Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$47,75:305/32/16/3,4/23/35/77/44;Hero$54,11:///////;[/tg]
0,25/0,5 No-Limit Hold'em (5 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.
Preflop: Hero is BB with T♣, T♥
3 folds, SB raises to $1,00, Hero raises to $3,50, SB calls $2,50.
Flop: ($7,00) 2♣, 3♥, 7♠ (2 players)
SB checks, Hero bets $4,25, SB raises to $8,50, Hero calls $4,25.
Turn: ($24,00) 6♠ (2 players)
SB bets $13,00, Hero calls $13,00.
River: ($50,00) K♣ (2 players)
SB raises $22,75 (All-In), Hero ? ? ?
Tutaj bardzo ważny jest imo przeciwnik.
Pochodzi z UK, ogólnie mam na niego notki, że potrafi callować z any pair i generalnie nie jest jakimś dobrym graczem. Kilka chwil przed tym rozdaniem musiał chyba stiltować, bo na turnie gdzie uzupełnił się FD scallował mega beta za niemal całego stacka. River jakiś blank i przy pocie ok. $45.00 spasował do shove zostawiając sobie $3.63... To chyba nie najlepiej o nim świadczy.
W kolejnej ręce byłem na BB, on z SB mini-raise do 2 bb, ja od razu 3-bet do $3.63 z moimi T6o, on call, wygrałem fullem 66QQx przeciwko jego 75o. Zrobił reloada i kilka rozdań później nadeszło właśnie to.
Ponownie mini-raise z SB, tym razem trzymam naprawdę dobrą rękę, aby go 3-betować for value, on jak to zwykle dość szybko sprawdza. Flop elegancki, niski. Standardowy c-bet i zaczynają się pierwsze kłopoty. C/mr od kogoś takiego to albo monster, albo total air. Monsterów tu jest niewiele - w zasadzie tylko sety + jakieś A7s, 88 i 99 to pewnie też dla niego silne ręce.
Tak czy siak call z pozycją, aby zatrzymać słabsze łapy. Turn poprawia tylko 76 i maaaało prawdopodobne 54, więc calluję.
River w sumie wiele też nie zmienia, {AK, JJ+} by grał ostrzej pf, KQ/KJ/KT raczej by się nie doczłapało tak daleko. On wrzucił INSTA shove. Warto to sprawdzić ?