Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Status za statusem - QQ NL50

10 Posts
8 Users
0 Reactions
411 Views
Thorek

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Hand abspielen

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]CO$54.95:///////;BU$50.00:///////;SB(Hero)$50.00:///////;BB$57.25:///////;MP3$22.68:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with Q:c, Q:d.
3 folds, Hero raises to $2.00, BB calls $1.50.

Flop: ($4) 2:d, 5:d, T:s (2 players)
Hero bets $3.00, BB calls $3.00.

Turn: ($10) 7:c (2 players)
Hero bets $7.00, BB calls $7.00.

River: ($24) 2:h (2 players)
Hero bets $16.00, BB raises to $45.25(All-In), Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $40.

9 replies
Ninjai

Info o villain:
- 43/10 27h
- overcalluje 3beta z 99 oop.

Janosikgdy

Vercalluje = bet/call prf? :f_confused:

Mało readów na niego. Jest fishem, co czyni go nieprzewidywalnego.
Może mieć praktycznie any two.
Ja bym zagał calla, bo muszę dołożyć 23$ do puli 100$, zważywszy, że czasem on tutaj może mieć busted draw, Tx, JJ, co chyba jest wystarczająco przy danych pot odds. No i mam notkę na przyszłość.

Board jest naprawdę korzystny dla naszych damek, 2x bankowo nie ma w jego zasięgu, ta ręka by się tak daleko nie doczłapała. Żadne drawy nie weszły, kareta 22 niemożliwa, jedynie full z 55/TT nas tu bije, albo zfishowane 77. Imo to jest call.

sopel1

izi call raz na 4 ja bym go stawiał na:
AA KK QQ JJ(idioci 4x/1x) tylko callują high pairs.
TT 77 55 będzie miał zbyt rzadko by za 20$ do puli 80 nam sie nie oplacalo, imo call.
Jakąś random dwójkę będzie miał very rare bo na turnie obstawiliśmy i nie sprawdzałby z idiot pair.

mik1984

Napisane przez Janosikgdy
Vercalluje = bet/call prf? :f_confused:

"Overcalluje" miał na myśli.

Ja bym grał blockbet $7/fold na river. Normalny bet nie dość, że cię głupio commituje, to jeszcze jest znacznie mniej prawdopodobne, że sprawdzą go słabsze ręce.

Ninjai

Napisane przez Ninjai
Info o villain:
- 43/10 27h
- overcalluje 3beta z 99 oop.

Sry, gdzies "o" zniklo po drodze.

howks

Moim zdaniem on tu ma nutsa w postaci karety, przy 43% VPIP pomimo małej próbki on tu spokojnie sprawdzi z każdym pocketem. Ma pozycje więc na tak suchym flopie z setem spokojnie może grać call i czekać na akcje, jest fishem wiec nie bedzie bronil swojego seta przed kolorem. Na turn blank i znów nasza agresja. Na river on trafia karete znów my betujemy, wiec nic innego nie pozostaje niz raisowac.

Wg mnie z naszej strony dobrze zagrane, bo raczej nic słabszego nas nie reraisuje.

mrozny

ja bym gral mniejszego beta na riverze bo niewidze gorszej reki ktora sprawdza takiego wysokiego beta.. na raise gram fold

Thorek

Ninjai:

Flop i turn są chyba tutaj dosyć jasne, chociaż na turnie można zabetować nawet do 8$, ponieważ póki co nie mamy info o tym, czy przeciwnik to calling station, czy też nie, a chcemy wyciągnąć od drawów max value. Tak samo sprawa wygląda z top pair. Na riverze pojawia się bardzo ciekawa karta, ponieważ dodatkowo bijemy T7, a poza tym wszystkie drawy są busted.

Póki co staty mogą sugerować, że przeciwnik może być fishem. Istnieje możliwość, że na ostatnimi streecie zamieni on swoje top pair w blef. Z racji faktu, iż bije nas bardzo mała ilość rąk i widzę więcej niż 50% blefowo / TP w jego range’u, call jest tutaj jak najbardziej możliwy, ale fold również wchodzi w grę.

Ciekawszy na riverze będzie jednak bet-sizing. Inaczej niż na flopie, mały bet na riverze oznacza często, że nasz holding jest marginalny. Dlatego, jeżeli naszym planem jest granie tutaj bet/call, preferuję betować za 8 $, by villain myślał dokładnie tak, jak my tego chcemy.

Grając bet/fold sądzę, że bet w okolicach 12$-14$ będzie tutaj optymalny, ponieważ jego calling-range na riverze to top pair oraz 99/88 i chcemy wyciągnąć max. value z tego range’u.