robi wrazenie na jakies konektorki - 89, 76

Po tym re-raise wydaje sie za ma cos konkretnego - moze set, moze 2 pary

Po powolnym wrzucaniu stacka zaczynamy sobie uswiadamiac ze moze miec KK albo AA a my dalismy sie wciagnac.

W rezultacie wyjdzie ze mial 9Q, 9J... Bo jego bety sa jakies niefortunnie bezsensowne i na koniec zostawil sobie ogryzek w wyokosci 0.7 co jak dla mnie klasyfikuje go na napalenca.

Tak czy siak, wydaje mi sie ze Hero zle zagral - i wydaje mi sie ze tego typu odwazne gry na dluzsza mete skarca nas Ev-.
Wygladalo to zwyczajnie na jakis slow play.

ps. wydaje mi sie ze hero powinien wrzucac juz tego all-in (skoro tak uparcie chcial) - w momencie jak dostal juz to re-raise na 1.5.. W koncu JJ to nie sa az tak mocarne rece z ktorymi koniecznie chcemy grac - a tak to bynajmniej jest jakies ciekawsze fold equity - i jest szansa ze pota zgarniemy za free bez ryzyka.

Thorek

simon1989:
Preflop rozegrany został standardowo. Co do gry postflop to widzę, że tutaj mamy kilka opinii. Dlaczego zagrałem tak a nie inaczej? Tak jak pisałem, villain wyglądał na słabego gracza, a mam takie założenie, że na tych limitach nie zrzucam do tego typu przeciwnika overpair, tym bardziej kiedy na stole leży masa kombinacji pair+draw, których taki zawodnik tutaj nigdy nie zrzuci. Do tego często w jego check/raise range wchodzi coś w stylu 9x, czy nawet 88, 66 oraz różne kombinacje typu 2nd pair + 1 overkarta. Dlatego tutaj także postanowiłem od razu rozwiązać sprawę na flopie, gdyż po pierwsze masa kart może mi zabić akcję, a także jest mnóstwo układów, które tutaj mogą trafić w jego range, a których nie chcę zobaczyć na turnie między innymi ze względu na fakt, że będę musiał kontynuować agresję i tak naprawdę villain dostanie drugą darmową kartę. Dlatego mając na uwadze ten argument postanowiłem stackować się już na flopie wiedząc, iż jego check/raise range i tak calluje tutaj shove. Moim zdaniem bet/3-bet nie izoluje zbyt wielu rąk i tak naprawdę range, z którym on tutaj gra check/raise (uważam, że jest to szeroki range). Z tego względu mam masę value właśnie z shove na flopie aniżeli z callu.

Ninjai:
Do tego dochodzi fakt, że przez call nie otrzymujemy żadnych informacji i w przypadku blanka na turnie nie wiemy co dalej zrobić. Jeśli zagramy call, to problem ten przerzucamy ponownie na river. Spasowanie naszej overpair nie wchodzi w ogóle w grę, ponieważ tego typu przeciwnik często ma o wiele gorsze uklady, z którymi mamy ponad 50% equity na flopie.

mrozny

ja tutaj nie widze sensu ponownego raisowania na flopie, oczywiscie istnieje szansa ze wywalimy oesd albo otrzymamy od takiej karty dodatkowy profit ale jet tu wiele ukladow ktore nas bije i po takim rozegraniu jestesmy prawdopodobnie z tylu ale nie mozemy juz odpuscic